Practic, clasa politică își finanța autoreproducerea din bani furați de la cetățeni. Iar acum ni se spune că nu-i așa de grav, că toți o făceau. Dacă e general, n-o fi penal?

1305278112f2aa8fd6f96622df111f02b6a2106a87Bani furați din buget, bani publici extrași de aceiași politicieni care se realegeau cu ajutorul lor.

Udrea în arest. Cum crapă sistemul de la un pumn

 de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Elena și Rudel se vor întîlni. Cînd a început el să fie arestat, că nu e prima oară, Obreja urma un tratament de regenerare și întinerire. ”E o chestie meseriașă, cu pastile și mișcare”, povestea el prietenilor, în urmă cu cîteva luni.

Înainte să fie ridicat din nou, a mai apucat să facă doar două ture la stadionul Dinamo, loc în care aleargă de cînd era un slăbănog de 12 ani.

Puștiul fusese remarcat drept unul dintre cei mai tehnici boxeri ai anilor ’80. În 1989, Rudel devine vicecampion european și medaliat cu bronz la Mondialele de la Moscova. Aterizat acasă, el rupe ringul Daciadei, terminîndu-și toți adversarii înainte de limită. E momentul său de glorie și ultimul.

După 25 de ani, primește felicitări televizate de la Elena Udrea și bareta Ordinului de Cavaler Loial al Celulei. Cu plăcere, nu e nici o noutate, cum ar zice Obreja, așa am fost mereu; bine ați venit în lumea lui, unde închisorile trec și prieteniile rămîn.

Maladia al cărei remediu se pretind

Fostul campion mondial al profesioniștilor, Mihai Leu, vedea în Rudel Obreja un recuperator.

Admiratorii găsesc în el un ”băiat deștept care știe să ducă pe degete lumea interlopă”, iar foștii amici din FRB îl consideră un fraier că nu vorbește ca să-și înmoaie soarta. Nu e clar ce ar putea să mărturisească, dar limpede e că Obreja a avut un deal cu Udrea și-l respectă, neștiind însă nici el prea bine de ce a luat foc lumea.

Chiar, de ce? Pentru că, pornind de la un pumn, Gala Bute e una dintre operațiunile ”Bani pentru partid” din care, dacă se va face lumină, se va prăbuși, cu zgomot de paiete, întreg circul. Ieri au trimis duba după el, să-l aducă din arest la audieri la DNA. Procurorii caută să vadă cum a devenit Gala Bute pretext pentru banii ajunși la politicieni.

Adevărul e că, în materie de stat de drept, politicienii, în frunte cu Băsescu, Ponta și Udrea, au ajuns maladia al cărei remediu pretind că sînt.

 Udrea și Ponta transmit justiției să nu se amestece în ”deciziile de oportunitate”

Luni, 23 februarie 2015, ora 16:20, Parlamentul României.

”Dosarul Gala Bute este cea mai clară dovadă că separația puterilor în stat nu mai funcționează, o putere dorind să cenzureze activitatea altei puteri: cea executivă”, spune Elena Udrea.

Fostul ministru explică: ”Se pune la îndoială calculul de oportunitate al unui guvern! Practic, firul roșu al dosarului este opinia procurorilor că această gală nu trebuia să aibă loc”. Cu foile în mînă, ea privește sala: ”Vă întreb dacă acest lucru este normal? În aceeași cheie, dacă decideți finanțarea unei școli, a unei biserici sau a unui drum, mîine procurorii DNA vor putea pune la îndoială rațiunile care au stat în spatele acestei hotărîri”.

Marți, 24 februarie 2015, ora 13, Cercul Militar Național, Bilanțul DNA.

Victor Ponta ține un discurs de 8 minute. Înainte de a încheia, mai are ceva important de spus. ”Fiind în această formulă, cu reprezentanții justiției și ai administrației publice la cel mai înalt nivel, aș dori să vă rog, ca să putem lucra împreună și în viitor, să clarificăm legislația și practica românească pentru ceea ce în acest moment văd că este pasul următor. Și anume clarificarea și departajarea foarte clară între legalitate și oportunitate!”.

Se oprește o clipă, ca să dea greutate cuvintelor care vin. ”Cred că dumneavoastră trebuie să sancționați cu toată asprimea actele de încălcare a legii. În același timp însă, oportunitatea unor decizii în activitatea publică a demnitarilor trebuie să fie sancționată de către electorat”.

Din prezidiu, Kovesi întoarce, ușor, capul și-l privește pe premier. Ea știe foarte bine.

