EUROPARLAMENTARE: DOUĂ VIZIUNI DIFERITE

Consiliul Europei.Timpul tace și trece. Ne îndreptăm cu pași grăbiți spre alegerile europarlamentare din mai.

Partidele politice încep să-și negocieze listele și pozițiile candidaților lor pe liste. După criterii de inflență ori puterea financiară a candidaților, ori după abilitatea de a manipula diverse grupuri sociale ori cetățenești. În mare, însă, încep să se reliefe două categorii de candidați, atât la partidele politice cât și la independenți: unii promovează o viziune a morții, alții una a vieții. 

O viziune a morții

In decembrie dl Remus Cernea și-a anunțat candidatura independentă la europarlamentare http://www.ziuanews.ro/politica/remus-cernea-vrea-in-parlamentul-european-109296 Viziunea dânsului, așa cum este de așteptat, este una radicală, o viziune a morții. Fost candidat la presedintia Romaniei, ateu, militant al drepturlor “minoritatilor sexuale,” promotor al avortului, dl Cernea a initiat, in iunie 2013, legea parteneriatelor civile in Romania. Legislatia propusa de dânsul cere legalizarea uniunilor civile între persoane de acelasi sex în Romania cât și recunoasterea în România a acestor modalitati de convietuire încheiate în afara Romaniei. In alte cuvinte, viziunea si valorile pe care dl Cernea le promoveaza, si credem că va incerca să le promoveze daca ajunge in Parlamentul European, sunt total diferite de cele promovate de AFR si de miscarea pro-familie si pro-viata din Romania.

Din 2007 incoace AFR si celelalte organizatii pro-familie si pro-vita din Romania promoveaza politici profamilie consistente cu valorile crestine si traditionale ale poporului roman. In 2009 AFR a reusit sa introduca in comisiile parlamentare de rigoare si apoi in Codul Civil mai multe articole care definesc casatoria traditionala, interzic casatoria ori uniunile civile intre persoane de acelasi sex, si interzic recunoasterea in Romania a acestor moduri de convietuire incheiate in strainatate. Romania e o tara suverana, iar cetatenii ei, ca stapini in tara lor, au dreptul, in consecinta, sa-si legifereze relatiile de familie si convietuire asa cum vor ei.

Viziunea dlui Cernea, din nefericire, este imbratisata de majoritatea europarlamentarilor romani care la ora actuala reprezinta Romania in Parlamentul European. Asta s-a reliefat in voturile date de ei din 2007 incoace. Majoritatea dintre ei au promovat o cutura antiviata, anti-religie, anti-Romania, anti-drepturi parentale, anti-homeschooling, ostila crestinilor.

Un alt exemplu de ostilitate

Un alt exemplu este dna Norica Nicolai si ostilitatea dovedita de dânsa față de crestinism in Comitetul de Politica Externa a Parlamentului European marti, 11 februarie. Intr-un buletin de presa emis de Bernd Posselt citim ca marti un europarlamentar grec a initiat un amendament la un raport UE privind diferentele religioase in lume. Europarlamentarul grec a cerut introducerea unei fraze care să exprime ingrijorarea UE față de proliferarea intoleranței si a actelor de agresiune impotriva comunitatilor creștine din diverse regiuni ale lumii. Dna Nicolai s-a opus. Citam din comunicatul german: “The Liberal Romanian MEP NORICA NICOLAI made clear that her group woould also vote against the Report (alongside the leftwing group)”) (“Europarlamentara liberală româna Norica Nicolai a afirmat că grupul ei va vota împotriva Raportului împreună cu alte grupuri de stânga”.) Votul final a fost de 22 de voturi pentru amendament și 26 împotrivă. [Detalii aici: http://www.europarl.europa.eu/oeil/popups/ficheprocedure.do?lang=en&reference=2013/2167(INI] Vă reamintim ca dna Nicolai a votat si pentru Raportul Lunacek.

Intrebarea deci este, care din aceste viziuni va fi imbratisata si votata in Parlamentul European de cetatenii țării in mai 2014. Ori de voi, cititorii acestor rânduri? Cui își vor da cetățenii României votul? Care viziune o vor promova si catapulta ei in Parlamentul European? 

