Uruguay – locul ideal pentru o viaţă liniştită

Montevideo1

Înainte de a te gândi unde să te muţi din locul în care te afli, fă o vizită în Uruguay. Foarte posibil să nu-ţi mai doreşti să părăseşti zona. Nu pleca din Uruguay fără să vizitezi Coasta de Azur, care în ultimii ani a devenit un loc cel puţin interesant pentru mulţi americani şi europeni. Primitor, prietenos, dar şi sigur, oraşul apare ca un paradis cu un cadru liniştit, departe de marile metropole aglomerate şi zgomotoase. În plus, Uruguay are un centru financiar solid, cu o economie care în ultimii ani s-a aflat în curs de dezvoltare, în ciuda problemelor economice din restul lumii. Ca urmare, ţara continuă să atragă investitori străini şi din ce în ce mai mulţi pensionari. Iată de ce Uruguay poate deveni ţara ideală unde te poţi stabili acum sau la bătrâneţe.

Stabilitate şi securitate

În diferite momente din istorie, Uruguay a fost parte a Spaniei, Portugaliei şi Braziliei. Uruguay se bucură astăzi de o democraţie stabilă precum şi de un sistem judiciar independent. Ţara se bucură de cel mai scăzut nivel al corupţiei din America Latină. Prin urmare, în cazul în care alegi să te stabileşti în această ţară vei avea parte de linişte şi vei evita tulburările sociale şi politice din alte părţi ale lumii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Montevideo

O reîntoarcere la simplitate

Coasta de Azur a început să atragă atenţia familiilor bogate din Montevideo care căutau o oază de linişte unde să se retragă la pensionare. Până la sfârşitul anilor 1930, zona intrase în atenţia investitorilor europeni dornici să găsească terenuri nedescoperite din afara Europei. Costa de Oro a rămas cunoscută ca staţiunea perfectă pentru clasa de mijloc care îşi putea permite o casă de vacanţă. Astăzi, popularitatea acestui loc, parcă rupt din rai, este din nou în plină ascensiune. Pensionarii din America de Nord au descoperit stilul de viaţă atractiv şi liniştea pe care o oferă staţiunea. De asemenea, oraşul Montevideo este un loc propice pentru cei care prestează servicii pentru turişti.

Preţuri mici

Coasta de Azur se bucură de cel mai mic cost de trai de pe coasta uruguayană. De asemenea, preţurile proprietăţilor sunt mici, astfel încat pensionarii pot trăi liniştiţi. Dacă ai proprietatea ta, o sumă de 1300-1500 de dolari/lună este suficientă pentru un trai decent. În cazul în care alegi să stai cu chirie, vei avea nevoie de maximum 2200 de dolari/lună pentru o bătrâneţe liniştită. Costa de Oro este o zonă cu foarte puţine apartamente. Vei vedea doar cateva blocuri de maximum 4 etaje în toată staţiunea. Localnicii preferă casele şi nu e de mirare, mai ales că preţurile sunt foarte mici. Dacă vrei să scapi de tensiunea şi aglomeratia din oraşele României sau Americii şi alegi să te retragi pe Coasta de Azur iţi poţi achizitiona o casă pe malul oceanului care costă între 85.000 şi 120.000 de dolari.

Servicii medicale de calitate

Montevideo_OceanToti cetăţenii din Uruguay au dreptul la îngrijiri medicale de calitate, prin intermediul sistemului national de sănătate, inclusiv rezidenţii străini. Nu există restricţii. În cazul în care preferaţi serviciile suplimentare din sistemul privat, vă puteti înscrie într-o clinică privată. Abonamentul într-un astfel de spital nu costă mai mult de 100 de dolari pe lună.

Oana Dumitroiu

www.business24.ro

2 thoughts on “Uruguay – locul ideal pentru o viaţă liniştită

  1. Radu

    Uruguay si Montevideo !
    Iata o tara si un oras despre care nu prea stiam mare lucru. Dupa cum se descrie se pare a fi o tara mai mult europeana decat sudamericana…spanioli,italieni,portugezi,germani plus o limba curat spaniola deci implicit un stil de viata corespunzator originii locuitorilor. Geografic ,pe harta pare izolata,ai crede neinsemnata, intre doi giganti precum Brazilia si Argentina. Mai
    intelegem din prezentare, ca Uruguay este o tara izolata de tumultul,de agitatia si convulsiile sociale,economice si financiare ale lumii contemporane…pare a fi o “oaza” de liniste si bunastare, primindu-si justificat termenul de un adevarat “el dorado” sudamerican.
    Articolul pacatuieste prin provocarea de a starnii curiozitatea si implicit tendinta de a dori neaparat vizitarea unui astfel de “colt de rai” contemporan. Interesant articolul.Felicitari autorului !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.