AVORT: O mărturie adevărată

ecografieMărturia personală a unui angajat negru –  catolic –  din Comitetul National Democratic (SUA)

A demisionat din partid ca răspuns la tactica agresivă pro-avort a administrației Obama și a devenit republican. Reflectă traseul lui politic, dar mai ales spiritual.

Materialul de azi e o traducere din limba engleză, făcut de preotul Emil Ember (AFR Baia Mare).

Versiunea engleză poate fi citită aici: http://www.thepublicdiscourse.com/2013/09/10855/

*

 “In filmul Restless Heart (Inima neliniștită) din 2012, care prezintă viața părintelui filosofiei moderne occidentale, sf. Ambrozie îi spune sf. Augustin: „Nu omul găseste adevărul, ci adevărul gaseste omul: pentru ca Adevărul este o persoană. Este Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu”. Nu există cuvinte mai potrivite care să explice cum eu, un negru cu o preocupare asiduă pentru cei fără adăpost, pentru drepturile civile si pentru cultura clasei muncitoare, cu o diplomă in drept la o universitate neagră renumită si fiind născut într-o familie de două generatii lideri de sindicat, puteam să părăsesc o slujba de vis in Partidul Democrat si să devin conservator si republican in mai putin de trei ani. M-am nascut intr-o familie catolică african-americană de clasa mijlocie în Detroitul începutului anilor 80. Bunicul meu, un veteran din al Doilea Razboi Mondial, a fost un mândru sindicalist care a votat cu democratii în aproape toate alegerile federale. Desigur, in acele timpuri, să fii catolic si să votezi cu democratii era mult mai usor. Mama mea a fost profesoară si membră de sindicat. Ea era progresistă privind problemele economice, însă conservatoare în privința celor sociale.  

De la o vârstă fragedă am fost învățat să-mi apreciez credința catolica si să prețuiesc educația catolică si să știu că a fi creștin însemnă că eu trebuie să ajut la purtarea de grijă a tuturor copiilor lui Dumnezeu. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am absolvit două școli catolice renumite în Metro-Detroit. Când am terminat liceul, am simtit cu tărie că vocația mea era să lucrez în guvern si să mă implic în politică.  

Intre obtinerea diplomei de la Colegiul James Madison din cadrul Universitatii de Stat din Michigan si absolvirea dreptului la Howard University School of Law, am fost democrat. Părea să fie ceva natural: eu sunt de culoare, țin la săraci si la cei vulnerabili si am vrut să fiu un avocat al drepturilor civile.  

Pe durata colegiului am lucrat ca intern pentru senatorul democratic de atunci Gary Peters. Intre colegiul si facultatea de drept, am lucrat ca asistent personal pentru echipa senatorului Carl Levin. Pe durata facultății de drept am lucrat pe timp de vară ca functionar pentru guvernatorul Jennifer Granholm si am lucrat ca intern pentru Comitetul de Campanie pentru Congres din partea Democratilor in Washington DC. Am lucrat cu si pentru oameni de bună credință. Nu puteam fi mai mândru că eram democrat.  

După ce am intrat în barou in 2007, m-am alăturat unei firme de avocatură de prestigiu din Michigan. In 2008, pe parcursul voluntariatului meu pentru senatorul de atunci Obama, un prieten mi-a vorbit despre filmul Strigătul mut, o filmare cu ultrasunete a unui avort la începutul anilor 80. Pe măsura ce copilul nenăscut este ucis, gura bebelusului se deschide ca si cum ar vrea să urle, dar nu se aude niciun sunet.  

Am fost zguduit de acest material video. Sunt un catolic practicant. Imi iubesc credința si am fost întotdeauna pro-vita. Chiar si așa, nu mi-am inchipuit niciodată că avortul înseamnă cu adevărat uciderea unui copil nenăscut. După acea zi, am încetat să mai fiu voluntar în campania de sprijin pentru senatorul de atunci Obama. Am continuat să practic dreptul si am crescut in convingerile mele privind dreptul la viață, dar eram încă democrat.  

