OPOZIȚIA INCAPABILĂ: DNA forțează schimbarea Guvernului, iar CSM susține lupta politică!

DAN -Ministerul PublicClarificări privind lupta pentru PUTERE

Istoria post decembristă ne-a arătat cum se duce lupta politică acerbă pentru putere, dar  și cum în structurile politice  și cele de stat se ridică cei mai vulnerabili și mai necinstiți dintre românii dornici de  îmbogățire, profesioniști ai demagogiei.

Constituția, Codul Penal și legile țării  care guvernează românii și România sunt rânduite, schimbate și interpretate după bunul plac al celor care le adminstrează. Deseori, cei ajunși în posturile înalte ale puterii, ale pozițiilor de decizie și de înclinare balanței dreptății și adevărului din România,  datorită conjuncturii și intereselor de grup,  nu lucrează echidistant și nu iau decizii drepte pentru binele cetățeanului și al României, ci se manifestă aleatoriu,  adesea  înclinând balanța hotărârilor urmărind și interese meschine.

Ce putem afirma despre cazul Referendum 2012?

Voința românilor pentru  demiterea președintelui Traian Băsescu (la referendumul din 29 iulie 2012) a fost de 87.52%, adică 7.400.508 din participanții la vot. Atunci, apriorii referendumului, la 6 iulie 2012, Parlamentul a votat în favoarea suspendării lui Traian Băsescu cu 256 de voturi pentru susținerea unui referendum de demitere a președintelui. Atunci CCR – CSM, pe lângă faptul că voința românilor s-a exprimat liber pentru demiterea președintelui Băsescu, au lucrat  ilegal la emiterea unei ERATE pentru înclinarea deciziei “lor” (prestabilite)  în favoarea politrucului necinstit Traian Băsescu. (Curtea Supremă  a decis să redeschidă dosarul penal în cazul eratei Curţii Constituţionale din august 2012, care a stabilit definitiv soarta referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.)

Abuzul CCR- CSM, s-a manifestat în 2012!

PSD (USL), inclusiv Victor Ponta, au dus o luptă politică cu armele democrației, urmărind înlăturarea președintelui Băsescu, un președinte jucător după regulile necinstei (imoral și abuziv).

Ce putem afirma despre cazul loviturii de stat din 2015?

Opoziția PNL (purul PNL) este  incapabilă de-a accede la putere. A ales scurtătura, s-a făcut prieten cu …dracul! Calea cinstită, dar de succes, însemna răbdare și  multă muncă, timp și proiecte viabile pentru atragerea de parlamentari alături de ei, la lumina zilei, pentru schimbarea puterii. S-au înșelat însă grosolan, încheind un pact cu lupii din PDL, aducând  sub sigla PNL, acei oameni corupți și avizi de îmbogățire.

Președintele Klaus Iohannis, pe care l-am votat din convingere, și  încă mai cred și mai sper că se va așeza pe-o traiectorie corectă și legitimă, nu vrea să înțeleagă (pas cu pas) că este președintele tuturor românilor și, în sfârșit,  ne poate face mândri de președintele nostru! Îi trecem cu vederea bâlbâielile inerente startului din această funcție.

Președintele nu poate zice “partidul meu“, cinstit vorbind chiar dacă a fost și președintele PNL pentru o scurtă vreme, conjunctural. Pentru realizarea  democrației și a delimitării  puterilor în stat, cred că președintele trebuie să se delimitează de orice altă putere. În spiritului respectului reciproc și al democrației.

Dar vedem deja derapaje grosolane. Și acest președinte a încălcat decretul lui Iorga: Om mare e acela care se manifestă la fel cu oricine. Ați văzut pe Regele Mihai altfel, decât echilibrat și plin de respect? Nu puteam cere asta unui Ion Iliescu, ce să mai vorbim de Traian Băsescu și oamenilor săi (Videanu, Berceanu,  Elena Udrea și aserviților Bica-Danileț-Ghica-SRI.

De aceea, partidele politice fiind adevărate mari puteri în stat, precum este și  Presa, președintele României și Guvernul e bine să se delimiteze de acestea, de partidul care i-a propulsat, acționând pentru toți cetățenii în mod echidistant. Nu e democratic ca primul ministru să mai rămână președinte PSD, căci el nu trebuie să lucreaze cu precădere pentru electoratul PSD. Ceea ce va face, însă, va fi taxat la următoarele alegeri. La fel e cu orice minstru.   Președintele Klaus Iohannis nu a lucrat la lumina zilei în cazul Ponta, ci tendențios și nedemocratic. Pas cu pas nedemoctratic, pe ore  și puncte. Fără alte comentarii.

Premierul Ponta: a) Ca să avem și un punct de vedre referitor la teza de doctorat, că a fost sau nu plagiat, discuția nu ne va edifica pe deplin. Atunci premierul trebuia să-și dea demisia de onoare, indiferent de decizia instituțiilor  competente. Dar, unde e competența și răspunderea comisiei (instituției) cre i-a acordat doctoratul? Dacă obțin un doctorat, cine are răspunderea? Credeți că de doctoratul Eleni Udrea sau al lui Ion Oltean, sunt ei înșiși răspunzători?

b) Cazul în sine, nu-l analizez, știm de la televiziuni, mai toate aspectele sale. Chestiunile mai vechi, cu firma lui Șova, cât și numirea lui Șova în funcția de minstru.

c) Vicor Ponta a cerut un vot juridic, în Parlament. Corect, nu-i așa? Acum îi convine un VOT CORECT.  Politicenii parlamentari vorbesc politic, dar oricare să fie în locul lui Ponta și-ar putea dori un vot juridic corect. Și nu demisia de onoare. Despre ce onoare ar fi însă vorba? Mai ales din perspectiva celor care nu i-o și recunosc?! În situația dată, al jocului de putere la ofsaid și faultări grosolane – în lipsa unui arbitru – Victor Ponta nu trebuie să-și dea demisia.

DNA – Dacă nu e o încercare de lovitură de stat, atunci ce e? Suntem în iunie 2015.  Iar în iunie 2016 sunt alegeri locale, iar în noiembrie 2016 cele parlamentare. Timpul n-a mai avut răbdare pentru opozanți și discernământ. Dar nu vorbesc de cei din Parlament, căci ei duc lupta la vedere, democratic, căci altfel nu se poate. Dar ce e cu petarda aceasta fumigenă? Nu răspunde nimeni, toți sunt de acord că e bun momentul … economic? Bravo domnule procuror J.U. & Co.!

CSM – Lupul moralizator s-a instalat sus de tot. Cum a spus cineva, orice ar face, nu răspund în fața nimănui. Numai Dumnezeu nu greșește. Cum e cazul Rarinca și  ERATA în locul CCR, sau revocații Danileț și Ghica, CSM în sine, nu respectă legea și onoarea bunului simț!

*

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.