Demonstrație incredibilă de curaj în Ucraina: În mars în fața gloanțelor rușilor (Foto si Video)

Demonstratie-incredibila-de-curaj-in-Ucraina--In-mars-in-fata-gloantelor-rusilor--Foto-si-Video-Baza militară aeriană Belbek a fost, în ultimele două zile, locul unde s-au dat incredibile dovezi de curaj.

Considerată de mulți observatori ai situației din Ucraina drept punctul de unde ar fi putut începe războiul pentru regiunea autonomă ucraineană, Crimeea, baza Belbek a fost ocupată de trupele pro-ruse la începutul acestei săptămâni.

Trupele au cerut imediat celor aproximativ 300 de soldați ucraineni să depună armele și să schimbe taberele.

Ucrainenii au refuzat.

Marți dimineața a avut loc punctul culminant al tensiunilor. Încolonați, dis-de-dimineață, soldații ucraineni s-au țndreptat spre bază.

razboi-la-granita-cu-romania-ce-urmeaza-dupa-expirarea-ultimatumuluiIntonând imnul ucrainean, cei 300 de oameni, conduși de comandantul Iuli Mamciuk, și-au propus să ajungă la locurile lor de muncă. Duceau cu ei un steag al Ucrainei și unul roșu, al piloților de luptă care s-au bătut cu naziștii în 1941 și au păzit conferința de la Yalta.

Rușii aflați în bază au tras imediat câteva focuri de avertisment peste capul ucrainenilor neînarmați. Aceștia nici nu s-au clintit și au continuat să mărșăluiască spre locurile de muncă.

Pe Youtube, gruparea de activisti ucraineni EuroMaidan a postat înregistrarea momentului când soldații ucraineni de la Belbek, neînarmați și încolonați, cântând imnul Ucrainei, au continuat să se îndrepte hotărât spre bază.

Rusii i-au amenintat ca vor trage in plin daca nu se opresc. Nu s-au oprit. De pe margine îi priveau cu mândrie și emoție soțiile, venite să facă scut uman, la nevoie.

Citiți AICI continuarea

Sursa: http://barzilaiendan.wordpress.com/2014/03/04/demonstratie-incredibila-de-curaj-in-ucraina-in-mars-in-fata-gloantelor-rusilor-foto-si-video/

One thought on “Demonstrație incredibilă de curaj în Ucraina: În mars în fața gloanțelor rușilor (Foto si Video)

  1. Jianu Liviu-Florian

    Daca nu moare nimeni, spectacolul asta imi place. Pace si prietenie intre armate. Speram ca si intre popoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.