ONU atacă Biserica Catolică

141790497In toamnă am discutat despre guvernarea globală. Astăzi dăm ca exemplu al modului în care ea se manifestă, atacul recent al ONU împotriva Bisericii Catolice.

ONU e o organizație supra statală care își asumă în mod treptat tot mai multe atribuții pe care statele membre nu i le-a acordat când a fondat-o la sfârsitul anilor ’40. ONU a fost fondată pentru a asigura pacea în lume. Nimic mai mult și nimic mai puțin. De-a lungul anilor însă, ONU și-a asumat atribuții adiționale care erodează suveranitatea națională și valorile naționale. In cazul despre care vorbim astăzi a făcut-o prin intermediul Convenției internaționale a drepturilor copiilor.

 Convenția are un Comitet permanent al drepturilor copilului care e autorizat să supravegheze modul în care țările care au aderat la Convenție implementează prevederile convenției. Face asta in cadrul intrunirilor periodice pe care le are cu statele membre in care revizuieste politica internă privind drepturile copiilor. In ianuarie a venit rândul Vaticanului să fie chestionat asupra subiectului. Comitetul a elaborat un Raport care poate fi citit aici (in engleza):

http://tbinternet.ohchr.org/Treaties/CRC/Shared%20Documents/VAT/E.pdf

Critică Vaticanul pentru că se pronunță împotriva homosexualității si astfel, afirmă Raportul, stigmatizează comunitatea de “minoritati sexuale”. ONU, spune Raportul “is concerned about the Holy See’s past statements and declarations on homosexuality which contribute to the social stigmatization of and violence against lesbian, gay, bisexual, and transgender adolescents and children raised by same-sex couples.” (“ONU este îngrijorat cu privire la declaraţiile şi afirmaţiile trecute ale Sfântului Scaun despre homosexualitate, ce contribuie la stigmatizarea socială şi violenţa împotriva adolescenţilor şi copiilor lesbieni, homosexuali, bisexuali şi transexuali crescuţi în familii cu părinţi de acelaşi sex”.) (Paragraful 25)

ONU deasemenea a cerut Vaticanului să-si folosească autoritatea morală pentru a respinge discriminarea împotriva copiilor homosexuali cât si dezincriminalizarea sodomiei in țările unde ea încă e impotriva legii. (“The Committee also urges the Holy See to make full use of its moral authority to condemn all forms of harassment, discrimination or violence against children based on their sexual orientation or the sexual orientation of their parents and to support efforts at international level for the dicriminalisation of homosexuality”.) (Paragraful 26) –  Curioasă această afirmație, ea presupunând că minorii pot fi homosexuali.

ONU a atacat Vaticanul pentru că afirma diferența între sexe în loc să le trateze dintr-o prespectiva unisex. Vaticanul e deasemenea criticat pentru că in textele școlare promovează diferențele între sexe în loc să elimine “stereotipurile de gen”. In consecință, ONU cere Vaticanului să cenzureze manualele școlare să elimine “stereotipurile de gen”. (“The Committee also urges the Holy See to take active measures to remove from Catholic school texts all gender stereotyping which may limit the development of the talents and abilities of boys and girls and undermine their educational and life oportunities”.) (Paragraful 28)

Un veritabil război împotriva religiei

Raportul ONU privind Vaticanul e simptoma unei probleme mai mari, radicale si ingrijoratoare: ONU a dezlănțuit un veritabil răboi împotriva religiei la nivel global. Perspectiva religioasă (ori crestina) a societății e diferită de cea seculară promovată de ONU.

Perspectiva seculara si viziunea socială pe care ea o promovează cere exluderea influentei religiei din societate.

Relatiile intre sexe e un exemplu tipic. Religia si crestinismul recunosc diferentele intre persoane pe baza de sex si le văd ca fiind complementare, pe când ONU cere ca diferentele sa fie eliminate in intregime. [Articol:http://www.commentarymagazine.com/2014/02/06/the-u-n-s-war-on-religious-liberty/]

Alte lucruri condamnate de ONU in Raportul impotriva Vaticanului este invatatura Bisericii Catolice privind avortul, sexualitatea la adolescenti, educatia sexuala, casatoriile homosexuale, pedeapsa copiilor, drepturile parentale.

Si nu e de mirare. Deoarece pentru Biserica Catolica si toate celelalte denominatii crestine avortul e uciderea unor fiinte inocente, sexul e acceptabil doar in casatorie, homosexualitatea e un pacat, pedeapsa moderata a copiilor e un drept parental, si parintii au dreptul si autoritatea ultima de a dispune de educatia copiilor lor.

