Campania anuală AFR 2% și alte subiecte de interes major

FamiliaALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Cetatea Ciceiului nr. 23, sector 6, Bucuresti
Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082
.

 28 Februarie 2013

.
CAMPANIA ANUALA AFR 2%

http://www.alianta-familiilor.ro/doilasuta.html

In fiecare an, la începutul primăverii, lansăm o pledoarie speciala către toti cititorii, membrii si simpatizantii nostri să directioneze 2% din taxele lor către AFR. O facem din nou si anul acesta. Ne cunoasteti de mai multi ani, stiti că ne preocupă îngrijorările voastre si că promovăm cu abnegatie valorile morale si crestine peste tot unde avem acces. Am facut-o de mai multi ani si vom continua sa o facem atâta timp cât Dumnezeu ne va da puterea si indemnul si vom avea libertatea sa o facem. Impactul miscarii noastre este bine cunoscut. Il cunoastem si din multele materiale si mesaje care le primim din partea d-tră. Intentionam sa continuam sa va informăm, să vă atragem atentia asupra pericolelor care privesc familia si valorile, si să vă facem vocea si interesele auzite peste tot.

Dar asta implica nu doar investitie de timp si resurse intelectuale din partea noastra ci si cheltuieli financiare. Conferintele anuale pe care AFR le organizeaza sunt deschise intregului public fara cost. Vom continua sa organizam aceste conferinte, tot gratuit. Conferinta anuala 2013 va avea loc pe 27 aprilie si sunteti invitati cu totii. In plus, in 2012 am demarat o campanie de panouri publicitare in diferite parti ale Romaniei pentru promovarea valorilor familiei. Intentionam sa continuam campania publicitara si in 2013. Aceste cheltuieli, insa, nu sunt neglijabile. Unul din costurile mari cu care ne confruntam sunt cele doua buletine informative pe care le emitem saptaminal, martia si joia. Pe linga asta sunt si alte cheltuieli cu care orice organizatie nonprofit se confrunta. AFR nu are angajati platiti. Toti cei implicati in organizatia noastra sunt voluntari care isi doneaza timpul si talentul pentru beneficiul comun.

AFR nu este finantata din fonduri europene sau publice. Organizatiile proviata, profamilie si provalori din Uniunea Europeana nu se califica pentru fonduri nerambursabile. Pe de alta parte, organizatiile care promoveaza avortul, drepturile minoritatilor, ori antivalorile se califica pentru fonduri europene care le sunt date cu mina larga, chiar si in aceste vremuri de acuta criza economica.

Cum Puteti Contribui?

Contributia dtra se poate face foarte simplu si implica putin timp. Doar intrati pe linkul alaturat, cititi indicatiile necesare, completati formularul de redirectionare a impozitelor, si va multumim. http://www.alianta-familiilor.ro/doilasuta.html

Inca o data, va multumim anticipat. Tot cu acest prilej va multumim si pentru sprijinul pe care ni l-ati acordat in anii trecuti. Va dorim tuturor multa pace si prosperitate in familiile si caminele dtra. Multa sanatate. Va apreciem si ne bucuram ca va putem fi de folos. Alianta Familiilor din România, tel. 0745.783.125, e-mail office@alianta-familiilor.ro

VA MULTUMIM PENTRU APRECIERI

Iata câteva din comentariile dtre recente.

Ma simt incurajat sa va stiu pe piata media. Rog fiti si mai agresivi, dar nu faceti greseli care sa va atraga in proces inutile. Lucrati cu instrumentele lui Dumnezeu, pentru ca ceea ce faceti tine de o batalie spirituala extrem de specializata. Dumnezeu sa va dea biruinta de care avem nevoie toi. Mobilizati parintii, inclusiv prin scrisori deschise, liste de semnaturi si provocati liderii bisericilor la actiuni directe, ca tot se simt agresati prin atacuri la fiinta bisericii. Sa iasa in fata. Nu avem timp de pierdut. Fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare, prof. univ dr Ioan G Pop

Va rog ca sa incepem batalia mediatica, pentru revizuirea constitutiei, pentru a fi introduse articole care sa arate vointa lui Dumnezeu, cu privire la familie, la casatorie, la copii, pentru o societate crestina normala. in EL, c.p.

