«Elena din Troia» în Stenogramele din dosarul Microsoft: „Las-o aşa. Că am vorbit şi cu Elena şi a zis ‘foarte bine’”

cocos_udrea

 

 

 

 

by Biro Attila

În referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Dorin Cocoş, în dosarul licenţelor Microsoft, au fost inserate o serie de stenograme prin care procurorii susţin că probează intenţia omului de afaceri de a ascunde o tranşă de 500.000 euro din cele 9 milioane pe care le-ar fi primit. În schimbul banilor, Cocoş şi-ar fi traficat influenţa pentru ca Fujitsu Siemens să primească contractele cu statul român. Curtea Supremă a decis arestarea preventivă a lui Dorin Cocoş, dar şi a colegilor săi de dosar, Dumitru Nicolae şi Gheoghe Ştefan.

Într-o discuţie avută în septembrie cu Dinu Pescariu despre semnarea unor chitanţe antedatate pentru o sumă de bani primită în schimbul traficării influenţei, în dosarul licenţelor Microsoft, omul de afaceri Dorin Cocoş spune, conform unor stenograme pe care le redăm mai jos, că a vorbit şi cu „Elena”, care a zis „foarte bine”. Precizăm că procurorii nu au identificat-o pe „Elena” la care face referire Cocoş.

Omul de afaceri este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită în scandalul Microsoft. Concret, procurorii susţin că ar fi primit 9 milioane de euro pentru a-şi trafica influenţa pentru compania Fujitsu Siemens. DNA a cerut arestarea sa pentru că, după ce procurorii au început cercetările, Cocoş ar fi încercat să disimuleze o parte din presupusa mită printr-un contract de împrumut cu Dinu Pescariu. Un contract cu aceleaşi date este menţionat în 2012 în declaraţia de avere a Elenei Udrea, fosta soţie a lui Dorin Cocoş.

În referatul prin care s-a cerut arestarea preventivă a lui Cocoş, procurorii au inserat o serie de stenograme prin care susţin că omul de afaceri şi Dinu Pescariu încercau să disimuleze o tranşă de 500.000 euro din mita de 9 milioane euro pe care omul de afaceri ar fi primit-o în contul influenţei exercitate în folosul companiei Fujitsu Siemens, în cadrul contractului de achiziţie a licenţelor Microsoft.
DORIN COCOŞ: Las-o aşa, că e mal bine. Las-o aşa. Că am vorbit şi cu… cu Elena, şi a zis, Foarte bine.
DINU PESCARIU: Da?
DOR1N COCOŞ: Da.
DINU PESCARIU: Bravo!
DORNI COCOŞ: Cănd… Am spus… Că am stat şi m-am Băi, acolo nu scrie că trebuie să-i dau decăt dună 10 ani. Păi incep să-i dau măine. Ce? Hai să fim drepti. Şi cu asta basta. Şi tu lasă-Ie acolo!
DINU PESCARIU: Mi-a fost frică să le duc acasă.
DORIN COCOŞ: Foarte bine! Eşti nebun? Mai bine dă-le incoace!
DINU PESCARIU: Da.
DORIN COCOŞ: Lasă-le, dracul Ei, uşor, aşa! (Coboară vocea foarte mult, astfel că unele fraze sunt neinteligibile) (…)
DINU PESCARIU: Păi da’ îl facem.
DORIN COCOŞ: Băi, tu eşti prost? Nu intelegi că de atunci nu mai…
DINU PESCARIU: Nu, măi. Sunt…
DORiN COCOŞ: Dar ce? Aşa? De…?
DINU PESCARIU: De afaceri. Ce faci? Cum iji merge clubul? Curn aia?… M-a chemat să bem o cafea. Ce? Care e problema? Adică ce? Tu pop să spui că nu-1 cunoşti sau ce?
DORIN COCOŞ: Ei, hai să nu…
DINU PESCARIU: Măi… (…?) intelegi?N-am fost eu… A! Nu-ti mai răspunde ăla?
Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Ştefan Gheorghe şi Gabriel Sandu, ca să intervină în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că Dorin Cocoş, Ştefan Gheorghe, Gabriel Sandu şi alte persoane au discutat, într-o întâlnire care a avut loc în primăvara anului 2009, chestiuni generale legate de posibilităţile pe care le avea Ministerul Comunicaţiilor, condus atunci de Sandu, la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers, pentru asigurarea în continuare a licenţelor necesare, respectiv exercitarea dreptului de cumpărare sau încheierea unui nou contract de închiriere.

“În cursul procedurii de achiziţie, pentru a asigura asocierii având ca lider D-CON.NET AG atribuirea contractului, Cocoş Dorin a pretins de la de la o persoană implicată în cauză, foloase necuvenite pentru el, pentru Gheorghe Ştefan şi pentru Gabriel Sandu, după cum urmează: Gabriel Sandu – 2.700.000 euro şi 1.800.000 euro, Gheorghe Ştefan – 4.000.000 euro, Dorin Cocoş – 9.000.000 euro”, potrivit procurorilor DNA.

Procurorii DNA susţin că Dorin Cocoş ar fi primit efectiv 9 milioane de euro pentru traficul de influenţă pe care l-a exercitat. “Sumele de bani au fost transferate din contul  D-CON.NET în contul Barringwood Investment Ltd (societate controlată de (…),(…) şi (…)), de unde suma de 3.996.360 euro a fost transferată în contul DD LAND OIL CORPORATE LTD, suma de 2.700.000 euro în contul firmei ESSIM PARTNERS CORPORATION, iar suma de 9.000.000 de euro a fost retrasă numerar de (…) şi remisă lui Dorin Cocoş. La baza plăţilor au stat contracte comerciale ce atestă operaţiuni comerciale fictive şi care au avut rolul de a disimula provenienţa şi circuitul sumelor de bani”, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă

Banii au ajuns la Cocoş de la Dinu Pescariu. Un martor citat într-un alt referat trimis la Parlament susţine că Dinu Pescariu a scos o sumă de bani din Elveţia şi apoi i-a înmânat-o personal lui Dorin Cocoş.

Redăm pasajul relevant din depoziţia de martor:

Citiți continuarea AICI

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/stenograme-in-dosarul-microsoft-las-o-asa-ca-am-vorbit-si-cu-elena-si-a-zis-foarte-bine-13477286

Puteți citi șiArestarea-lui-cocos-pentru-ca-ar-fi-incercat-sa-mascheze-o-spaga-de-500-000-euro-Surpriza-din-declaratia-de-avere-a-elenei-udrea

Legături ale Elenei Udrea cu Dosarul Microsoft

Presa din Germania despre Elena Udrea implicată în Scandalul Microsoft

presa-germana-elena-udrea-ar-fi-implicata-in-dosarul-eads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.