Conștiința dă verdictul

Romania1989 – 2013

.

Nu mai e decât un an și ceva până la a fi la un sfert de secol depăratre de momentul ruperii cu trecutul României majoritar comuniste. Însă corupția și minciuna, imoralitatea și inechitatea, par a se instala chiar mai confortabil,  hâd și disprețuitor,  în structurile statului românesc.

Antena 3, Gândul, și alte societăți comerciale media, trag un semnal de alarmă a ceea ce se întâmplă în România, cum mentalitatea celor care trebuie să despartă prin decizii răul de bine, a rămas neschimbată și aservită unor interese meschine, personale sau ale unor grupuri privilegiate, mai presus de legile statului de drept, comportându-se după zicala: “Una zicem, alta facem,  pe noi nu ne trage nimeni la răspundere, căci nu dăm socoteală din  pozițiile în care ne aflăm.

Ca și celelalte publicații, Jurnalul.ro aduce la cunoștința opiniei publice:

DNA i-a dat NUP lui Hăineală pentru că “nu s-a dovedit cu certitudine că ar fi favorizat pe inculpata Branga Rita”. E limpede de ce şefa CSM cere Justiţiei să interzică presei să mai scrie despre ea

Lumeajustitiei.ro publică în premieră interceptări cu preşedinta CSM procuroarea Oana Hăineală realizate cu mandat judecătoresc de către DNA in 2006, interceptări care dezvăluie cum o liniştea Hăineală, pe atunci prim procuror la Parchetul Tribunalului Bacău, pe şefa Parchetului Judecătoriei Podu Turcului, Rita Branga: “Stai liniştită, am vorbit, se rezolvă!” Toate acestea în timp ce amândouă erau cercetate de DNA pentru corupţie. Dacă până acum nu ne era clar de ce Oana Hăineală a chemat subit în judecată în data de 18 iulie 2013 la Judecătoria Cornetu – publicaţia “Lumea Justiţiei”, Antena 3 şi Sursa Zilei, precum şi retragerea de pe siteul Lumeajustitiei.ro articolul din 17.07.2013 referitor la Hăineală şi fosta ei subalternă Rita Branga – acum lucrurile sunt limpezi. Oana Hăineală vrea să nu se ştie faptul că în 2006 a fost cercetată penal de DNA pentru favorizarea infractorului, mai precis pentru favorizarea fostei sale subalterne care conducea pe atunci Parchetul Judecătoriei Podu Turcului. Procurorul Eugen Stoina şi şeful său de atunci Irinel Păun, care conducea Secţia I a DNA au realizat o serie de interceptări ale unor convorbiri telefonice purtate pe celulare de Oana Hăineală, prim procuror al PT Bacău şi Rita Branga, prim procuror al PJ Podu Turcului.

Continuarea: http://jurnalul.ro/

Sursa: http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/haineala-in-cardasie-cu-un-tablagiu-si-nevasta-lui-procuroare-648947.htmlprocuroare-648947.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.