Papa Francisc: DECLARAŢIE ŞOCANTĂ! Ce a spus Suveranul Pontif despre preoţii pedofili

papa-francisc-declaratie-socanta-ce-a-spus-suveranul-pontif-despre-preotii-pedofili-18487567Este, într-adevăr, o problemă, dar nu este una majoră. Va fi nevoie de timp, dar există soluţii şi le voi găsi

[Preoților catolici li se tolerează  practicarea pedofiliei, și nu se încurajează  relația sexuală   normală,  cu o femeie prin căsătorie, cunoscând fiind faptul că  celibatul preoţilor a fost instituit la 900 de ani după învierea lui Iisus Hristos,  practicând   un “viciu” abominabil]

Biserica Catolică are în sânul ei mii de preoţi pedofili, a declarat ieri Papa Francisc. Potrivit Suveranului Pontif, “lepra” a cuprins “preoţi, episcopi şi cardinali“, scrie metro.co.uk. Papa Francisc a spus că, potrivit datelor, pedofilia a atins unul din 50 de preoţi catolici, însă a promis să confrunte această situaţie din cauza gravităţii ei.

Comentariile Suveranului Pontiv au venit în timpul unui interviu cu unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Italia, Eugenio Scalfari. Ulterior, Vaticanul a încercat să retragă aceste comentarii, acuzând ziarul pentru care scrie Scalfari că încearcă să manipuleze “cititorii naivi”.

Suveranul Pontif promite soluţii pentru celibatul preoţilor

Papa Francisc a promis soluţii la chestiunea celibatului preoţilor, dar a subliniat că, pentru aceasta, este nevoie de timp, într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica, citat de France Presse.

Întrebat dacă preoţii catolici ar putea primi într-o zi autorizaţia de a se căsători, papa Francisc a amintit că celibatul preoţilor a fost instituit la 900 de ani după moartea lui Iisus Hristos şi că preoţii se pot căsători în anumite biserici de rit oriental, aflate sub tutela Vaticanului.

Este, într-adevăr, o problemă, dar nu este (o problemă) majoră. Va fi nevoie de timp, dar există soluţii şi le voi găsi“, a spus suveranul pontif, fără a da şi alte detalii.

***

Sursa: http://jurnalul.ro/stiri/externe/

Nota cuprinsă între […] ne aparține, sintetizează.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.