Gabriel Oprea și …stabilitatea?!

gabriel-_oprea1-980x590

by Tolo.ro

GABI OPREA, ÎNCEPUTURILE
Șeful TVR, Stelian Tănase, spune că l-a executat scurt, după două telefoane de cenzură » Aproape nimeni nu mai vorbește despre asta » De unde provine puterea lui Gabriel Oprea? » Mărturii de la cei care l-au cunoscut în fotbal

Cei trei oameni de la Federaţia Română de Fotbal privesc uluiţi scena. Vicepremierul se dă puţin în spate, își fixează cotul și, ţinînd telefonul ca pe o suliţă înainte de aruncare, ţipă la interlocutor.

“L-a făcut praf pe ministru în faţa noastră numai ca să ne arate că poate. L-a umilit, pur și simplu!”, descrie tabloul unul dintre oficialii federali. După cîteva minute, Oprea s-a așezat, cu o figură gravă, la masă și a început să discute cu oaspeţii din fotbal.

Cei trei bărbaţi sînt chiar în biroul de la Guvern al viceprim- ministrului Gabriel Oprea.

Au în faţa lor unul dintre cele mai enigmatice personaje ale politicii românești din 2015. Vine din aceeași încrengătură darwinistă ca și ei. Absolvenți de facultate politică și bine văzuți de serviciile secrete. Dar Oprea le dă clasă la cruzime de regn.

Șef de partid, ministru, general, candidat la poziţia de premier, acuzat că a încercat să cenzureze TVR și că l-a dat afară pe Stelian Tănase, Gabriel Oprea e, înainte de orice, un om obișnuit să comande.

Asta a demonstrat în faţa șefilor din FRF. Putere.

Încă de acum 20 de ani Oprea era familiar cu ordinele. Dar le primea.

De la Miron Cozma.

“MĂ NUMESC GABI OPREA, SÎNT VICE LA JIUL PETROȘANI”

Oprea a apărut în fotbalul românesc în 1995. Poveștile din trecut sînt foarte utile, pentru că atunci cînd sînt în perioada de creștere, eroii lasă urme.

“Miron Cozma începuse să aibă probleme cu justiţia și avocatul Ion Neagu, care îl reprezenta, i l-a recomandat pe Gabriel Oprea”, povestește un martor al epocii. “Am un băiat de ispravă, militar, ia-l consilier!”, i-a spus Neagu lui Miron Cozma.

Oprea abia împlinise 34 de ani. Se recomanda drept vicepreședinte al clubului Jiul Petroșani. “Era, cum să zic, tăcut și șters. Venea cu noi la meciuri, stătea în umbră, Miron Cozma îi mai dădea cîte o sarcină: «Gabi, vino să vorbim ceva». Sărea și nu comenta nimic”, își amintește un jucător de la Jiul.

«Oprea nu mișca în fața lui Cozma. Era obișnuit să execute ordinele»Fost oficial la Jiul

Continurea AICI

*

Bodyguardul lui Miron Cozma – Omul potrivit în orice Guvern român!

Cum a fost secretizată media generală a absolventului de Drept Gabriel Oprea

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.