GEOAGIU: Regulamentul Festivalului Național de Literatură Umoristică „Ion Budai Deleanu”

Ediția a-V-a:       17-19.07.2015

poza-geoagiu

Geoagiu – jud. Hunedoara: Eveniment cultural

Cenaclul Literar „Ion Budai Deleanu” din Geoagiu împreună cu Primăria și Consiliul Local al Orașului  Geoagiu, organizează în perioada 17-19.07.2015 cea de-a cincea ediție a Festivalului Național de Literatură Umoristică „Ion Budai Deleanu”.

Având în vedere faptul că primele patru ediții au fost dedicate poeziei, începând cu acest an, evenimentul va fi dedicat umorului, mai ales că Ion Budai Deleanu a fost un autor de literatură cu tentă umoristică în perioada aceea.

Cu această ocazie se vor desfășura următoarele concursuri pe secțiuni:

 

I. Secțiunea POEZIE SATIRICĂ: la această secțiune se vor trimite un număr de trei poezii cu temă liberă.

 II. Secțiunea EPIGRAME: la această secțiune se vor trimite un număr de trei epigrame. Una din epigrame va trebui să conțină cuvântul „DELEANU”. Celelalte două epigrame vor avea temă liberă.

III. Secțiunea FABULĂ: la această secțiune se vor trimite un număr de trei fabule cu temă liberă.

 IV. Secțiunea PROZĂ SCURTĂ UMORISTICĂ: la această secțiune se vor trimite trei proze scurte cu temă liberă, care nu vor depăși două pagini format A4.

 V. Secțiunea PAMFLET: la această secțiune se vor trimite trei pamflete cu temă liberă.

 VI. Secțiunea VOLUME PUBLICATE: la această secțiune se vor trimite două volume din fiecare specie a genului umoristic (după caz).

 

IMPORTANT:

Pentru secțiunile: POEZIE SATIRICĂ, EPIGRAME, FABULĂ,  PROZĂ SCURTĂ UMORISTICĂ, PAMFLET, creațiile se vor trimite în câte trei exemplare, tehnoredactate computerizat și însoțite de un moto.

În alt plic separat se vor trece datele participanților: Nume și prenume; Adresa exactă: localitatea, strada, numărul, blocul, scara, etajul, apartamentul, județul, codul poștal, numărul de telefon, faxul, e-mailul.

TEXTELE TRIMISE trebuie să fie ORIGINALE și să nu fi fost publicate până la data premierii, 18.07.2015

PERIOADA DE ÎNSCRIERE ESTE: 26.01.2015- 08.06.2015.

Comisia de jurizare va fi alcătuită din trei membrii care se vor stabili ulterior.

Se vor acorda următoarele premii pentru fiecare secțiune:

Premiul I, Premiul II, Premiul III, Mențiune. Juriul și organizatorii vor acorda și premii speciale.

 

La secțiunea VOLUME PUBLICATE vor participa lucrările tipărite în perioada: ianuarie 2013- mai 2015. Lucrările se vor trimite în două exemplare până la data de 25.06.2015, pe adresa menționatăcu specificația „Pentru concursul de volum”. Volumele destinate concursului nu se restituie, ele intrând în fondul de carte al Cenaclului Literar „Ion Budai Deleanu” din Geoagiu.

La această secțiune se vor acorda următoarele premii: Premiul I, Premiul II, Premiul III, Premiul de debut, Mențiune. Juriul și organizatorii vor acorda și premii speciale.

Concurenții pot participa la toate secțiunile concursului, FĂRĂ RESTRICȚII.

 

Materialele vor fi trimise pe adresa:

Cenaclul Literar „Ion Budai Deleanu”, Str. Calea Romanilor, nr.112, C.P.335.400, Loc. Geoagiu, jud. Hunedoara, cu specificația „Pentru Festivalul Național de Literatură Umoristică „Ion Budai Deleanu” , ediția a-V-a, Secțiunea…

Relații suplimentare se pot obține la e-mail: cenaclulgeoagiu@yahoo.com, sau la numărul de telefon: 0735/017.340.

La concurs pot participa scriitori de peste tot din țară, membrii sau nu ai Uniunii Scriitorilor din România, Ligii Scriitorilor din România sau a altor Asociații de Scriitori.

 

ATENȚIE!!!

Cei care vor înscrie texte care nu le aparțin sau părți copiate, vor fi descalificați din concurs. Organizatorii pot de asemenea să descalifice oricare concurent care nu dă dovadă de bun simț, respect și decență în comunicarea cu organizatorii, coordonatorii de proiect, juriul, etc.

Înscrierea în concurs reprezintă dovada acceptării tremenilor și condițiilor festivalului și asumarea obligativității respectării lui!

 

PRECIZĂRI SUPLIMENTARE:

Câștigătorii concursului vor fi anunțați telefonic sau prin e-mail în timp util, pentru a fi prezenți la decernarea premiilor.

Cheltuielile de cazare și masă pe perioada desfășurării evenimentului vor fi suportate de organizatori. Costurile de transport vor fi suportate de către fiecare participant.

Advertisement

2 thoughts on “GEOAGIU: Regulamentul Festivalului Național de Literatură Umoristică „Ion Budai Deleanu”

 1. Pingback: Concursuri literare 2015 | Alexandru Ioan Despina

  1. dorel103

   Buna ziua,
   o intrebare: plicul cu datele de identificare se trimite separat de plicul cu lucrarile sau se sigileaza, se trece motto-ul si se pune in plicul cu lucrarile.
   Multumesc,
   cu respect

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.