Robert Turcescu – “Da, am fost lt.- colonel sub acoperire”

Autor: Petru Zoltan

Pe blogul jurnalistului Robert Turcescu a fost postat un mesaj cu titlul “Mărturisire şi spovedanie”, în care recunoaşte că a fost “lt.-colonel sub acoperire”. Mai mult, în mesajul publicat au fost ataşate un livret militar, dar şi cateva state de plata cu sumele de bani pe care le-ar fi primit. Redam mesajul integral aparut pe site-ul www.turcescu.ro

“Marturisire si spovedanie 
Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos citeva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor.”

Livretul militar postat pe site-ul lui Turcescu are ştampila Unităţii Militare 02515 B. Acesta este indicativul Directiei personal si mobilizare din Statul Major General. Mai mult, în document se precizează că a fost avansat la data de 14.04.2010 la gradul de lt.-colonel. Potrivit Ministerului Apărării: ”Domnul Turcescu Robert figureaza în evidenţele M.Ap.N ca ofiţer superior, fiind avansat de la absolvent direct la gradul de locotenent-colonel în rezervă la data de 14 aprilie 2010.”

La scurt timp dupa confirmarea faptului ca Turcescu a fost avansat in gradul de lt.-colonel, acesta a transmis o scrisoare Ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, în care spunea că: “Am aflat cu uimire ca numele meu figureaza pe un ordin de avansare in grad emis de Ministerul Apararii Nationale. Totodata, dintr-o informare publica emisa de biroul de comunicare al MAPN, am inteles ca figurez in evidentele Armatei Romane cu gradul de locotenent-colonel (!). Intrucit nu am satisfacut stagiul militar si nu am solicitat niciodata sa fiu incorporat, consider ca ne aflam in fata unei regretabile erori, pe care o consider, inca, facuta accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane.”

Jurnalul Naţional a încercat să obţină un comentariu din partea lui Robert Turcescu, dar acesta avea telefonul mobil deconectat de la reţea şi nu a răspuns nici mesajului SMS expediat de redactor.

Turcescu Robert: Un colonel degradat la muzicuţa militarizată
Turcescu a avut mereu existenţa pusă sub semnul întrebării. Traseul profesional i-a fost dictat de alţii care găseau în bruneţel un hărnicuţ aruncător de întrebări redactate în birourile unde nu era prezent. Şi-a început cariera în 1993, la familia Păunescu, sub zodia lui Ion Iliescu şi o încheie ca mare propagandist băsist la B1TV, tot în menajeria lui George Constantin Păunescu, la final de epocă băsistă. Între cele două “borne” a trecut pe la mai mulţi moguli şi mogulaşi, cel mai darnic fiind Sorin Ovidiu Vântu, de la care a luat peste sută la sută beneficii. Adunător după lozinca “bani contra conştiinţă”, l-a tapat şi pe Gigi Becali, aliniindu-se în coloana de pomanagii care aşteptau să-i scuipe latifundiarul cu mâna în buzunar. A profitat şi de programul ANL şi nu a pierdut prilejul să intre în trupa propagandiştilor băsişti, pe cal, singurul din “Banda celor 7” care şi-a tras la vedere grad de colonel. De mic i s-a spus că la tenul măsliniu cade bine uniforma aurie, cu echileţi şi frunze de stejar la pălărie (pardon, chipiu!). Iar gradul fără muzică este ca nunta fără lăutari; ca atare, cântăreţul de ode al băsismului şi-a tras şi orchestră. La concerte, fane pe măsură: Udrea, Motoc, Roberta agnostica. Useliştii, oameni răi, l-au degradat pe colonelul fără armată, lăsându-i muzicuţa în priză, că nu se ştie… Moderator de idei greşite şi cântăreţ fără public, Turcescu Robert s-a lovit şi de zidul scrisului. I-a lăsat cucuie încercarea, editorialele căznite justificând aprecierea făcută de Cristoiu: Turcescu e un ziarist prost, fără şcoală!
La sărăcia de efective a băsismului intrat în anul morţii, merge şi el. (Jurnalul National – Banda celor sapte propagandisti / 19 ianuarie 2014)

Prigoana impotriva procurorului Danielescu
Lista cu ofiţerii avansaţi fără condiţii legale a fost dezvăluită de procuroarea Corina Danielescu în timpul detaşării la Ministerul Apărării. Împotriva Corinei Danielescu, CSM a pornit o “cruciadă” în timpul mandatului de preşedinte al Oanei Hăineală. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a infirmat deciziile CSM luate împotriva cererilor de detaşare ale Corinei Danielescu. Între colonei s-a aflat şI Codruţa Koveşi.

VIDEO. Robert Turcescu confirma documentele postate pe blog privind activitatea de ofiter acoperit

One thought on “Robert Turcescu – “Da, am fost lt.- colonel sub acoperire”

  1. jianuliviu@yahoo.com

    1. Spovedaniile se fac la preot. Daca esti crestin. Altfel, exista riscul ca lumea sa se ia dupa pacatele tale. Ma rog, cei mai slabi de inger, care vor sa ajunga locotenenti colonei acoperiti.
    2. Pai, daca toti acoperitii s-ar martusiri in presa, nu ar mai fi loc de haine goale nici la televizor, pe niciun post.
    3. Acum, daca tot te-ai descoperit o viata pe post, ce vei face? Sa acoperi cu o rasa calugareasca, in post negru si rugaciune, toate vietile poporului roman, pana la capatul istoriei?
    4. Probabil, la un agent acoperit, si actele sunt acoperite. Apoi, de unde stim ca Domnul Turcescu este cel original? Ia sa vedem: – sa presupunem ca ar avea si cip electronic. De unde nu stim ca (,) cipul nu e clonat? sau n-clonat? cand cineva are interesul, comanda la fabricant, si scoate pe piata cati Turcescu are nevoie, ca sa isi realizeze scopul. Apoi, de unde stim ce vede Domnia Sa prin ochelari, de exemplu? Daca ochelarii i-au fost inlocuiti, fara stirea sa, si emit tot ce vede domnul Turcescu, fara stirea sa? Sau daca ochii, chiar, i-au primit un cadou original, un pai mic de tot, in ochi, electronic, stie Domnia Sa unde se duce tot ce vede? Ca de iesit, nu iese decat fum, mult zgomot pentru nimic, si scandal. Si o groasa perdea de fum, pentru a acoperi alte manevre, de sus, din care cititorii raman fluierand, si Pastorii, cu oile si mieii… Ma rog, cu lapte, branza, unt si oua, si cu carne veche/ noua, de la ele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.