Reportaj CNN cu Larisa Iordache, “noua Nadia a gimnasticii”

reportaj-cnn-cu-larisa-iordache-noua-nadia-a-gimnasticii

Cum arata mostenirea Romaniei comuniste care produce si azi campioane

by Sport.ro

Larisa Iordache, castigatoarea a doua medalii de argint la Campionatele Mondiale de la Nanning, la individual compus si la sol, este personajul principal intr-un reportaj facut de catre CNN in Romania.

Larisa Iordache, varful actualei generatii din gimnastica din Romania, este denumita in reportajulHuman to Hero, realizat de CNN, “noua Nadia a Romaniei”. Emisiunea “sarbatoreste inspiratia si performanta in sport”, iar gimnastica romaneasca reprezinta astazi unul dintre singurele sporturi din tara care inca mai produce campioni la cel mai inalt nivel.

“Au trecut 25 de ani de cand Comunismul a cazut in Romania, atat de multe s-au s-au schimbat in tara din Europa de Est, insa productia generatiilor de gimnasti continua sa genereze campioni”,scrie CNN in deschiderea reportajului publicat si pe site.

“Are aproximativ 1.5 metri inaltime, dar picioarele ei sunt lungi. La 18 ani, Larisa Iordache si-a capatat deja renumele de “noua Nadia”” – CNN

“De la Nadia Comaneci, primul 10 perfect din gimnastica, in 1970, pana la multipla medaliata cu aur din ’80, Ecaterina Szabo si Simona Amanar, campioana de dupa revolutie, Romania a reusit sa atinga noi cote de excelenta.”, noteaza CNN in editia sa digitala.

larisa-iordacheLarisa Iordache: “Nu eu am ales gimnastica”

Larisa Iordache vorbeste pentru CNN despre momentul in care s-a apucat de gimnastica, povestile parintilor despre era Ceausescu in Romania si momentele care au transformat-o in cea mai importanta gimnasta a generatiei ei in tara si in lume.

http://edition.cnn.com/video/api/embed.html#/video/sports/2014/10/15/spc-human-hero-larisa-iordache.cnn

“Nu eu am ales gimnastica, ci gimnastica m-a ales pe mine. Pur si simplu s-a intamplat. Sunt foarte fericita de tot.”, spune Larisa, care isi aminteste ca a fost observata prima data in timp ce se dadea cu rolele in parc, in timp ce isi alerga fratele. Mariana Campeanu-Silisteanu a fost antrenoarea care a pus ochii pe actuala campioana din Romania: “Cred ca a vazut ca avea viteza si energie, asta a impresionat-o”

“Eu m-am nascut dupa ce a cazut regimul comunist, dar parintii mei mi-au povestit de cat de strict era totul in acele vremuri, fata de ce traim astazi. Acum tara este deschisa, iar oamenii se descurca asa cum stiu ei mai bine. Este mai simplu acum decat era inainte. Sunt fericita ca nu am prins acele vremuri”, spune Larisa pentru CNN.

La varsta de 5 ani, Larisa s-a inscris la CS7 care apartinea de Dinamo. A fost selectat in echipa de junioare la 10 ani, moment in care a realizat cat de importanta este gimnastica in viata ei: “A fost o cale noua pentru mine, am vrut sa incerc si sa merg pana la capat. Am avut incredere in mine. Imi place sa fiu urmarita de oameni. Este atat de important ca dupa ce ai muncit atat de mult sa poti sa le arati oamenilor pentru ce muncesti tu zi de zi.”

Continuarea AICI

Sursa: http://www.sport.ro/gimnastica/reportaj-cnn-cu-larisa-iordache-noua-nadia-a-gimnasticii-cum-arata-mostenirea-romaniei-comuniste-care.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.