Tribut iubitelor de lângă noi

220px-Renoir_-_The_Two_Sisters,_On_the_TerraceAlexandru-Fintoiu

Zicea Maria Tereza că o femeie este inima familiei. Adâncă afirmaţie.

O avem sau nu lângă noi. Dacă nu o avem, o dorim. Dacă o avem, probabil o dorim şi mai mult. Are o inimă care bate atât de frumos! E complexă, nu o poţi trata oricum, de aceea, trateaz-o bine. Bucură-te de ea, ofera-i atenţie.

Primăvara parcă a fost creată pentru ea. Hristos oferă un nou început copacilor, ierbii, florilor şi cerului albastru; revigorare, splendid şi viaţă. Parcă ne îndeamnă să nu ne uităm iubitele, cei ce le avem, să fim mereu surprinzători si frumoşi cu ele.

Simţim povara obişnuinţei de fiecare zi. Cred că obişnuinţa omoară răsăritul unui gând frumos, aşa cum muşcă fără milă din sufletele celor care au spus că vor face şi au uitat să mai facă.

Ea nu are nevoie de veşnicul comun al obişnuinţei ci de surprinzătoarea dragoste. Ea trăieşte cu iubirea, iar iubirea transpiră, fraţilor.

Flori? Uneori are nevoie de tine ca o floare, alteori chiar de o floare de la tine. Este diferită, este surprinzătoare; un vas mai slab zice Domnul. Mai slab înseamnă fineţe şi sensibilitate.

Îi place să o asculţi. Vorbeşte cu tine pentru că te iubeşte. Este ca o floare care vorbeşte. Nu ştiu voi, dar, tare mult mi-ar plăcea să îmi vorbească o floare. Când tace, face asta pentru că te respectă. O poţi admira şi tu, mut de primăvara ei, oferindu-i la rândul tău respect si libertate şi căldura unei veri profunde.

Nu o obligi niciodată. Când eşti trist si apăsat, ea e acolo şi te ridică. Doar ea ştie cum. Preţuieşte-o  şi vei fi cel mai fericit.

Pentru ea, nu este îndeajuns să vorbeşti. Nu are nevoie de rigiditate lângă ea. Are nevoie să te cunoască din faptele tale aşa cum credinţa ta are nevoie de fapte ca să fie cunoscută. Dacă Îl iubeşti pe Hristos, o vei iubi şi pe ea. El s-a dat pe Sine pentru tine iar tu trebuie să urmezi exemplul Lui.

Dacă Dumnezeu ti-a dat fericirea unei iubite, unei soţii, este timpul să practici ceea ce mulţi azi, doar vorbesc. Se poate şi există oameni care ştiu să o iubească, pentru că mai întâi au învăţat să renunţe la ei…nu doar de 1 sau 8 martie.

Sursa: http://www.ciresarii.ro/articole/editorial/Tribut-iubitelor-de-langa-noi—Alexandru-Fintoiu

Sursa foto: http://en.wikipedia.org/wiki/Pierre-Auguste_Renoir

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.