Cuvântul potrivit, la momentul potrivit!

Cos cu mereS-au terminat … alegerile.

Și vorba președintelui Iohannis:

  de-acum, la treabă

Dacă, până acum politica  mi-a răpit o mare parte din timp, astăzi i-am lăsat pe politicieni să se apuce de treaba lor, iar eu mi-am văzut de treaba mea, adică să aud șoapta Duhului, și într-adevar atunci când ceri ca Domnul să-ți vorbească, El iți vorbește.

Înțeleptul Solomon spunea:

Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint.

Doamne, ce valoare mare are un cuvant spus la momentul potrivit!

In general cuvantul are mare putere, poti ridica pe cineva sau îl poți ucide.

Mere de aur într-un cosulet de argint!

Comparația este de-a dreptul uimitoare. Cine nu ar vrea să primească un coșuleț de argint plin cu mere de aur? Asta înseamnă o adevarată valoare, având în vedere valoarea aurului și argintului, căci nu degeaba face înțeleptul Solomon această  destoinică comparație.

Un cuvânt “bun” spus la momentul potrivit, poate salva o viaț sau poate schimba o decizie. Citeam mai demult într-o carte despre o tânără care se îndrepta spre un pod. Ea își pusese în gând să se sinucidă. În drumul ei, cineva a oprit-o și i-a dat un pliant după care i-a spus, “Dumnezeu te iubește“. Tânăra aceasta a înmărmurit, căci tocmai acesta era motivul  pentru care ea a ales să recurgă laun gest necugetat, “nimeni nu o iubea“, ori dintr-o dată, cineva îți iese înainte și-ți spune, “Dumnezeu te iubeste“, chiar într-un moment în care tu esti convins că nimeni nu te iubește. Bineînțeles atunci acel gând rău a părăsit-o și mintea ei de-acum se concentra să-L  găsească, să-L întâlnească pe Acela care o iubește.

 Iată, un singur cuvânt, a salvat o viață!

In urmă cu 2-3 ani în biserică  o femeie (sora noastră)   mărturisea cum un singur cuvânt spus la vremea respectivă a făcut-o să-și schimbe decizia pe care tocmai o luase în privința copilului pe care îl purta în pântece, iar la aceea vreme nu-l cunoștea pe Domnul iubirii. Un singur cuvânt, doar un cuvânt și decizia a fost anulată, dar mai mult o viață a fost salvată, deși aici putem spune că  două vieți. Una de la moartea fizică si alta de la moartea veșnică.

Dar să nu uităm că în aceeași măsură, un singur cuvânt  “rău” spus poate, chiar într-un moment cheie-de răscruce, poate aduce dezastrul.

Ce fel de purtători de cuvânt suntem?

Cuvântul nostru ridică sau coboară? Incurajează sau dărâmă?  Dă viață sau omoară?

Cel care dă înțelepciune este Dumnezeu, pentru că El  este înțelepciune. Solomon a cerut înțelepciune și Dumnezeu i-a dat-o, acea înțelepciune confirmată de Dumnezeu și de oameni, împăratul Solomon  întrecând pe oricine  în bogăţii şi înţelepciune. 

Multi oameni sunt înțelepti, având  intelepciunea lumii, însă nu o înțelepciune duhovnicească.

A spune un cuvânt la momentul potrivit, valoreazâ enorm. A ști când să vorbești și ce să vorbești, aceasta este un dar de la Dumnezeu: Căci în El aţi fost îmbogăţiţi în toate privinţele, cu orice vorbire şi cu orice cunoştinţă. (1 Corinteni 1:5)

Unde am fost îmbogățiți? In El, adică în Hristos Isus!

De-aceea, pentru ca un cuvânt spus să aibe valoare aducătoare de viață, trebuie să Îl cunoaștem pe El, trebuie să rămânem in El, și El în noi Și atunci vom vedea cum prin cuvântul noastru putem contribui la salvarea multor suflete, atunci vom vedea cum cuvântul nostru are valoare unui măr de aur așezat într-un coșulet de argint.

Sursa: http://maiexistaosansa.blogspot.com/2014/11/cuvantul-potrivit-la-momentul-potrivit.html

One thought on “Cuvântul potrivit, la momentul potrivit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.