Ghinionul e că nu e singura care știe cum sînt legați Ponta și Udrea și de ce n-au trecut nici 24 de ore pentru ca scuza lui Udrea să se prefacă în îndemnul lui Ponta.

Un dosar ținut la sertar ca să nu se afle de banii negri din politică

În septembrie 2013, o sursă a Gazetei Sporturilor susține că întîrzierea dosarului Galei Bute face parte dintr-un joc între Elena Udrea și Victor Ponta. Ca un schimb de amenințări, favoruri și prizonieri. Anumite probe ar fi ținute la sertar ni se spune, fără să ni se detalieze cine face asta: DNA sau serviciile. Că nu or fi ajuns informațiile la mama mare!

Afirmația este șocantă și încercăm să o confirmăm din alte surse. De ce ar avea loc această protecție extinsă pe un mărunțiș de dosar cu miza de 2,4 milioane de euro? Mai mulți oameni povestesc pentru ziar că nu dimensiunea contează. Ci altceva. În Gala Bute au fost implicate unele dintre firmele, rutele și oamenii din MDRT care finanțează partidele cu bani negri. Din acest motiv, cazul va fi mușamalizat pe cît va fi posibil. ”Dacă se ajunge la Udrea este fatal pentru toată lumea, ea va vorbi despre banii furați de la stat care finanțează partidele și toată lumea se teme!”.

Pe 11 octombrie 2013, ziarul publică articolul ”Obreja urmărit penal, dar unde au ajuns banii?”. Se găsise un singur țap ispășitor și nici un leu.

Cum s-a scăpat Traian Băsescu

”Cînd Dosarul Gala a fost trimis prima oară în instanță, Elena Udrea nu exista în el”, a spus Traian Băsescu, marți la B1 TV. Relaxat în dialogul construit de Cristoiu și Striblea, fostul președinte a început să dea lucruri din casă, fără să ţină seama. Căci dosarul 320/P/2011, Gala Bute, n-a fost trimis niciodată în instanță! Acesta era, într-adevăr, planul, fără Udrea că vă iau gîtul!!!, scrisesem despre el în octombrie 2013, dar proiectul n-a ținut pînă la capăt.

Rechizitoriul Alinei Stoica a fost infirmat de conducerea DNA pe 2 decembrie 2013. Stoica s-a refugiat în subordinea Alinei Bica, pentru merite deosebite, chiar dacă eșuase.

Și, după ce s-au reluat cercetările, în Gala Bute au căzut într-adevăr capete, un procuror pensionat și doi ofițeri judiciari trimiși înapoi la MI. În același timp, planul prevedea simultan tăcerea justiției și a presei, s-au lansat timorări și presiuni private și publice la jurnaliștii Gazetei, chiar și de la președintele țării, acum aflăm de ce era omul turbat.

… și cum amenință Doamna

Nu doar că era ultras declarat al Elenei Udrea – ”Acum am o singură grijă cînd mă trezesc dimineața: ce evoluții va avea situația Elenei Udrea”. Nu fratele, nici măcar fratele!, ci Udrea. Nu doar de asta.

Ci pentru că, uite, Lungu, Gărdean, Nastasia, Breazu, Topoliceanu și ceilalți din dosar știu unde s-au dus banii! Iar Udrea nu vrea să pice singură, să vă ia naiba cu sistemul vostru, dacă vorbesc pică toți, de la PD-L la Ponta și Iohannis! Asta exclamă Doamna în lacrimi, în curtea răpciugoasă a Înaltei Curți.

Toată lumea pare că înaintează pe repede înainte, aruncîndu-și balastul din nacela disperării. Cînd Traian Băsescu l-a atacat aseară la B1 TV, nenumindu-l – specialitatea casei, pe Dan Tăpălagă, ceea ce-l stîrnise pe fostul președinte era, probabil, retrezirea în ultimele zile a demonstrațiilor lui Tăpălagă în privința blatului Ponta – Băsescu, din care profita Udrea.

Nici DNA nu mai are răbdare și sînt surse chiar din instituție care susțin că ”se joacă credibilitatea lui Kovesi dacă Udrea nu va fi reținută măcar 30 de zile”.

Există cel puțin un episod povestit de Udrea 100% real, confirmat de sursele ziarului. Cînd au chemat-o la DNA anul trecut, într-un caz de fonduri distribuite către Gheorghe Ștefan, a fost sărbătoare pe Știrbei Vodă!

