Afacerea “GHID AL SFINTELOR MOAȘTE”

moasteToate arhiepiscopiile şi episcopiile din România au tremen până în 15 mai pentru a transmite Patriarhiei ce moaşte deţin. Rezultatul va fi un Ghid al Sfintelor Moaşte pe care Patriarhia îl va pune în vânzare în biserici, mânăstiri şi magazinele Bisericii Ortodoxe Române, fiind “extrem de binevenit pentru toţi cei interesaţi”.

Preoţii dau raport în aceste zile ce moaşte deţin în biserică. Le înscriu cu numele sfântului sau al sfintei, cu povestea şi “puterea” lor, le fotografiază (pe ele şi certificatul de autenticitate) şi le transmit mai departe episcopiei şi arhiepiscopiei în subordinea căreia se află. Totul va ajunge într-un Ghid al Sfintelor Moaşte pe care Patriarhia îl va comercializa.

În România nu există biserică sau lăcaş de cult fără moaşte, pentru că în piciorul mesei din altar trebuie puse părţi din trupul unui sfânt. Nu este chiar orice sfânt, ci unul dintre Mucenicii despre care Biserica spune că “l-a mărturisit pe Christos cu preţul vieţii”.

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/harta-moastelor-din-romania-care-atrag-cei-mai-multi-credinciosi-cine-este-si-unde-se-afla-sfantul-pe-care-biserica-ortodoxa-il-considera-vindecator-de-boli-incurabile-12250768

Mulțumim totodată  Gândul.info pentru informarea corectă și operativă a opiniei publice despre planurile BOR!

*

CE ZICE ÎNSĂ DUMNEZEU:

  • Că Dumnezeu a creat totul din nimic.
  • Că totul a fost creat avându-se pe Sine, la origine, dar și ca scop: “Din El, prin El şi pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.” (Romani, 11:36)
  •  Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.” (Geneza, 2:7)
  • “Întreabă dobitoacele, şi te vor învăţa, păsările cerului, şi îţi vor spune;  vorbeşte pământului, şi te va învăţa; şi peştii mării îţi vor povesti.

    Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri?

    El ţine în mână sufletul a tot ce trăieşte, suflarea oricărui trup omenesc.“ (Iov.12:7-10)

  • Dacă cel neprihănit se abate de la neprihănirea lui şi săvârşeşte nelegiuirea, şi moare pentru aceasta, moare din pricina nelegiuirii pe care a săvârşit-o.  Dar dacă cel rău se întoarce de la răutatea lui şi face ce este drept şi bine, îşi va păstra sufletul viu. (Ezechiel, 18:26-27)
  • Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.” (2 Corinteni, 3:17)

Alte observații necesare:

Materia, oricare ar fi ea, este în starea deja stabilită de știință, de bunul simț al fiecăruia, și, astfel nu mai e nevoie de a relua clasificările existente.

Din ceea ce am exprimat deja mai sus, omul este conceput din țărână (elementele existente în scoarța pământului, plus un procentaj însemnat de apă, funcție de vârstă). La moarte, sufletul se duce la Cel ce l-a dat, iar trupul se descompune treptat în …țărână.

Deci, oricine ar fi omul, considerat sfânt, trupul mort e materie, inertă. Nici vorbă de puteri miraculoase, dimpotrivă, are toate șansele să fie purtător de microbi, mai mult sau mai puțini periculoși.

Motivația: Cum fețele bisericești nu pot garanta prezența și ajuorul lui Dumnezeu în biserica și în locașul lor de cult, s-au gândit să aducă bucăți din trupurile moarte (oase) care n-au putrezit (în pământ ar fi putrezit) ale unor așa ziși sfinți, cu vezi  Doamne, puteri miraculoase de a face minuni; basme, căci acestea nu se pot opune la nimic, stau cuminți oriunde sunt așezate; asta dacă nu  sunt purtate de colo-colo, atrăgând ca magnetul  (îndeosebi când se face reclamă) mulțimea de oameni mințită și manipulată  în mod deliberat de mai marii sau mai micii Bisericii ortodoxe române.

Acum, culmea ignoranței, vor să întocmească un Catalog cu “drumul oaselor”, consemnând, într-un fel, dacă se va face, o variantă a modului cum au falsificat adevărul  secole la rând.

Binecuvantat este Domnul Dumnezeu, Dumnezeul lui Israel, singurul Care face minuni.” (Psalm, 71:19) – citarea e din Biblia Ortodoxă).

Minuni găsim multe pe paginile Bibliei, minuni se fac și astăzi și se vor face și mâine, fără nici o îndoială. Dar toate sunt făcute de Dumnezeu, prin voia lui Dumnezeu. Da, Dumnezeu  se lasă influiențat de credința oamenilor, de rugămințile acestora, atunci când sunt după voia Sa.

Materia, oricare ar fi ea, fiecare își are rolul ei, întrebuințarea sa, iar știința găsește pe zi ce tece tot mai mute utilizări. Dacă altădată oamenii au fost arși pe rug dacă au spus și dacă au crezut că pământul e suspendat pe nimic, cum spune Biblia, că are o mișcare de rotație (zi/noapte) și de revoluție (anotimpurile).

Însă, cum ar trebui catalogați,  ei,  acei oameni care nu cred nici cele scrise în Biblie și nici știința? Și  vin cu aceste superstiții și  minciuni ivite din interes și – poate –  induse de Diavol.

Dar ce spune de fapt Biblia? Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului;  deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: “Cel neprihănit va trăi prin credinţă.” (Epistola lui Pavel cătreRomani, 1:16-17)

Puterea de mântuire se găsește în Evanghelie, în cuvântul ei, acela al lui Iisus Hristos, Care S-a dat pe Sine ca jertfă pentru păcatele mele și ale tale, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică. (vezi Ioan, 3:16)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.