Șocant – Pedofilia este doar o boală, pentru Arhiepiscopul catolic de Durban

Arhiepiscopul catolic de Durban, Wilfried Fox NapierZiarul online evz.ro publică atitudinea cu adevărat șocantă a Arhiepiscopul catolic de Durban (South Africa), Wilfried Fox Napier, vis-a-vis de pedofilie, din interviul acordat postului de radio BBC 5.

Arhiepiscopul catolic, unul din cardinalii electori care au participat la alegerea noului papă acum câteva zile spune că, după opinia sa,  pedofilia este o boală psihică și nu o infracțiune.

Pedofilia este o boală psihică, o afecțiune. Ce faci cu bolile? Le tratezi” a explicat înaltul prelat sud-african.

Dacă eu, ca om normal, aleg să încalc legea conștient că o înalc, atunci trebuie să fiu pedepsit. Dar nu cred că acei oameni (pedofilii) sunt responsabili în fața legii precum cineva care e conștient că încalcă legea. Nu cred că acea persoană trebuie pedepsită pentru că el e instabil psihic” a adăugat arhiepiscopul.

 Dar ce spune opinia publică, victimile, legea?
.

 Barbara Dorries, voluntar într-o asociație a persoanelor abuzate de preoți, ea însăși o victimă în copilărie, a avertizat că pedofilia, indiferent de starea psihică a agresorului, rămâne o infracțiune ce trebuie pedepsită.

A fost o vreme când Biserica Catolică din SUA și Marea Britanie credea că pedofilia este o boală care poate fi tratată. Din acest motiv episcopii transferau preoții dintr-o parohie în alta, ignorând faptul că aceștia comiseseră o infracțiune gravă” a reacționat și Michael Walsh, autor al biografiei fostului papă Ioan Paul al II-lea.

Viziunea acestui cardinal se reduce la a pune lupul, cioban la oi. Lupul își cunoaște interesul, iar mielul și oaia sunt victime sigure, mai devreme sau mai târziu.

Legea condamnă astfel de fapte abominabile și le  pedeapsește cu închisoarea prin privarea de a mai rămâne “liberi” să mai repete asemenea fapte cu  traume pe viață asupra victimelor lor.

Dar ce spune Biblia?

Dumnezeu condamnă aspru abuzurile omului. Comportamentul sexual trebuie să se consume numai în viața de căsătorie dintre un bărbat și o femeie. Învățătura necesară, morală, se desprinde de pe paginile Sfintei Scripturi, ca să nu mai spunem că, în cele din urmă, este o chestiune de bun simț și de conștiință.

Dacă un om se culcă cu un om, cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea: sângele lor să cadă asupra lor.” (Levitic, 20.13)

Creatorul omului este cât se poate de ferm și clar în această chestiune. Asemenea fapte sunt condamnate prin omorârea celui care se face vinovat de asemenea nelegiuiri. Dar prin omorârea omului vechi, cu faptele sale nelegiuite și renașterea sa la o viață nouă, morală. Legea este pentru răufăcători, ea este un îndreptar către Hristos, deoarece El e cel care poate a le schimba și lor viața păcătoasă, într-una nestricăcioasă.

Numai adevărul îl eliberează pe om din felul nelegiuit de viețuire. Nimic altceva nu-l va elibera complet din lanțurile păcatului și imoralității. Ori Biserica catolică, preoții și cardinalii, nu caută să umble pe calea adevărului, ci fac filozofie și aduc pledoarii omenești, confuze.

Problema de bază este aceea că ei comit câteva greșeli fundamentale.

  •  Nu-și recunosc păcatul înaintea lui Dumnezeu, în fața sinelui, în fața victimelor.
  •  Nu-și recunosc neputința de a se elibera, cerând insistent ajutor lui Dumnezeu (prin Isus Hristos), Singurul care-i poate elibera din ghearele Diavolului.
  • Se complac în această fărădelege (din iubire?!), căci ei sunt dominați nu doar de hormoni și de păcat, ci sunt prinși în acestă situație de însăși canoanele catolice (greșite, abuzive și răuvoitoare).  Căci prevederile catolice opresc căsătoria (tuturor) preoților, o prevedere nebiblică și abuzivă. Ca o derogare, excepție de la regulă, apostolul Pavel spune că vor putea exista și cazuri (izolate) de preoți care nu se vor căsători, dacă așa găsesc ei personal că este mai bine pentru ei, că așa vor avea o relație mai bună cu Dumnezeu.

Așadar, din cauza unei măsuri neduhovnicești,  introdusă arbitrar de către  Biserica Catolică, preoții catolici nu se căsătoresc,  și ca urmare ei trebuie să ducă o viață inumană, ceea ce este practic cu neputință.

Să ne rugăm ca, în acest timp, cu un Nou Papă la Vatican, Dumnezeu să se îndure, să-i ajute să revină în matca duhovnicească trasată de sfinții Săi Apostoli.

*

Sursa: Din cugetările unui cardinal: pedofilia este o boală ce trebuie tratată, nu o infracțiune – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/din-cugetarile-unui-cardinal-pedofilia-este-o-boala-ce-trebuie-tratata-nu-o-infractiune-102841.html#ixzz2Ni2qooWU

Foto:  Arhiepiscopul catolic de Durban, Wilfried Fox Napier: kreuzgang.org

Advertisement

One thought on “Șocant – Pedofilia este doar o boală, pentru Arhiepiscopul catolic de Durban

  1. Pingback: Șocant – Pedofilia este doar o boală! | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.