Doamne in ce vremuri traim. Am o fetita, si pe zi ce trece ma ingrijoreaza mediul in care va creste, presiunea exterioara negativa, valorile non-morale promovate… De multe ori ma intreb: voi reusi oare sa sadesc in mintea ei lucrurile potrivite? Doar Dumnezeu… Anca

Dragi colegi: Eu sunt traducător de literatură creștină evanghelică. Pe parcursul desfășurării activității mele am descoperit ceva care v-ar putea fi de folos: în aproape toate dicționarele explicative ale limbii române la care am acces (peste 15), în explicațiile corespunzătoare termenilor “homosexualitate” (și sinonimele acestuia), “pedofilie” etc. apar termeni ca deviație sexuală, patologic, morbid etc. Deci putem spune că la fel cum nu este nevoie să formăm un partid sau un ONG pentru a susține definiția scăderii în aritmetică, tot la fel nu este normal să fim nevoiți să susținem definiția homosexualității, de exemplu, care este clară în dicționare. Sau acum vrea cineva să schimbăm explicațiile cuvintelor din dicționare? Se pare că da. Iată de ce, este foarte bine că existați, dragi AFR-iști. Să dea Dumnezeu să se mai formeze și alte ONG-uri asemănătoare. Mult succes în activitate! Nicu

MUZEUL TARANULUI ROMAN

Din multele materiale care le-am primit privind ultimele evenimente de la Muzeul Taranului Roman redam interviul alaturat cu dna Silvia Radu si realizat de Alexandra Nadane: Silvia Radu despre cazul MŢR-ACCEPT: “În acest caz, buturuga mică nu răstoarnă carul mare”

Stimată doamnă Silvia Radu, ce părere aveţi despre incidentul de la Muzeul Ţăranului Român legat de proiecţia filmelor cu tematică homosexuală? Raspuns: Cred că ar trebui să ieşim cu toţii în stradă şi să facem o demonstraţie naţională. Mi se pare ceva foarte grav şi cred că în felul acesta lovim în fiinţa poporului român. Noi cine suntem în fond? Suntem un popor care a cărui strămoşi au fost ţărani. Mie îmi vine să plâng, nu se poate aşa ceva. Adică lovim noi în ceea ce avem mai curat, mai sfânt şi mai adevărat? Până aici am ajuns? Să lovim în strămoşii noştri, în dragostea şi credinţa lor?

Eu aş face o demonstraţie, aş strânge toţi oamenii din ţara asta şi aş face ceva uriaş. Să se trezească odată toată lumea şi să înţeleagă că poporul român este un popor creştin şi nu-şi poate permite nimeni să-l facă altfel. Nu am nimic împotriva acestor oameni care sunt homosexuali, îi priveşte cum sunt. Noi nu judecăm omul, ci spunem că acest lucru nu este bine, iar dacă vor să fie aşa să fie la ei acasă şi să ne lase în pace. Au nenorocit atâta lume, este un spectacol atât de penibil, de jalnic, iar acest lucru se întâmplă şi în state civilizate precum Franţa, Anglia şi Spania. Aceasta este Uniunea Europeană şi ştiţi cum se spune: Spune-mi cu cine eşti ca să-ţi spun cine eşti. Trebuie să le atragem atenţia şi să le spunem: Domnilor, ori vă treziţi voi ori plecăm noi. Nu putem accepta acest lucru.

Cred că 80% din poporul român, exceptându-i pe cei dezinteresaţi, nu sunt de acord cu acest ACCEPT. Am intrat într-o stare de apatie, dar trebuie să ne trezim. ACCEPT-ul este străin de noi şi nu îl acceptăm. Îi iubim, ne rugăm pentru întoarcerea lor la adevăr, dar să ne lase în pace cu credinţa noastră, cu ţăranul nostru şi să nu lovească în ce avem mai sfânt. Mi s-a spus că este un eveniment naţional organizat de Uniunea Europeană, de ambasade. Ambasadele să facă bine să priceapă cum stau lucrurile. Dacă Ambasada Franţei este de acord cu ce a făcut guvernul ei, este foarte rău. Noi nu suntem de acord cu aşa ceva. Dacă ei acceptă acest lucru, îi priveşte. La fel ca mine ar trebui să vorbească orice intelectual din ţara asta. Sunt o artistă care m-am impus şi îmi spun părerea cu putere: Nu putem fi atât de idioţi încât să-i urmăm orbeşte pe alţii care nu mai ştiu ce fac. Cred că oamenii din cadrul Muzeului nu sunt de acord cu acest lucru, probabil li s-a impus şi nu au ce să facă, dar opinia publică trebuie să intervină şi să spună adevărul.