Sprijiniți o viziune profamilie și a vieții  

Sperăm că toți oamenii de bună credință ai României să-si unească forțele să plaseze în Parlamentul European candidați pro-familie si pro-vita. Unul dintre ei e dl Peter Costea, candidat independent. Dl Costea este singurul candidat care are un track record de promovare a valorilor în Parlamentul European încă dinainte de a-și anunța intenția de a candida. A facut-o din 2006 încoace, dar din afara Parlamentului European. A facut-o la multiple nivele. Viziunea dânsului e total diferită de cea promovată de dl Remus Cernea ori Norica Nicolai. Este o viziune pentru viață, credință, suveranitate națională, libertate religioasă, dreptul la viață al copiilor nenăscuți, o Europă care ne respecte ca națiune și ne consideră parteneri egali în determinarea viitorului acestui continent. O voce care consideră că politica externă a Uniunii Europene trebuie să promoveze valorile la nivel internațional, nu nonvalorile. Să promoveze si interesele Romaniei nu doar interesele marilor economii europene. Până acum europarlamentarii români doar au votat proiecte inițiate de alții. Nu au inițiat nici un proiect specific care să ne promoveze interesele ori valorile. E nevoie de o voce nouă, autentică, care să exprime valorile majorității covârșitoare a cetățenilor României.

Daca nu sunteti de acord cu candidatura dlui Remus Cernea si cautati un candidat care promoveaza un set valoric diferit, identic cu al dvs, sunteti invitati sa-l sprijiniti pe dl Peter Costea. In acest sens vă invitam din nou, asa cum o facem periodic, să ne vizitati situl de campanie la www.costea-parlamentuleuropean.ro si să vă inscrieti ca voluntari scriindu-ne la contact@costea-parlamentuleuropean.ro. In doar ultimele zile ni s-au alaturat încă 30 de noi voluntari din Romania si diaspora româna. Le multumim! Vreti să faceți parte din aceasta campanie vibrantă, energetică, si robustă? Indrăzniți, faceti-vă auzită vocea, perseverati pentru valorile care vă sunt dragi! Puneti in Parlamentul European un europarlamentar care se identifica in totul totului tot cu valorile dtră tradiționale, creștine. Vă cerem doar semnătura, iar în mai votul. 

Tabele de semnaturi 

In linkul acesta aflati tabelul standard pentru luatul semnaturilor http://www.costea-parlamentuleuropean.ro/content/TABEL%20SEMNATURI%20SUSTINERE%20PETER%20COSTEA.pdf Va rugam sa-l descarcati. Fiecare persoana care ia semnaturi pentru campania dlui Costea este rugata sa ne contacteze.

Nou pe situl de campanie – harta interactiva  

Astazi campania dlui Peter Costea a lansat pe site o hartă interactivă pe care o aflati aici:
http://costea-parlamentuleuropean.ro/semnaturi/

Harta identifică liderii judeteni de campanie pe fiecare judet. Cei interesati să participe la campanie ori să strângă semnături ori au intrebări, pot apela telefonic la aceste persoane. 

Puncte de colectat semnaturi 

In diferite orase din Romania au inceput sa se formeze centre de colectare de semnaturi in sprijinul candidaturii dlui Peter Costea. Astazi va informam despre doua astfel de centre, unul la Arad, iar altul la Oradea. Va multumim!

La Arad puteti merge sa semnati tabele de sustinere la Restaurantul La Cuib (Cuibul Cocorilor), str Cocorilor, nr. 65, Zona UTA, tel. 728 275 241, Arad, website http://www.restaurantearad.ro/ Persoana de contact: Iosif Ladar.

Centrul de colectare semnaturi la Oradea este urmatorul: S.C. Policontact S.R.L., Scriptum Publishing House, B-dul Decebal nr. 74, bl. D2, ap. 3, 410219, Oradea, Tel. 359-412-765, Contact: Olimpiu Filip.

Rugaminte 

Aceia dintre dvs care aveti magazine ori afaceri si sunteti dispusi să ne permiteti să plasăm tabele de semnaturi acolo, vă rugam sa ne contactati la: contact@costea-parlamentuleuropean.ro.

O SEARĂ ÎMPREUNĂ

Campania informativa a candidaturii dlui Costea va invita la un eveniment special care va avea loc la Bucuresti pe 24 februarie. Evenimentul este organizat de AFR si Pro-Vita Bucuresti. Va fi prezent si dl Peter Costea si va discuta detalii privind candidatura dânsului. Sunteti invitati cu totii. Evenimentul se va desfasura la Hotelul “Capitol” din Bucuresti, Calea Victoriei 29, incepind de la orele 19, luni 24 februarie. Cei care intentionati sa participati sunteti rugati sa ne scrieti cât mai curând pe adresa AFR office@alianta-familiilor.ro ori adresa de campanie contact@costea-parlamentuleuropean.ro.

Detalii aditionale privind evenimentul pot fi citite aici: http://www.culturavietii.ro/2014/02/10/petre-costea-candidat-independent-la-alegerile-europarlamentare-parlamentul-european/#.UvlGj_uGLEN

JOIN US ON FACEBOOK/VA INVITAM PE FACEBOOK 

Campania dlui Costea va invita sa i va alaturati pe facebook https://www.facebook.com/pages/Peter-Costea/407413792695356

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI 

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.