Un an mai tarziu, un fost sef a devenit un inalt oficial la Comitetul National Democratic si mi-a oferit o slujbă in echipă. Gândindu-mă că voi putea schimba mentalitatea acestui organism privind chestiunile pro-vita din interior, am acceptat oferta si m-am mutat inapoi la Washington.  Am inceput să lucrez in acest Comitet in noimebrie 2009. In ajunul Sărbatorii Neprihanitei Zamisliri, 7 decembrie 2009, realitatea proiectului Obamacare si ramificatiile sale m-au lovit ca un trăznet. In acea zi, am primit însărcinarea să fac demersurile pentru ca o actiune politică să se desfasoare intr-un stat din Mid-Westul american in sprijinul proiectul de lege privind ingrijirea sanatatii. La acea vreme, un legiuitor federal cheie din acel stat se abtinea de la sustinerea acestui proiect, in parte deoarece el vroia un limbaj pro-vita mai puternic impotriva finanțării avortului din fondurilor publice.  

Am primit sarcina, m-am intors la birou si am stiut că nu voi putea să o fac. Eu nu voi îngroșa rândurile de milioane a celor care, de-a lungul istoriei, prin tăcerea lor sau prin ignoranta lor voită, au dat înapoi si nu au făcut nimic când cei nevinovați mor. Nu voi deveni complice prin forțarea unui legislator federal ca să sprijine un proiect  ce permite finanțarea publică a avortului. După cum spune Scriptura, ce-i va folosi omului să câsșige lumea întreagă dacă sufletul și-l va pierde? 

 Totusi, rămânea o întrebare. Ce ar trebui sa fac? Știam că nu puteam indeplini aceasta sarcină, dar asta înseamna că ar trebui să-mi dau demisia? M-am speriat foarte tare. Inclinam spre demisie, dar aveam nevoie de confirmarea ca aceasta era într-adevar voia lui Dumnezeu si nu a mea. După servici, m-am dus la Liturghia de seara de la Crypt Church aflata la Georgetown University. Predica a fost despre Isaia si despre a avea curaj. Aceasta era încurajarea de care aveam nevoie. In acea noapte, mi-am scris demisia. Am explicat de ce nu puteam sprijini un proiect de îngrijire a sănătății care dădea greș în privința protejării celor nenăscuți.

Dupa ce am participat la Liturghia din dimineata urmatoare, pentru sarbatoarea Neprihanitei Zamisliri, am mers la biroul sefului meu si i-am incredințat demisia mea. Din partea lor, întreaga echipa a Comitetului a fost incredibil de respectuoasa față de alegerea mea. Totusi, aceasta nu a făcut ca decizia mea să fie mai usoara. De fapt, demisia de la acel loc de munca a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut în viața mea. De fapt, eu mi-am incheiat cariera ca democrat. Și nu aveam un alt servici care să mă aștepte. Dar eram liber să apăr Adevărul. A fost unul dintre momentele eliberatoare ale vietii mele. După câteva luni am avut privilegiul să lucrez pentru Conferința catolică din Maryland, făcând lobby pentru cei săraci si vulnerabili la legislatura statului Maryland. A fost o ușurare să lucrez pentru Biserică intr-o atmosferă in care mă puteam angaja in domeniul politicilor publice fără nicio aluzie la apartenența la un partid.   

Dupa optsprezece luni, am văzut de la distanță cum presedintele Obama a semnat un proiect de lege care finanța public avortul, a avansat regulamente care distrugeau micile afaceri, și a perpetuat mitul că principala cauză a sărăciei este lipsa de bani care se alocă problemei, o idee care ignoră intreita tragedie a lăcomiei, a falimentului familiei si a esecului nostru colectiv de a trăi solidar cu cei săraci material. In sfârsit, in 2011, l-am vazut pe presedintele care sprijinea reglementările privind îngrijirile medicale ce călcau în picioare dreptul la libertate religioasă. Până aici. Mi-a ajuns.

In acest timp, am învățat că in vreme ce guvernul are un rol vital-important pentru a proteja săracii si pe cei vulnerabili, problemele societale erau cel mai bine solutionate local de familie, comunitate si de biserică. Am devenit republican. Și astfel, acest avocat de culoare si fost democrat in convingeri si la servici, este acum cu fermitate republican. Știu că niciun partid nu are monopolul asupra adevarului. Stiu, de asemenea, că creștinii trebuie să creadă că orice afiliere politică nu este niciodată sinonimă sau înlocuitoare pentru misiunea de discipol crestin. Suntem crestini, mai presus de toate. Știu de asemenea din sursă directă că  desi nu sunt de acord cu multi dintre prietenii mei democrati, si cred că multe din politicile lor sunt defecte din punct de vedere moral, ei sunt oameni de bună credință.  

