Wall-Street-ul nu se potoleşte

Maria Diana Popescu, AgeroEDITORIAL AGERO

Wall-Street-ul nu se potoleşte

by Maria Diana Popescu, Agero

Cele mai importante vedete interactive din politica românească îşi pun sîngele în mişcare pe feisbuc. Dau laicuri, fac videoceat. Cum să piardă ditamai porţia de campanie electorală! Poze deocheate, glume, texte romantice, dar nicio referire la spectrul deplorabil în care se află Ţara. Tăcere de mormînt pe axa viitorului României, aceeaşi tăcere asupra celor 960 de hectare care nu ies la socoteală în afacerea Nana, suprafaţă cadastrată gratuit de A.N.C.P.I., din împrumutul României de la Banca Mondială. Ar fi culmea ca aceştia să afişeze pe plajele reţelei virtuale schema infracţiunilor de serviciu. O veste îmbucurătoare vine de la Banca Mondială.

Vicepreşedintele Kaushik Basu avertizează că, o nouă criză financiară, mult mai  devastatoare, va afecta omenirea în cel mai scurt timp. Iată de ce, Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea îi îndeamnă pe români: „Criza a trecut, luaţi împrumuturi de la bănci!”. Ar vrea bancherii cămătari să-i prindă viitoarea criză pe români la cotitură, să le ia şi poarta de la casă şi uşa de la intrare pentru datoriile umflate fraudulos. Kaushik Basu pune venirea crizei pe vremea neprielnică din S.U.A., pe tensiunile din Ucraina, reechilibrarea economiei din China şi creşterea anticipată a dobînzilor, precizînd că nicio ţară nu trebuie să renunţe la reformele „urgente”. Adică, la reformele de sărăcire a majorităţii şi de îmbuibare a elitei corupte. Motivaţiile vicepreşedintelui B.M. sînt poveşti de adormit copiii, iar personaje principale sînt şi autorităţile de la Bucureşti, care se umflă în pene că România e membru U.E. şi NATO şi că americanii ar fi de partea noastră. Da, au fost generoşi cu noi. Ne-au adus în dar tirania capitalistă, distrugerea economiei, a păcii sociale, corupţia, sărăcia, umilinţa, atentatul asupra moralei şi creştinismului, desfrîul, libertinajul deformator, consumerismul şi îmbogăţirea nemăsurată a clasei politice. Aşa de aproape sînt de noi în actuala criză, încît românii muncesc între 8-18 ore pe zi  pentru un pumn de mărunţiş şi o turtă în vatră, plătind împrumuturile fără cap, făcute în numele lor de către guvernele de la Bucureşti.

 Există o singură diferenţă între America şi România

 Cum să fie  America de partea cuiva, cînd abia mai respiră, intubată de producţia în serie a dolarilor? Dacă China ar cere să i se returneze datoriile, ar intra în faliment. S.U.A. consumă mai mult decît produce, iar aceasta n-are cum să dureze la infinit. Potrivit unui studiu publicat de B.M., scrie A.F.P., China va depăşi anul acesta S.U.A. devenind numărul unu în economia mondială, urmată îndeaproape de India, unde, culmea!, aproximativ  30% din populaţie trăieşte în sărăcie extremă! O astfel de statistică va avea relevanţă doar atunci cînd americanii vor emigra în China sau în India. Dacă dolarul va intra în agonie, aşa cum estimează unii analişti, vom asista la o reechilibrare violentă, pentru că Occidentul nu este dispus să accepte o reducere drastică a nivelului de trai. Însă evenimentele care se vor petrece foarte rapid la nivel mondial, îl va alinia din mers la consecinţele previzibile.

 Dreptul de aproba copierea articolelor prezentate in revista AGERO apartine detinatorilor de copy-right (autorul/autoarea) care trebuie contactati si informati in timp util. Orice preluare de texte din revista AGERO (presa, televiziune, radio, net) fără aprobarea autorilor și precizarea sursei *Agero intră sub incidența legii dreptului de autor, fiind considerata furt intelectual și va fi urmărită și pedepsită penal. Redifuzarea preluării prin alte medii (presă, televiziune, radio, net) trebuie sa indice pe mai departe autorul și AGERO ca sursa originală.

 Presa aservită unei propagande false, menită să întreţină o bună imagine a S.U.A., susţine că economia americană ocupă în continuare primul loc în top. Da, de unde!? Toate semnele vorbesc despre o „schemă de tip piramidal, o mega escrocherie financiară, finanţată cu generozitate de Banca Centrală a S.U.A., Federal Reserve (F.R.B.), prin printarea a zeci de trilioane de dolari fără acoperire.” De aici, nevoia imperioasă a unei noi crize financiare mondiale! Există o singură diferenţă între America şi România: America îşi permite tipărirea bucăţilor verzi de hîrtie (aproximativ 85 miliarde dolari pe lună), în curînd lipsite de valoare, România, nu. Folosirea discreţionară a tiparniţei va crea contextul asemănător celui în care coloniştii cumpărau resurse reale cu mărgele de sticlă. Superputerile de azi vor deveni, la rîndul lor, nişte mărgele de sticlă. Îşi vor vinde fiecare mărgică pentru bunuri necesare supravieţuirii. Atît, despre americanii, ei tot ce-au învăţat vor face: amestec în treburile interne ale statelor, războaie de cotropire şi subjugare financiară.

 Americanii şi UE vor reinstalarea sobele de teracotă

 Să ne îndreptăm atenţia spre U.E. Comisia Europeană a cerut Bulgariei, care depinde integral de livrări de gaze naturale ruseşti via Ucraina, să suspende construirea gazoductului ruso-italian South Stream pe teritoriul bulgar, motivînd că Sofia nu a respectat reglementările europene în domeniul pieţelor publice. Măi, să fie! I-a cerut? Sau premierul Plamen Oreşarski a cedat presiunilor şi criticilor venite de la Bruxelles şi Washington? Ţevile din gazoductul South Stream au dispărut, consemnează site-ul bulgăresc Bivol, unde pot fi văzute fotografiile suporturilor din beton, rămase goale. Dictatură democratică! Wall-Street-ul nu se potoleşte! Noua criză trebuie să aibă aceiaşi părinţi. Nu? Dacă Ţarul nu i-a lăsat să fure cît au vrut, au făcut tărăboi în Ucraina, iar acum îi suspendă conductele de gaz.  Probabil, americanii şi UE se pricep de minune la reinstalarea sobelor de teracotă în casele bulgarilor, altfel vor degera de frig la iarnă.

 Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.