Edgar Cayce despre rugăciunea “Tatăl nostru ”

Edgar Cayce

Edgar Cayce (1877-1945)

V-am spus de mai multe ori că încerc să scriu o carte cu titlul « Fizica nucleara a mintii» Undeva în unul din capitolele « draft » ale acestei cărti scriam:

«In clipele cele mai grele ale vietii mele , fără ca cineva să mă învete, când trăiam stări ale constiintei joase; deprimare, suferință, indoială , frică, spuneam «Tatăl nostru».
De fapt cred că reuseam să alung «gândurile negre» repetând la infinit această rugăciune. Si miracolele au început să apară. Am incercat sa-mi explic.

Tatal Nostru” este rugăciunea pe care ne-a lăsat-o Iisus Hristos, ori numai aceasta cunoastere, a provenientei sale, ne vorbeste de la sine despre puterea si lumina sa.

Multi descântă de deochi cu “Tatăl Nostru” si efectul este intotdeauna imediat. Si nu-i o pură întâmplare faptul simplu că “Tatal Nostru” purifică si parcă topește… orice energie tulbure care-l împresoară pe cel deocheat.

De fapt, noi – cu totii – suntem ca si deocheați când trăim astfel de stări. Suntem ca într-un întuneric, ca într-o pânză groasă de ceață, în stare de prizonieri. Mintea noastră si energiile interioare sunt atunci închise în suferința mentală. Vedem cum ne gândim obsedant la un lucru, la un om, la o situatie, ne cuprinde insomnia, teama paralizanta, ori ingrijorarea si nemultumirea, senzatia că lumea este făcută numai din durere si… nu mai stim cum să iesim de acolo. Nu sta prea multa vreme în deprimare, în suferință. Nu căuta prea mult la ce-ai gresit, la ce ai făcut rău, ori la ce au gresit altii față de tine. Iesi din grota stărilor joase ale constiintei, care te indeamnă să te simti rău, nefericit, înfricosat, îngrijorat și nemulțumit. De vei sta prea mult acolo, te vei scufunda în Iad și o vei face prin libera ta alegere. Vizitează Iadul, dar nu locui în el.

Spune “Tatal Nostru” când nu te simți bine. Când esti îngrijorat peste măsura, ori nemultumit. Când simti că urăști, ori că nu mai poti. Când esti deprimat, tulburat, ori nefericit. Când gândul la ziua de mâine te copleseste… Spune “Tatăl Nostru”… Ai să observi că te vei lovi de o dificultate puternică. Nu poti să spui “Tatăl Nostru”. Nu te poti concentra asupra rugăciunii, căci gândul tău zboara tot acolo, în negriciunea mentală, în suferința care te bântuie. S-ar putea să spui primele doua-trei rânduri ale rugăciunii, apoi te trezesti că ai uitat cuvintele următoare, ori că te gândesti tot la suferința ta. Nu renunța. Spune rugăciunea. Caut-o cu mintea, cu tot sufletul tău si spune-o mai departe. Pune mintea ta să se concentreze asupra rugăciunii, până ce o poate spune fără gres, de la început și până la sfârsit. Dacă uiți rugaciunea si daca te trezesti că nu te poti concentra asupra ei… este semn că te afli in câmpuri de suferință care vor să te rețină în ele, prin puterea Legii Atractiei. Mintea va fi atrasă tot mai mult spre constiința suferintei până ce va iesi de acolo concentrându-se asupra rugăciunii.

Este foarte important sa stii că “Tatal Nostru” trebuie repetat. Trebuie spus fără întrerupere, din nou si din nou, cu tot sufletul, cu toată concentrarea mentala, până ce vei simti că te-ai eliberat… din câmpurile care te-au înlănțuit, din suferință. Când vei iesi de acolo, te vei simti linistit si vei putea să atragi la tine gânduri si sentimente de încredere, de bucurie, de iubire sau măcar de multumire. …….. »

Avantajele rugaciunii

Edgar Cayce, celebrul medium american consideră că modalitatile de pătrundere a bolilor si suferintei, corpului uman, sunt urmare a “otravurilor cognitive”, secretate de gândurile negative.

Astfel în Statele Unite s-a lansat o adevarata campanie a optimismului si celebrul îndemn “think positive” s-a popularizat tot mai mult în rândul oamenilor.
Cayce spunea: “Gândind pozitiv putem vindeca, gândurile optimiste având puterea de a actiona benefic asupra organismului reglând activitatea glandelor vitale“.

Cayce recomanda pentru aceasta un mijloc simplu si fundamental de meditatie, prin intermediul rugăciunii Tatăal Nostru.
Totodata , el explica corespondenta dintre fiecare verset al rugăciunii si respectivii centrii glandulari ce sunt influentati de aceasta.

Trebuie să incerci să resimti fiecare val de semnificatie al fiecarui verset, să extragi sensul energetic al acestuia si să il directionezi ctre organul in cauza, să simti cum acest verset curge prin corpul tau. Căci se produce in corpul fizic un raspuns la reprezentarile corpului energetic: se construieste astfel o reactie chimică, fiind posibila vindecarea“, concluziona autorul.

Iată așadar după Edgar Cayce, corespondenta între versetele rugăciunii si principalele glande endocrine stimulate:

TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI actioneaza asupra glandei pituitare, cu rol de declansator al procesului
 SFINTEASCA-SE NUMELE TĂU actioneaza asupra glandei pineale
VIE IMPARATIA TA deschide tiroida si regleaza functia acesteia
 FACĂ-SE VOIA TA PRECUM IN CER deschide tiroida
 ASA SI PE PĂMÂNT actioneaza asupra timusului
 PÂINEA NOASTRĂ CEA SPRE FIINȚĂ DĂ-NE-O NOUĂ ASTĂZI deschide gonadele, glandele sexuale masculine si feminine
 SI NE IARTĂ NOUĂ GRESELILE DUPĂ CUM SI NOI IERTĂM actioneaza asupra glandelor suprarenale
 SI NU NE DUCE PE NOI IN ISPITĂ actioneaza asupra celulelor Lyden, celule secretoare de hormoni
 SI NE FERESTE DE CEL RĂU actioneaza din noi asupra timusului
 CĂ A TA ESTE ÎMPĂRĂȚIA actioneaza din nou asupra tiroidei
SI PUTEREA actioneaza asupra glandei pineale
 SI MĂRIREA redeschide pituitara
AMIN formula de inchidere a acestor centri energetici si de
reconectare la planul terestru.

Astfel Cayce este de părere că riscul apariției unor boli sau afecțiuni nervoase este nealarmant pentru persoanele care gândesc pozitiv sau se roagă în mod frecvent.

8 octombrie 2013

Jianu Liviu-Florian

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s