Cine a acordat lui ONU autoritatea de a se amesteca în treburile statelor membre? ONU cere Vaticanului să-si altereze doctrinele fundamentale pentru a se conforma ideologiilor seculare ale veacului. Daca Romania crede ca e izolata de aceste atacuri se insala. Toti crestinii trebuie sa priveasca cu multa ingrijorare atacul ONU impotriva Vaticanului. Este un atac pregatit inca din 1995. Daca ONU indrazneste sa ceara Bisericii Catolice sa-si modifice doctrinele religioase pentru a se conforma viziunii seculare promovate de ONU, indrazneala asta e periculoasa si scandaloasa. Ea reflecta o lipsa de respect fata de religie in crestere la elita intelectuala a lumii, atit la nivel de ONU cit si in tarile occidentale. Asta trebuie sa ne ingrijoreze. Elita seculara, ajunsa in varful piramidei mondiale, isi atribuie autoritatea de a modifica doctrinele religioase a miliarde de cetateni ai societatii globale. Pe cele cu care e de acord le promoveaza, iar pe cele cu care nu agreeaza le marginalizeaza. Le considerea in afara normelor civilizate a societatii contemporane. In adevar, si fara indoiala, am ajuns la un punct ingrijorator si radical in relatia dintre ONU ca organizatie supra statala si statele membre: ONU si discipolii ei promoveaza intoleranta nu toleranta fata de religie.

 Din nefericire, ce se intimpla la nivel de ONU se intimpla si la nivel de Uniune Europeana si afecteaza pe toti crestinii, evreii si musulmanii. In februarie Danemarca a socat Europa interzicind sacrificarea animalelor dupa ritualul si in coformitate cu traditia iudaica ori musulmana. [Articol:http://www.worldjewishcongress.org/en/news/14440/danish_government_bans_kosher_slaughter?print=true] Iar anul trecut Consiliul Europei a lansat o rezolutie de condamnare a practicii de circumcizie a copiilor nou nascuti pe baza de motive religioase. In ritmul acesta vom ajunge curind sa ni se interzica sa botezam copiii nou nascuti ori adolescentii pe motivul ca botezul crestin incalca Conventia internationala a drepturilor copilului. Asta de fapt e viziunea ateului britanic Richard Dawkins dupa care educatia religioasa e o forma de abuz al copilului. Este asta Europa in care dorim sa traim? Speram ca fiecare cititor al acestor randurti sa aibe curajul sa spuna nu.

SPRIJINIȚI O VIZIUNE CRESTINĂ

In mai putin de 90 de zile mergem la urne să ne votăm reprezentantii in Parlamentul European. Cei care doriti reprezentanti care promoveaza o viziune crestina a vietii si se opun culturii mortii, sunteti invitati să sprijiniți candidatura dlui Peter Costea, candidat independent. Dl Costea este singurul candidat din Romania care are un track record de promovare activa a valorilor pro-familie si pro-vita in Parlamentul European inca dinainte de a-si anunta intentia de a candida. A facut-o din 2006 incoace, dar din afara Parlamentului European. A facut-o la multiple nivele. Acum doreste sa o faca din interiorul Parlamentului European.

In acest sens va invitam din nou, asa cum o facem periodic, sa vizitati situl de campanie la www.costea-parlamentuleuropean.ro si sa va inscrieti ca voluntari scriind la contact@costea-parlamentuleuropean.ro. Vreti sa faceti parte din aceasta campanie vibranta, energetica, si robusta? Indrazniti, faceti-va auzita vocea, perseverati pentru valorile care va sunt dragi! Puneti in Parlamentul European un europarlamentar care se identifica in totul totului tot cu valorile dtre traditionale, crestine. Va cerem doar semnatura, iar in mai votul.

 Multumim voluntarilor care strang semnaturi cu sarguinta pentru candidatura dlui Costea. Unii string zeci de semnaturi, alti sute, iar altii mii. Va multumim tuturor. Fiecare semnatura conteaza. Toate semnaturile trebuie sa ajunga la sediul de campanie pina pe luni 24 martie. Tabelele primite dupa 24 martie nu vor putea fi centralizate. Adresa este Str Venus 6, Cluj.

JOIN US ON FACEBOOK/VA INVITAM PE FACEBOOK

Campania europarlamentara a dlui Costea va invita sa i va alaturati pe facebookhttps://www.facebook.com/pages/Peter-Costea/407413792695356

MARSURILE PENTRU VIAȚĂ

Anul acesta marsurile pentru viata vor avea loc Simbata, 22 martie. Se organizeaza marsuri in multe orase din Romania. Rugam pe toti crestinii sa se implice. Pentru detalii, va rugam vizitati situl oficial:http://marsulpentruviata.blogspot.ro/

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

One thought on “ONU atacă Biserica Catolică

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.