În Siria, 80 de creştini au fost omorâţi de militanţii islamişti

Map Siria TurciaOptzeci de creştini au fost omorâţi şi mii de oameni au rămas fără adăpost după ce militanţii islamişti au atacat oraşul strategic sirian Kessab, în apropierea frontierei turceşti.

Conform Barnabas Aid, aproximativ două mii de creștini armeni au fugit din Kessab, deoarece casele lor au fost jefuite şi bisericile lor profanate. Partenerii Barnabas Aid furnizează produse alimentare, îmbrăcăminte şi alte elemente esențiale, căci mulți şi-au părăsit în grabă casele cu mâinile goale (Mohabat News).

Syrian-ChristiansÎn urma preluării oraşului de către islamişti, Siria a lansat o contraofensivă pentru a recâștiga controlul asupra regiunii. Dar tensiunile naționale au crescut după ce armata turcă a doborât un avion sirian care a rătăcit peste graniță în timpul unei misiuni asupra Kessabului.  Turcia a trecut de partea rebelilor islamiști în războiul civil din Siria, oferindu-le provizii și permiţându-le sutelor de rebeli să treacă liber frontierele sale.

Comitetul Național Armean din America (CNAA) a scris președintelui Barack Obama cerându-i să oprească Turcia – un membru al NATO – de la înlesnirea atacurilor de către luptători străini asociaţi cu grupurile teroriste desemnate de SUA. CNAA a declarat că acţiunile Turciei au fost un memento dureros al genocidului armean (1894-1923) când turcii au ucis peste 1,5 milioane de creştini armeni şi asirieni.

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Siria: Optzeci de creştini au fost omorâţi de militanţii islamişti – Stiri Crestine.ro

One thought on “În Siria, 80 de creştini au fost omorâţi de militanţii islamişti

  1. Jianu Liviu-Florian

    Nu inteleg de ce lanseaza Siria o contraofensiva. Au vrut islamistii orasul, sa vedem ce fac cu orasul, in afara jafului, si a imbecilismului . Puteau sa spuna politicos ca il vor, si cred ca sirienii crestini ar fi gasit adapost, macar pentru 2000 de oameni, in Romania. Acum, Siria ce face? isi bombardeaza orasul, ca sa ii goneasca pe islamisti? Mai bine le-ar desanta paine, ca , la cat au furat de acolo, poate nu au ce manca.
    Daca Romania ar fi pusa in situatia Siriei, cu comandouri religioaso-teroriste, ba chiar si democratice, ma intreb unde am pleca? Ca nu prea mai avem nici paduri.
    Un motiv in plus sa plantam copaci in primavara aceasta.
    Recomandam cate 40 de liturghii pentru fiecare crestin sirian, din cei 80, facute prin trecerea numelui fiecaruia de 40 de ori, peste Sfantul Antimis. Al unei Biserici Ortodoxe Romanesti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.