KAZAHSTAN: Proces penal pentru pastorul pensionar, Bakhytzhan Kashkumbayev

kz-bakhytzhan-kashkumbaevLa 8 luni după arestarea sa, pastorul pensionar Bakhytzhan Kashkumbayev a ajuns în fața Instanței de Judecată în data de 22 ianuarie pentru prima audiere a procesului penal. Acesta este acuzat de propagandă extremistă, instigare la ură și conducerea unei organizații care face rău celorlalți. Acuzațiile poartă o pedeapsă maximă de 6 până la 10 ani de închisoare pentru fiecare acuzație în parte.

Pastorul în vârstă de 67 de ani nu mai aude cu o ureche și a suferit probleme la inimă în timpul lunilor petrecute în închisoare și într-un spital de psihiatrie. Audierile au fost reluate după data de 31 ianuarie 2014.

În altă parte a țării, doi creștini au fost închiși pentru 48 de ore pentru că au refuzat să plătească amenzi date drept pedeapsă pentru exercitarea dreptului la libertate religioasă „fără permisiunea statului”.

Rugați-vă ca Domnul să se îndure de pastorul Bakhytzhan și de echipa lui care încearcă să câștige procesul, iar adevărul să fie adus la lumină. Fie ca acesta să fie curând achitat de toate acuzațiile și eliberat. Rugați-vă, de asemenea, ca Dumnezeu să-l vindece complet. Cereți Domnului putere peste credincioșii din această țară ca El să-i folosească pe ei și suferințele lor pentru a întări Biserica din Kazahstan, care crește tot mai mult.

Persecution.net

Sursa: http://www.stiricrestine.ro/2014/02/05/kazahstan-proces-penal-pentru-pastorul-pensionar-bakhytzhan-kashkumbayev/

 Stiri Crestine.ro

One thought on “KAZAHSTAN: Proces penal pentru pastorul pensionar, Bakhytzhan Kashkumbayev

  1. Jianu Liviu-Florian

    Stirea este de un laconism infiorator. Nu stim care este situatia cultelor in Kazahstan, la zi, cea politica, cine conduce, cum, de ce, in folosul cui, si ce a facut concret cel incriminat, carei Biserici crestine ii apartine, cine conduce acea Biserica, si ce vrea acea Biserica in acea tara. Sigur ca ne rugam, dar ne rugam intai pentru familiile noastre, pentru neamul nostru, pentru Parohia noastra,pentru orasul nostru, pentru judetul nostru, pentru tara noastra. Pentru Conducatorii nostri. Cred ca am fi mai impacati si ne-am ruga mai cu folos, daca am sti pentru cine, si de ce ne rugam, sau daca nu cumva, rugandu-ne, tulburam randuieli care au, si ele, inima, credinta, nadejde, si dragoste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.