Oamenii rezonabili de bună credință pot si ar trebui să fie diferiti privitor la problemele politice variind de la cheltuieli si tăieri bugetare la teoria economică, rolul guvernului si amprenta Americii la nivel global. Acestea sunt chestiuni politice si economice cu ramificatii morale, nu adevăruri morale absolute. Am învățat deja că dacă noi ca popor suntem liberi, trebuie să dăm mărturie pentru adevărurile morale. Trebuie să apărăm principiile iubirii autentice si ale libertății, ale comunității, ale demnității umane si ale solidarității care ne fac ceea ce suntem – oameni! Daca noi ne ridicam la aceasta provocare cu umilință si dragoste, adevarul despre ceea ce suntem ca indivizi si ca o comunitate americana nu va fi niciodata invins. Cu Adevărul care să ne păstorească, mărturia noastră astăzi va rezista testului timpului: noi vom fi invingatori, vom câstiga aceasta cursă.  

Ușa biroului meu de aici din Detroit dă spre faimosul monument al Spiritului Detroitului. Pe inscriptia lui se citeste: „Acum Domnul este Spirit, si unde este Spiritul Domnului, acolo este libertatea” (2 Corinteni  3, 17). In călătoria mea, am învățat cu durere adevărul că omul nu poate trăi o minciună. O persoană care trăieste o minciună va muri înăuntru. Bărbații si femeile trebuie să dea mărturie despre adevăr si nu contează unde îi va duce acest lucru, pentru că nu există altă cale spre libertate si dragoste: nu există altă cale spre pacea interioară. Minciunile se destrama. Adevărul rămâne. Această scurtă cugetare este mărturia mea pentru Adevărul care m-a găsit si m-a călăuzit spiritual, profesional si personal la un loc al libertății pe care nu mi l-am imaginat vreodată. Într-adevăr, Adevărul m-a găsit, si acum eu sunt liber să dau mărturie: sunt liber, cu ajutorul lui Dumnezeu, să îl apăr.”  

*

SPRIJINITI O VIZIUNE A VIETII

In 90 de zile mergem la urne sa ne votam reprezentantii in Parlamentul European. Cei care doriti reprezentanti care promoveaza viata si se opun culturii mortii, sunteti invitati sa sprijiniti candidatura dlui Peter Costea, candidat independent. Dl Costea este singurul candidat din Romania care are un track record de promovare activa a valorilor pro-familie si pro-vita in Parlamentul European inca dinainte de a-si anunta intentia de a candida. A facut-o din 2006 incoace, dar din afara Parlamentului European. A facut-o la multiple nivele. Acum doreste sa o faca din interiorul Parlamentului European.

In acest sens va invitam din nou, asa cum o facem periodic, sa vizitati situl de campanie la www.costea-parlamentuleuropean.ro si sa va inscrieti ca voluntari scriind la contact@costea-parlamentuleuropean.ro. Vreti sa faceti parte din aceasta campanie vibranta, energetica, si robusta? Indrazniti, faceti-va auzita vocea, perseverati pentru valorile care va sunt dragi! Puneti in Parlamentul European un europarlamentar care se identifica in totul totului tot cu valorile dtre traditionale, crestine. Va cerem doar semnatura, iar in mai votul.

JOIN US ON FACEBOOK/VA INVITAM PE FACEBOOK

 Campania europarlamentara a dlui Costea va invita sa i va alaturati pe facebook https://www.facebook.com/pages/Peter-Costea/407413792695356

 MARȘURILE PENTRU VIAȚĂ

Anul acesta marșurile pentru viață vor avea loc Sâmbata, 22 martie. Se organizeaza marșuri in multe orase din Romania. Rugam pe toti crestinii să se implice. Pentru detalii, va rugam vizitati situl oficial: http://marsulpentruviata.blogspot.ro/

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.