India: Membrii grupării Bajrang Dal distrug biserici, ameninţă credincioşii crestini

Bajrang-DalRyan Jones, Christian Messenger: O mare parte a anului, creştinii din satul central Taragaon din India au îndurat presiunea de a-şi abandona religia. În aprilie, membrii grupării Bajrang Dal au demolat biserica din Taragoan, un orăşel din regiunea dominată de agricultură şi silvicultură a statului sudic Chhattisgarh.

Bajrang Dal este aripa militantă de tineret a grupării naţionaliste hinduse Vishwa Hindu Parishad (sau VHP). Bajrang Dal include prevenirea “convertirii necinstite şi forţate” a hinduşilor la oricare altă religie.

Având biserica distrusă, creştinii din Taragaon şi-au mutat întrunirile de închinare în casele credincioşilor. Dar gruparea Bajrang Dal i-a urmărit.

Pe 22 septembrie, Mitko Kashyap, în vârstă de şaizeci de ani, a fost confruntată de către nepotul ei din cauză că frecventa servicii de închinare în casă. El a lovit-o de câteva ori, a susţinut ea, căci ea refuzase să îşi lepede credinţa. În cele din urmă, el a lovit-o la cap cu o piatră, cauzându-i leziuni care au necesitat spitalizare.

Citiți continuarea AICI

Sursa: http://radiousaharului.hol.es/2013/10/india-membrii-gruparii-bajrang-dal-distrug-biserici-ameninta-credinciosii/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.