Tineri, vreti ca partenerul casatoriei sa fie pentru voi omul primului sarut?

Pamelas-Prayer-Christian-Movie-Film-on-DVD-CFDb1

Norma creștină, ortodoxă, în familiile rurale cu frică de Dumnezeu

Wayne și Sara sunt doi tineri americani care se iubesc și se căsătoresc în 1968. După un an, în 1969 Sara o aduce în lume pe micuța Pamela, însă, din cauza unei boli necruțătoare, la nașterea ei, Sara moare. Wayne, împreună cu părinții săi, o crește pe Pam înconjurând-o cu mulă iubire. Tatăl său are un studio-magazin unde produc, închiriază și vând filme, cărți și alte materiele creștine. Așa se face că lucrând cu tatăl său, Wayne devine un creștin cu o bună mărturie și cu impact în societate. El făcuse o promisiune-legământ Domnului Isus: rugăciunea sa pentru Pam va fi în fiecare seară înainte de culcare, înaintea Lui, împreună cu Pam. Și, chiar dacă s-a întâmplat să fie plecat la o consfătuire într-alt oraș, pe când Pam deja avea 5 ani, el a sunat-o pe Pam și s-a rugat la telefon împreună cu ea. 

Pam crește frumos, e cuminte și ascultătoare. Acum ea e la liceu. Ca și creștini, tatăl, protector, nu-i îngăduie să aibă întâlniri cu băieții. Nici nu se sărutase cu nici un băiat. Jerry, un coleg care este în echipa de baschet, o invită să meargă împreună la un meci, ca întâlnire. Însă tatăl ei e ferm și refuză să încuviințeze asta, cu Jerry sau cu oricine altcineva, explicându-i că pentru o creștină care-l iubește pe Isus, acela cu care se va săruta îi va fi și soț; asta când se vor căsători.

Dar, văzând că e luată în râs de colegi și colege, după câteva zile, Pam acceptă întâlnirea, iar tatălui îi spune că va merge la meci cu Jessica, o colegă și prietenă. După meci, Jerry o conduce spre casă. Amândoi, fiind tineri și plăcuți, sunt atrași unul de celălalt. Stau de vorbă, se privesc cu încântare, moment în care Jerry încearcă s-o sărute, dar ea evită și fuge deîndată acasă. Însă la școală se zvonește că Jerry a fost la Pam acasă și că o sărutase. Ea rămâne surprinsă de minciuna și insinuarea băiatului. Mustrată de conștiință și de caracterul lui Jerry, Pam îi spune tatălui care o sfătuiește să nu caute să dezmintă afirmațiile mincinoase, căci nici Domnul Isus nu a făcut altceva înaintea lui Pilat când era acuzat pe nedrept. Tatăl o întreabă: – Când va veni vremea, cum ai vrea să fie soțul tău? Să mai fi sărutat și alte fete sau să se fi păstrat așa imaculat pentru soția sa? Pam răspunde că preferă să aibă un soț unic, al ei, păstrat în curățenie pentru „aceea” care-i va fi soție, credincios ei și lui Dumnezeu. Între timp Jerry, popular și aparent un creștin cuminte, iese cu Jessica, iar aceasta, ca să nu i se reproșeze că nu-l iubește, cedează insistențelor lui și au o aventură. Dar gustul amar și dezamăgirea Jessicăi nu întârzie. Ea îi mărturisește suferința dezastrului lui Pam, pentru ajutor moral. Iar Pam îl solicită tatălui ei, ceea ce și fac în rugăciune de mijlocire către Domnul. 

Între timp, în aceeași clasă au un nou coleg, pe Frederic. Acesta este cuminte și serios, care, cu timpul, ajunge de lucrează 3 ore după orele de școală la magazinul creștin condus de Wayne. Mai trec 2…3 ani, timp în care Frederic e tot mai apropiat și apreciat de Pam și Wayne. După graduare, Frederic nu pleacă din oraș îi cere lui Wayne să lucreze full time la magazin. 

De Crăciun în timp ce Frederic cu Wayne împodobesc bradul, Frederic îi cere aprobarea de a se căsători cu Pam.

– Dar, de unde știi că aceasta e voia lui Dumnezeu?

 – Eu, când m-am hotărât să-L urmez pe Domnul, ca Stăpân și Mântuitor al vieții mele, i-am cerut ca El să-mi pregătească o tânăra cu care mă voi căsători peste ani, dar să fie aceea, care, ca și mine, până atunci se păstrează credincioasă și nu mai sărutase pe nimeni! – la auzul detaliilor, care se potrivesc atât de bine cu dorințele lui și ale lui Pam, Wayne se emoționează peste măsură slăvindu-L pe Dumnezeu, cu ochii în lacrimi, timp în care Pam coboară pe trepte în living room. Prin înclinarea capului, îi dă acceptul lui Frederic, ca Pam să-i fie soție. Acum Frederi se apropie de Pam, privind-o cu drag în ochi:  –  Pam, te iubesc foarte mult și te apreciez la fel de mult. Accepți să fii soția mea?, iar Pam, plăcut surprinsă, caută privirea tatălui și primind din priviri încuviințarea, răspunde:  –  Da. Vreau să fiu soția ta! 

Urmează pregătirile și vine ziua mult dorită de oficializare a căsătoriei lor. Pastorul, împuternicit de către Dumnezeu și va spune și aceste cuvinte: 

Ca semn al dragostei voastre puteți acum să schimbați inelele ce le aveți, unul pentru celălalt. Prin autoritatea pe ncare am primit-o și prin puterea Evangheliei, am deosebita plăcere să vă anunț acum, că, Frederi și Pamela sunteți soț și soție. Ce a unit și împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă…. Frederic, ACUM, poți săruta mireasa!– ceea ce, în momentele următoare, acești doi soți binecuvântați, o fac sub privirile asistenței pentru prima dată în viața lor. Însă, o viață întreagă, de fericire, abia începe. Glorie Domnului!

Pamela’s PrayerPe data de la 9 Noiembrie 1991, Pamela Bucklin s-a măritat la vârsta de 22 de ani.

Aceasta e povestea ei.

______________________________________

 Sursa: http://filmecrestineonline.ro

 filmul Pamela’s Prayer (1998)

[On November 9, 1991, Pamela Bucklin was married at the age of 22 – This is her story.]

http://filmecrestineonline.ro/pamelas-prayer-1998/

FOTO: https://www.google.com/search?q=pamela’s+prayer

One thought on “Tineri, vreti ca partenerul casatoriei sa fie pentru voi omul primului sarut?

  1. Pingback: Tineri, vreți ca partenerul căsătoriei să fie pentru voi omul primului sărut? | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.