În calitate de artist şi de intelectual, care credeţi că este impactul unui astfel de eveniment asupra culturii, a familiei şi a societăţii? Raspuns: Este îngrozitor. După ce Anglia a acceptat căsătoria între persoanele de acelaşi sex am văzut la televizor o scenă cu doi homosexuali şi mi s-a făcut milă de ei. Sunt atât de nefericiţi. Ce vor face oamenii aceştia dacă vor adopta copii? Îi vor creşte şi vor ajunge la fel ca părinţii lor. Prin acest fapt se stinge o naţie şi se ruinează familia. Lovim în tot ceea ce ar fi normal să nu lovim. Dacă noi acceptăm aceste lucruri, în 60 de ani s-a terminat cu poporul român.

Recent studioul Horia Bernea a primit un alt nume – Noul cinematograf al regizorului român – ce părere aveţi de acest lucru? Raspuns: Cred că este o ruşine. Horia Bernea este un erou naţional şi ar trebui să fie fericiţi că au un studiou care îi poartă numele. Faptul că se dezic de el este un lucru foarte urât.

Cred că ştiţi poziţia lui Horia Bernea faţă de homosexualitate… Raspuns: Horia Bernea era un creştin total. Un om care este creştin nu poate să spună că este de acord cu homosexualitatea pentru că atunci nu mai este creştin.

Ce părere aveţi de decizia conducerii Muzeului Ţăranului Român de a proiecta aceste filme în studioul Horia Bernea? Raspuns: Intelectualii români ar trebui să facă o petiţie care să ajungă la Ministrul Culturii şi să ceară o dezbatere publică într-un loc neutru. Să se facă o conferinţă de presă, să fie invitate toate televiziunile, astfel încât să se pună lucrurile la punct. Nu se poate să acceptăm să îşi bată joc cineva de poporul român, de Muzeul Ţăranului Român. Mâine vor scoate cine ştie ce personalitate din muzeu deoarece nu le convine că n-a fost de acord cu perversiunile pe care le promovează ei. Noi cei care iubim familia şi poporul român nu putem permite să fim călcaţi în picioare. Dacă astfel de perversiuni vor fi acceptate, vor cuprinde toată ţara, iar copiii de 6 ani vor ajunge să înveţe aceste lucruri. Am auzit că sunt profesoare care îşi permit să facă astfel de manifestaţii cu copiii. Noi toţi: oameni de cultură, intelectuali, mame, taţi, cerem să se organizeze această dezbatere naţională. În acest caz, buturuga mică nu răstoarnă carul mare. Minoritatea nu-şi poate permite să dicteze unei majorităţi.

CONSULTARE PRIVIND REVIZUIREA CONSTITUŢIEI

Repetam anuntul din saptamina trecuta. Pina acum am primit din partea dtra zeci de reactii pozitive, dar avem nevoie de mult mai multe. Va rugam sa ni le trimiteti. Va rugam deasemenea sa directionati acest mesaj la cit mai multe persoane sa-si confirme si ele in scris asentimentul privind revizuirea Articolului 48 din Constitutie.

Dorim să ne consultam cu dumneavoastră privind revizuirea Constituţiei tarii. AFR cere Guvernului să includă în referendumul constituţional prevăzut pentru anul acesta şi un amendament de protejare a familiei şi căsătoriei. Cerem revizuirea Articolului 48 pentru clarificarea definiţiei căsătoriei. Definiţia actuala este ambiguă şi insuficientă ca să o protejeze. Actualmente, Articolul 48(1) afirma că „(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.” Cerem ca acest Articol revizuit să afirme că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educarea şi instruirea copiilor lor.” în plus, cerem ca dreptul părinţilor de a asigura creşterea, educarea şi instruirea copiilor lor să fie declarat ca drept fundamental. Aceasta va proteja drepturile parentale de pericolul deciziilor anti-parentale emise de Curtea Europeana a Drepturilor Omului. În final, cerem adăugarea unui articol suplimentar care să afirme că „Familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului”.

