CORUPȚIE: Companiile de stat căpuşite pe axa Videanu – Căpăţână – Băsescu

exclusiv-companiile-de-stat-capusite-pe-axa-videanu-capatana-basescu-18486941Marian Căpăţână, cărăuşul banilor lui Bercea Mondial către familia Băsescu a fost un protejat de regimului Boc – Băsescu – Udrea.

by Petru Zoltan

Informaţii recente arată că el nu era un simplu membru al PDL şi şeful unei organizaţii orăşeneşti, la Drăgăneşti Olt, postură din care a candidat pentru un loc de senator al României. Mai mult, el avea un rol esenţial în conexiunea comunităţilor de romi cu Palatul Cotroceni şi partidul de guvernământ. Imaginile îl arată alături de familia preşedintelui, iar faptele investigate de procurori dovedesc natura penală a acestor relaţii.

Căpăţână era pivotul trimis să penetreze economia naţională având suportul guvernului condus de Emil Boc. Privatizarea societăţii AVERSA îl arată ca un jucător important într-un domeniu specializat. Cum a reuşit arestatul de astăzi să fie prosperul om de afaceri de ieri? Compania AVERSA a fost o mină de aur pentru favorizaţii regimului din care se hrăneau căpuşele trimise de miniştrii PDL. În anul 2010, ministrul Economiei Adriean Videanu l-a numit pe Marian Căpăţănă în Consiliul de Administraţiei al companiei de stat Uzina Termolectrică Midia, din Năvodari.

Videanu l-a numit pe Căpăţână la Termolectrica Midia 

Marian Căpăţână a intrat în politică cu sufletul pentru preşedintele României, Traian Băsescu. Cel puţin aşa a declarat în 2009, când a fost numit şeful filialei PDL Drăgăneşti – Olt: “Am fost şi sunt un fan convins al lui Traian Băsescu”. Aşa şi-a câştigat notorietatea în sânul membrilor de partid, care l-au adoptat imediat. L-a adoptat şi Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, mai ales că avea experienţă în administrarea societăţilor private. Acum, amândoi au fost arestaţi pentru 30 de zile pentru că au luat 600.000 de euro de la Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a corupe Justiţia.

La doar câteva luni după ce a intrat în politică, mai exact pe 24 iunie 2010, ministrul Economiei Adriean Videanu a emis un ordin de ministru prin care Marian Adrian Căpăţână a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Uzina Termoelectrică Midia S.A., care are ca obiect de activitate producerea, transportul şi distribuţia energiei electrice şi termice. Cu o zi înainte de emiterea ordinului de numire de către Videanu, Marian Căpăţână a trimis pe fax-ul ministerului Economiei un CV prin care solicita un loc de muncă, deşi era asociat şi administrator al firmei Eurogrup Almar SRL. Locul de muncă vizat era undeva în cadrul ministerului Economiei, cel puţin aşa reiese din fax-ul trimis pe 23 iunie 2010, orele 11:21. Ulterior, Adriean Videanu a fost schimbat, în locul său fiind numit senatorul PDL, Ion Ariton. Acesta l-a susţinut în continuare pe Marian Căpăţână ca reprezentant al ministerului la Midia. Nici în guvernul Ungureanu nu au fost probleme pentru Căpăţână. Într-un final, a fost schimbat din Consiliul de Administraţie de abia în 30 septembrie 2012.

“De acţiune”

Potrivit CV-ului trimis de Marian Căpăţână ministrului Adriean Videanu, rezultă că în perioada 1985 -1989 a urmat cursurile Liceului “Electroputere” din Craiova, profilul electromecanic. În 1997, Căpăţână s-a înscris la Universitatea “Ovidius” din Constanţa – Facultatea de Utilaje şi Instalaţii Portuare, specializarea energomecanică. Experienţa profesională şi-o începe de abia în anul 2000, pe funcţia de administrator la firma Alfa & Beta, care avea ca obiect de activitate construcţiile metalice. Din 2005 a fost administrator la Eurogrup Almar SRL, care avea acelaşi obiect de activitate ca prima societate. Dar, cel mai bine stă la categoria “calităţi”. Din propria descrie rezultă că este om de acţiune, preocupat de perfecţionarea profesională şi soluţii inovatoare, educat şI civilizat. Tot în CV se laudă că a coordonat elaborarea şi coordonarea a numeroase proiecte.

Citiți ontinuarea AICI

 Sursa: http://jurnalul.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.