Iz de Iuda: Planul financiar impus de Înalt Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul!

dsc-2704-465x390by  Radu Andreea 

Lumânare cu lumânare se construieşte raiul: Preoţii din Bacău au fost “izgoniţi” în parohii mai sărace pentru că nu au vândut suficiente obiecte bisericeşti

Şaizeci de preoţi de la parohii din judeţul Bacău au fost sancţionaţi şi “retrogradaţi” în parohii mai sărace pentru că nu au îndeplinit planul financiar impus de Înalt Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul.

Preoţii au aflat că trebuie să se mute în localităţi mai îndepărtate şi cu populaţie săracă, informează România TV.

Le este frică să vorbească, dar au mărturisit că decizia vine deoarece nu au reuşit să vândă suficiente lumânări şi incoane, aşa cum li s-a impus.

Conform dispoziţiilor interne, fiecare preot ar trebui să vândă 100 de lumânări, anual, fiecărei familii. De cealaltă parte, reprezentanții bisericii spun că o astfel de decizie dinamizează şi eficientizează activitatea episcopiilor. Pe raza judeţelor Bacău și Neamţ sunt 550 de biserici şi mănăstiri şi în jur de 250.000 de familii de credincioşi.

Un calcul sumar arată că, pentru cea mai ieftină lumânare, vândută cu 1 leu, afacerea gândită de clericii băcăuani ar putea băga anual în conturile Arhiepiscopiei 25 de milioane de lei, adică circa 5,5 milioane de euro. Jumătate din bani rămân în contul bisericilor care vând, iar restul merg la Arhiepiscopie.

Sursa: http://www.evz.ro/planul-la-vanzarea-de-lumanarizeci-de-preoti-din-judetul-bacau-au-fost-sanctionati-fiindca-au-vandut-prea-putine-lumanari.html

***

Arsenie BOCA:Nici un vagon de lumânări nu te ajută să ajungi în Rai.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.