Justificare

Ceea ce cerem este deja afirmat în Declaraţia Universala a Drepturilor Omului. Articolul 16 al Declaraţiei afirma ca: „Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul şi femeia… au dreptul de a se căsători şi de a întemeia o familie. …Familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.”

Constituţia Republicii Moldova deja conţine aceste paragrafe în Articolul 48: „(1) Familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului. (2) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educarea şi instruirea copiilor.” Este de dorit ca aceste definiţii să fie identice în întregul spaţiu românesc.

Demersuri

Încă din 2006, AFR a făcut demersuri constante pentru protejarea familiei şi a căsătoriei în Constituţie. În 2006 ne-aţi dat 650.000 de semnături în sprijinul amendamentului constituţional menţionat mai sus. Guvernul l-a înaintat atunci Curţii Constituţionale care pe 4 iulie l-a respins deoarece semnăturile nu fuseseră adunate din 21 de judeţe ale tarii cu cel puţin 20.000 de semnături validate în fiecare judeţ. Asta insa nu ne-a descurajat, ci am continuat să promovam familia şi căsătoria. Proiectul constituţional din 2006 a fost primul şi unicul proiect de revizuire a Constituţiei de după 1989 iniţiat de cetăţeni. Toate celelalte au fost iniţiate de Guvern ori politicieni. Pe lângă asta, am lansat Declaraţia de la Timişoara, în 2010, care afirma necesitatea definirii familiei bărbat-femeie în Constituţie. Până în prezent, peste 10.100 de persoane au aderat la aceasta Declaraţie. [Declaraţia poate fi citită şi semnata aici: http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php]

Guvernul actual şi revizuirea Constituţiei

Guvernul actual ne anunţă că doreşte să revizuiască Constituţia anul acesta şi să ne cheme din nou la referendum. Anul trecut ne-a chemat cu scopuri politice si, din câte înţelegem, anul acesta vor să ne cheme iarăşi tot pentru motive politice. Noi credem insa că daca Guvernul intenţionează să facă referendum şi anul acesta, trebuie să supună votului nu numai agenda politicienilor, ci şi pe a noastră, a cetăţenilor şi familiilor din România. Cerem cu insistenţă ca familia şi căsătoria să fie protejate prin Constituţie, în referendumul din anul acesta. Teoretic, democraţia înseamnă că aleşii fac voia alegatorilor, nu invers. Din nefericire, practica în democraţia românească tinde spre opus, adică alegatorii să legitimeze prin vot voinţa şi agenda aleşilor. Credem că intr-o democraţie autentica trebuie să fie invers, iar anul acesta să fie diferit de anii precedenţi.

Ne consultăm cu publicul

In declaraţiile sale publice, Guvernul afirma că doreşte să se consulte cu „societatea civila” privind revizuirea Constituţiei. Este o doleanţa pe care o găsim salutara, dar dorim să fie una sincera, care merge în ambele sensuri, nu doar în unul. Dorim ca dialogul să fie unul în care cetăţenii asculta ce are Guvernul de spus, iar Guvernul ascultă ce au cetăţenii de spus. AFR împreună cu dumneavoastră constituie cea mai larga organizaţie civica din România, cea mai mare mişcare pro-familie din România. În privinţa căsătoriei şi a familiei, vorbim în numele a 650.000 de cetăţeni cu drept de vot.

Ce vă solicităm? AFR va căuta să intervină la Guvern ca să promoveze ceea ce doresc 650.000 de cetăţeni cu drept de vot. Dorim insa să ne consultam şi cu dumneavoastră. Va rugam pe fiecare să ne adresaţi o scurta nota în care să specificaţi daca (1) sunteţi de acord cu revizuirea Constituţiei ca să conţină definiţia căsătoriei bărbat-femeie; şi (2) daca doriţi ca referendumul prevăzut în acest an să includă revizuirea Articolului 48. Ce vom face cu notele dvs.? Intenţionăm să le adresam Guvernului cu prilejul consultărilor pe care le propune cu „societatea civila” pentru revizuirea Constituţiei. Aceste scurte comentarii pot fi scrise la nivel individual (Ion Ionescu, inginer, Iasi); familie (familia Ionescu, Cluj); biserica (parohia Petreşti) ori la nivel de organizaţii sau asociaţii. Trimiteţi comentariile dvs. la adresa noastră electronica office@alianta-familiilor.ro.