”Unii au rămas peste program ca să asiste la momentul care părea că nu mai vine”, a povestit cineva pentru Gazetă. Alte voci susțin că nu doar în cazul Udrea DNA a mutat nervos și demonstrativ, ci și la Sebastian Ghiță.  ”Procurorii de caz s-au grăbit și cu dosarul lui Ghiță, deși mai au încă cinci cazuri mult mai tari cu el”, spune o sursă din DNA.

“Știam că Dorin Cocoș finanța campaniile PDL. Nu este un secret, așa se finanțează campaniile electorale, de ce vă faceți toți că nu ştiţi? Toată clasa politică, toata presa și toată lumea se preface că nu știe cum se finanțează campaniile. Întrebați-i pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum și-au finanțat campaniile? La fel!”, a spus Elena Udrea azi, la audierea în dosarul Bute.

Judecătoarea a rămas în pronunțare și cei din DNA nu erau prea optimiști că o va reține pe Udrea, ”pentru că, doctrinar, Lavinia Lefterache admite destul de greu arestările”. Pe la prînz, ei își pregăteau planul B: apelul. ”Procurorii sînt agitați și au senzația că e o săptămînă decisivă pentru credibilitatea instituției”, a mărturisit o altă sursă.

Partidele, organizații de tip mafiot

Pe 11 octombrie 2013, folosind aceleași surse, Gazeta scria: ”Partidele funcționează ca Mafia”.

“Bani de Partid” înseamnă, conform descrierilor surselor ziarului, “operaţiunile prin care sînt finanţate la negru partidele și unde justiţia nu intră pentru că are undă roșie”.

Așa se explică, susţin informaţiile noastre, tergiversarea dosarului vreme de doi ani chiar și cu marele risc al reproșurilor OLAF! Așa se explică expedierea lui, doar cu Obreja urmărit penal, în acest moment de o tensiune extremă nu doar pentru instituţia DNA, ci și pentru profesia de magistrat.

“Partidele funcţionează ca o organizaţie de tip mafiot. Sună dur, dar așa e. În mod sigur va începe să pună în mișcare mașina manipulării opiniei publice, a justiţiei, care e vulnerabilă, și a celui care va rupe tăcerea”, sună o mărturie a cazului Bute, mărturie aflată în posesia gsp.

Atît de tari și de curajoși au fost acești oameni! Și atît de exacți. Cînd o să le fie mai sete pe lumea ailaltă, să găsească o fîntînă cu apă rece, asta le dorim surselor noastre!

Dacă o fac toți nu e penal?!

Așadar. Elena Udrea spune că toată lumea știa că banii negri finanțează partidele. Iar fostul președinte Traian Băsescu pretinde că dacă or fi ajuns și la el în campanie îi pare rău. Dar dacă nu i-a luat Udrea sau Blaga acasă, pe ei, pe bani, asta e! De parcă ce a trecut prin casierie s-a albit.

E prea frumos spus bani negri. Sînt, de fapt, bani furați din buget, bani publici extrași de aceiași politicieni care se realegeau cu ajutorul lor. Practic, clasa politică își finanța autoreproducerea din bani furați de la cetățeni. Iar acum ni se spune că nu-i așa de grav, că toți o făceau. Dacă e general, n-o fi penal?

E ca și cum industria IT nu poate să facă asta, panificația nu poate, dar industria politică poate să o facă. Pînă și celor din publicitate au început să le cedeze nervii.

Teddy Dumitrescu, unul dintre șefii Publicis România, a postat acum cîteva zile un mesaj înmărmuritor pe facebook: el susține că Udrea ar fi dat peste 20 de milioane de euro bani publici în ”licitații trucate” către agenția The Group. E total neobișnuit în business ce a făcut Dumitrescu și, dacă se sparge bula banilor către publicitate și televiziuni, DNA nu trebuie să angajeze, ci să se cloneze, atît de mult va fi de lucru.

Personaje din Gala Bute, Ștefan Lungu și Tudor Breazu au fost printre oamenii de legătură cu această lume strălucitoare unde se regăsesc multe dintre cheile campaniilor electorale.

——————————————————-

Puteți citi: Alina Mungiu-Pippdi o desfiinţează pe Elena Udrea: A reacționat într-un fel EXTRAORDINAR de lipsit de inteligență 

Sursa: http://www.tolo.ro/2015/02/25/udrea-in-arest-cum-crapa-sistemul-de-la-un-pumn/

Foto: http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-si-elena-udrea-au-marit-profitul-alro-slatina-cu-230-145482/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.