Sfanta Parascheva – Posibile întrebări și răspunsuri

Sf ParaschievaNu discutăm acum despre sumele de bani absolut uriașe câstigate de clerul bisericii ortodoxe de pe urma sfintei Parascheva, ci doar punem câteva întrăbari fundamentale:

1.
Cum credeti ca priveste Cristos, care este Domnul vietii, spre această sărbătoare publică de la Iași, cu moaștele sfintei Parascheva, care, de fapt, sunt oasele unei persoane decedate?

2.
In Evanghelia dupa Matei, capitolul 4, versetul 8 scrie ca:
“Diavolul L-a dus apoi [pe Domnul Isus Cristos] pe un munte foarte înalt, I-a arătat toate împărăţiile lumii şi strălucirea lor, şi I-a zis:
„Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pământ şi Te vei închina mie.”
„Pleacă, Satano” i-a răspuns Isus. „Căci este scris: „Domnului, Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.”

Asadar, doar Satana îi îndeamnă pe oameni să se închine altcuiva decât Domnului Dumnezeu. De ce în unele religii, care pretind că se bazeaza pe Biblie, credinciosii se inchina si slujesc si altor entități decât lui Dumnezeu?

3.
Din ce cauză slujitorii unor biserici permit si chiar îi incurajează pe enoriași să se închine si să slujească unor obiecte, oase sau persoane, în loc să se închine si să slujească strict doar Creatorului, lui Dumnezeu Tatal, în Numele Fiului Său preaiubit Isus Cristos, prin Duhul Sfant, așa cum ne învață Biblia?

Sf.Parascheva, sf.Maria, sf.Vasile, si toți ceilalti sfinti, chiar dacă s-au nevoit să ducă o viață curată, pe lângă faptul că sunt morți, sunt totusi simple creaturi, niciunul dintre acestia NU sunt CREATORI, doar Dumnezeu este CREATOR. De ce oamenii se închină si slujesc unor creaturi, în locul Creatorului, care este binecuvantat in veci?

4.
Sunt persoane care spun ca au fost ajutate de sfanta Parascheva. Cum se poate, din moment ce ea e moarta, si Biblia spune ca cei morti nu mai au nicio putere in lumea aceasta? Biblia afirma ca uneori diavolul se transforma intr-un inger de lumina…

5.
Biblia condamna in mod absolut categoric orice incercare de comunicare cu mortii. Sfanta Parascheva e moarta, si drept urmare orice rugaciune catre aceasta entitate este de fapt o incercare de comunicare cu mortii sau cu duhurile celor morti. De ce totusi oameni care se numesc crestini recurg la asa ceva?

6.
Poetul George Cosbuc spunea ceva de genul urmator: “Poporul roman nu este religios? Ba da, este religios, este foarte religios, este religios pana la absurd, dar nu in cele sfinte, ci in cele oculte…” (citat aproximativ din memorie)

7.
Multi dintre credinciosii care merg la sf.Parascheva la Iasi merg pentru ca au o problema, o durere, o boala, un divort, un necaz. Cine raspunde pentru faptul ca sunt mintiti cu nonsalanta, fara a fi ajutati in vreun fel?

8.
In urma cu aproximativ 2600 de ani, Profetul Isaia, in capitolul 44 al cartii sale, spunea poporului Israel urmatoare cuvinte din partea Domnului, cuvinte atat de potrivite poporului roman in zilele noastre:

Isaia, capitolul 44
“Este oare un alt Dumnezeu în afară de Mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta!

Cei ce fac idoli, toţi sunt deşertăciune, şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de ruşine.

Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu sau să fi turnat un idol, şi să nu fi tras nici un folos din el?

Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creionul, făţuieşte lemnul cu o rândea, şi-i înseamnă mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca să locuiască într-o casă.

Îşi taie cedri, goruni şi stejari pe care şi-i alege dintre copacii din pădure. Sădeşte brazi, şi ploaia îi face să crească.

Copacii aceştia slujesc omului pentru ars, el îi ia şi se încălzeşte cu ei. Îi pune pe foc, ca să coacă pâine, şi tot din ei face şi un dumnezeu căruia i se închină, îşi face din ei un idol, şi îngenunche înaintea lui!

O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregăteşte o friptură, şi se satură; se şi încălzeşte, şi zice: „Ha! ha!” m-am încălzit, simt focul!”

Cu ce mai rămâne însă, face un dumnezeu, idolul lui. Îngenunche înaintea lui, i se închină, îl cheamă, şi strigă: „Mântuieşte-mă, căci tu eşti dumnezeul meu!”

Ei nu pricep şi nu înţeleg, căci li s-au lipit ochii, ca să nu vadă, şi inima, ca să nu înţeleagă.

Nici unul nu intră în sine însuşi, şi n-are nici minte, nici pricepere să-şi zică: „Am ars o parte din el în foc, am copt pâine pe cărbuni, am fript carne şi am mâncat-o: şi să fac din cealaltă parte o scârbă? Să mă închin înaintea unei bucăţi de lemn?”

El se hrăneşte cu cenuşă, inima lui amăgită îl duce în rătăcire, ca să nu-şi mântuiască sufletul, şi să nu zică: „N-am oare o minciună în mână?” “

9.
Doamne ai mila, Tata bun din Ceruri, in Numele Domnului Isus Cristos, prin Duhul Sfant.
Adu Tu trezire spirituala in poporul roman, popor care zace si care este tinut in mod intentionat intr-un intunerec spiritual cumplit.

Doamne, rastoarna Tu orice lucrare a celui rau si fa-ti Numele de slava peste poporul roman.
Intoarce Romania la Tine, Tata bun din Cer, te rog in Numele Domnului Isus Cristos.

Ioan Ciobota
http://www.ioanciobota.wordpress.com

Sursa: http://ioanciobota.wordpress.com/2013/10/13/sfanta-parascheva-posibile-intrebari-si-raspunsuri/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.