50% plus 1

Pentru validarea amendamentelor constituţionale este nevoie ca 50% plus 1 dintre cetăţenii cu drept de vot să se prezinte la vot. Sperăm ca Guvernul să înţeleagă că protejarea căsătoriei în Constituţie va motiva majoritatea cetăţenilor tarii să se prezinte la vot. Va fi, credem, cel mai important amendament.

Un raspuns bun

Redam ca exemplu una din notele primite: Buna ziua, Suntem de acord cu revizuirea Constituţiei ca să conţină definiţia căsătoriei bărbat-femeie; şi este potrivit ca referendumul prevăzut în acest an să includă revizuirea Articolului 48, in ideea de a nu mai face unul separat, doar ca fiecare articol sa fie votat separat, iar nu global ce propun politicienii sa intre sub incidenta aceluiasi vot cu ce propune AFR. Barbatul si femeia au fost creati de Dumnezeu complementari si asfel incat unul sa fie sprijin pentru celalalt. Doar impreuna pot asigura copiilor lor conditiile necesare pentru ca ei sa creasca echilibrat, sa aiba un model feminin si masculin, cu care sa se identifice respectiv fetita sau baietelul. Daca aceasta capodopera – cum a fost ea gandita de Creator, daca aceasta institutie umano-divina nu este protejata prin lege, haosul care se creeaza in societate si in mintea celor mici va avea consecinte de nebanuit pentru viitorul omenirii, care deja se intrevat in tarile care deja permit casatoriile intre persoane de acelasi sex. Daca doriti binele copiilor nostri care sunt viitorul tarii noastre veti proteja casatoria si familia traditionala naturala prin lege! (Cristian si Iuliana Petrut, ingineri, Piatra Neamt) Doamne ajuta, Iuliana Petrut

COALITIA PENTRU MORALITATE IN MEDIA

AFR anunta formarea unei Coalitii pentru Moralitate in Media, o actiune AFR. Acest proiect a fost demarat in decembrie cind o cititoare ne-a descris cu oroare un incident dintr-un metrou din Bucuresti vazind o mama care vizualiza pornografie in prezenta ficei ei minore. Ca urmare a apelului ei am socotit de bine sa lansam un proiect in care sa va implicam pe dtra, cititorii nostri loiali. Ca urmare a apelului nostru si al raspunsurilor dtra, va anutam cu satisfactie formarea Coalitiei pentru Moralitate in Media. Pina in prezent, Coalitia e formata din 19 persoane din diverse zone ale tarii si are ca scop monitorizarea constanta a mediei din Romania privind publicarea imaginilor murdare ori pronografice. Coalitia este un proiect deschis si facem inca un apel celor care doresc sa se alature proiectului sa ne scrie. Participantii la acest proiect se obliga sa-si informeze colegii privind incidente din media locala ori nationala, iar Coalitia isi asuma responsabilitatea sa atraga atentia canalelor media asupra actiunilor lor.

In ianuarie Coalitia a lansat primul demers cu acest scop, adresind Scrisoarea Deschisa de mai jos ziarelor Libertatea, Click si Can Can. Va sugeram sa nu le cumparati, sa nu le cititi si sa nu dati curs reclamelor publicate in aceste ziare.

SCRISOARE DESCHISĂ PRIVIND MATERIALELE IMORALE/PORNOGRAFICE ÎN COTIDIENELE DIN ROMÂNIA

Stimată redacţie: Alianţa Familiilor din România (AFR) reprezintă şi pledează în societatea românească pentru valorile şi interesele a peste 650.000 de cetăţeni adulţi, care, în majoritate sunt şi părinţi. Coaliţia pentru Moralitate în Media este reprezentată de cetăţeni din diferite părţi ale ţării, majoritatea părinţi, care doresc un mediu sănătos pentru creşterea copiilor lor, şi a fost înfiinţată cu scopul de a responsabiliza mass-media asupra efectelor şi influenţei pe care aceasta le are asupra dezvoltării comportamentale a indivizilor şi în mod special a tinerilor şi a copiilor. AFR şi Coaliţia pentru Moralitate în Media vă remit această scrisoare în legătură cu materialele difuzate în cotidianul pe care îl reprezentaţi.

