Mărturisirile unui student de 20 de ani, despre clubul Colectiv: “Au fost şi peste 1.000 de persoane. Nu mă puteam mişca din loc”

RTEmagicC_CONCERT_BUN.jpgÎn plus, anul trecut s-au mai organizat momente cu focuri de artificii, care au pus, şi atunci, în pericol vieţile celor prezenţi.

Clubul Colectiv era, de cele mai multe ori, arhiplin. O mărturiseşte un tânăr de 20 de ani care a mers de mai multe ori aici şi care susţine că, în incinta de 425 de metri, au fost peste 1000 de persoane. Iată mesajul lui Octavian Cătuşanu, iubitor de muzică metal, publicat pe site-ul sursazilei.ro.

‘”Mesajul pe care vreau să-l transmit este acela că în cluburile de profil, din București, se poate întâmpla oricând un masacru precum cel de la Colectiv. Mă refer și la ‎construcțiile neadecvate, și la lipsa dotărilor sau a personalului calificat, dar și la inexistența măsurilor preventive atunci când showurile organizate sunt unele de natură a genera situații-limită. Și, nu în ultimul rând, mă refer la capacitatea subdimensionată a locațiilor despre care fac vorbire. (…)

Supraaglomerarea din Colectiv era, pentru mine, un indicator constant al fericirii pe care o simţeam la fiecare concert organizat acolo. Ce prost eram, spun acum. Cum nu înţelegeam deloc că drumul de la scenă spre baie, parcurs în 10-15 minute, era un indiciu important ca să înţelegem că locaţia nu era una potrivită. Sau că cele tot atâtea minute în care mă străduiam să ies, pe stradă, să vorbesc la telefon, ar putea fi fatale.

Pe 21 aprilie, anul acesta, trupa poloneză de black metal Behemoth a strâns, în Colectiv, în jur de 1.100 de oameni. Când solistul Nergal a început showul cu nişte mini torţe, mai aveam puţin şi mă urcam pe scenă, dar aglomeraţia era atât de mare, încât nu mă puteam mişca de pe loc. Simt nevoia să repet: peste 1.000 de persoane.

În 31 ianuarie, la Rotting Christ, distribuiam pe Facebook postarea MetalHead România în care se spunea, într-o matematică foarte clară și asumată, că există „dovada pentru cele două showuri sold-out de vineri și sâmbătă (2.000 de oameni‎)”.

Sau anul trecut, în 7 aprilie, „Watain au incendiat la propriu scena” – iconcert.ro. Şi eu depun mărturie pentru asta, din primul rând, de lângă scenă. Atunci nu am fost atât de mulți, poate vreo 300-400 de inși. Dar focul a fost dincolo de măsură.

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/marturisirile-unui-tanar-clubul-colectiv-peste-1-000-persoane-556714.html#ixzz3qKk8Rw00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s