Doriana Şandru din Ciucea: Singura absolventă de liceu tehnologic din ţară cu 10 la Bac

doriana-sandru2Doriana Şandru este unul dintre elevii care au obţinut 10 la bacalaureat, din judeţul Cluj.

Adolescenta a absolvit fiecare an de liceu cu aceeaşi medie. În plus, Doriana Şandru a făcut zilnic naveta din comuna natală la oraş, cu autobuzul sau cu trenul, pentru a ajunge la şcoală, fata spunând că şi-a dorit să înveţe.

Doriana Şandru locuieşte în comuna Ciucea, judeţul Cluj, şi a absolvit Liceul Tehnologic “Vlădeasa”, din oraşul Huedin, transmite corespondentul Mediafax. Ea se numără printre cei zece liceeni din judeţul Cluj care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, dar este singura care a absolvit un liceu tehnologic.

Tânăra a declarat, luni, corespondentului Mediafax că secretul succesului său constă în “ambiţie şi consecvenţă” în condiţiile în care a învăţat bine în toţi cei patru ani de liceu.

“Am urmat Şcoala Generală din comuna Ciucea şi am vrut să fiu la un liceu mai aproape de casă, de părinţi. Am învăţat bine întotdeauna, iar în fiecare din cei patru ani ai Liceului Tehnologic «Vlădeasa» din Huedin am avut media 10. Am fost singura din tot liceul cu astfel de medii. Nu pot să spun că mă aşteptam la media 10 la bacalaureat, dar speram, totuşi, la o medie mare. Nu am luat nicio meditaţie pentru bacalaureat. Adevărul e că proba de matematică a fost destul de simplă”, a spus Doriana.

Fata este singură la părinţi şi, pentru a putea învăţa, a făcut naveta zilnic din comuna Ciucea în oraşul Huedin, peste 20 de kilometri, trei ani cu un autobuz şi un an cu trenul, iar în ultimii doi ani nu i s-a mai decontat transportul spre şcoală. În pofida greutăţilor, nu s-a dat bătută.

Nu a fost uşor, dar a meritat, pentru că doream să învăţ. Nu ştiu, deocamdată, ce voi face după bacalaureat, la ce facultate să mă înscriu. Pentru că specializarea la liceu a fost tehnician activităţi economice, adică un fel de contabilitate, m-aş orienta spre Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) de la UBB. Am o bunică în Germania, aş putea să studiez şi acolo, dar parcă îmi place mai mult în România”, a afirmat absolventa de zece.

Doriana Şandru a fost felicitată de conducerea liceului din Huedin, iar diriginta sa i-a spus că se bucură pentru rezultatul obţinut prin care a dovedit că a fost “cea mai bună”.

În judeţul Cluj au obţinut media 10 un număr de zece elevi – trei de la Liceul “Gheorghe Şincai”, câte doi de la “Emil Racoviţă” şi de la “Onisifor Ghibu” şi câte unul de la “Andrei Mureşanu” Dej, “Liviu Rebreanu” Turda şi Liceul Tehnologic “Vlădeasa” Huedin.

Prezenţa unei absolvente de liceu tehnologic pe lista elevilor cu media 10 la bacalaureat a fost o surpriză plăcută, ceea ce denotă că şi în astfel de unităţi de învăţământ se poate face şcoală. Meritul Dorianei este cu atât mai mare cu cât provine din mediul rural şi a reuşit să obţină media 10 în toţi anii de liceu”, a declarata şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus.

Promovabilitatea în judeţul Cluj la Bacalaureat a fost de 73,91 la sută, iar la Liceul Tehnologic “Huedin, unde a învăţat Doriana Şandru, de 35 la sută.

Sursa: http://www.gandul.info

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.