IMPORTANŢA MASS-MEDIEI ÎN FORMAREA NOII GENERAŢII

Au fost enunţate multiple teorii privind influenţa pe care mass-media o are asupra comportamentului, modelând personalitatea umană sub aspect cognitiv, afectiv şi comportamental. Ca părinţi care susţin valorile moralei creştine, dorim să tragem un semnal de alarmă asupra materialelor imorale difuzate în presă, care pot avea un efect devastator asupra formării noii generaţii, şi să oprim publicarea lor în cotidiene. O societate care îşi pierde valorile se îndreaptă cu paşi siguri către colaps.

Adăugăm şi faptul că în alte state europene este ceva neobişnuit ca în cotidiene să existe materiale pornografice, acestea din urmă fiind distribuite doar persoanelor adulte. Vom face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple şi în România şi legea nr. 196/2003 privind prevenirea şi combaterea pornografiei să fie respectată şi de cotidiene, care nu au dreptul să publice imagini cu caracter obscen.

EFECTUL MATERIALELOR ŞI IMAGINILOR PORNOGRAFICE ASUPRA DEZVOLTĂRII PSIHICE A COPIILOR ŞI A TINERILOR

Traversăm o perioadă dificilă, şi nu neapărat din punct de vedere financiar sau economic. Suntem martori la o creştere a violenţei şi a dependenţei sexuale fără precedent în ţara noastră. Dependenţa de pornografie este cea mai răspândită şi are efecte inimaginabile asupra psihicului tinerilor. Creierul nostru funcţionează pe bază de asociere şi fiecare imagine pe care o vedem creează un model, astfel că prin repetarea unor imagini similare se creează un mecanism în creier care este foarte greu de controlat. De exemplu, o persoană care este expusă în mod regulat unor imagini care prezintă femei îmbrăcate foarte sumar sau dezbrăcate începe să desconsidere femeile şi să le asocieze cu obiecte care nu prezintă sentimente sau valoare. Dacă persoana în cauză este de gen feminin, atunci ea va începe să se perceapă pe sine însăşi ca un obiect al cărui singur scop este să fie cât mai provocator pentru sexul opus. Creierul interacţionează într-un anumit fel când este vorba despre o persoană şi într-un alt fel când este vorba despre un obiect. Cât timp o persoană este percepută ca un obiect, ea devine o potenţială victimă a abuzului din partea celui care are o astfel de percepţie. Dumneavoastră, prin imaginile pe care le publicaţi, contribuiţi în mod indirect la creşterea violenţei şi abuzurilor verbale şi fizice.

Această intoxicaţie a creierului cu materiale pornografice produce depresie, hiperactivitate şi performanţe şcolare slabe la copii şi tineri, împiedicându-i să dezvolte relaţii sănătoase şi armonioase şi făcându-i incapabili să formeze mai târziu o familie sănătoasă. Aceste lucruri afectează familia şi societatea pe termen lung, într-o manieră profundă.

O NOTĂ DIN PARTEA UNUI SIMPATIZANT AFR CARE REFLECTĂ UN INCIDENT RECENT

Aportul dumneavoastră nu este deloc neimportant, chiar dacă suntem bombardaţi cu pornografie din toate părţile, iar înlăturarea imaginilor imorale din cotidiene nu ar avea o influenţă prea mare. Chiar dacă pornografia va continua să fie difuzată, nu dorim să-i expunem pe copiii noştri la astfel de imagini atunci când călătorim prin oraş, deoarece cotidienele sunt achiziţionate în număr mare şi citite de cele mai multe ori în mijloacele de transport în comun. În sprijinul celor spuse mai sus vine şi această întâmplare recentă a unui simpatizant AFR. “Într-una din zile, mergând cu metroul dimineaţa, am văzut în faţa mea, pe scaun o doamnă care citea un cotidian, având alături fetiţa ei de 7-8 ani. Citea un articol şi pe cealaltă pagină era o imagine cu un cuplu complet dezbrăcat într-o poziţie sexuală denigrantă. Fetiţa se uita consternată la imagine, încercând să înţeleagă ce se petrece în acea ilustraţie. Văzând nepăsarea totală a mamei faţă de imaginile pe care le urmăreşte fiica ei, am îndrăznit să-i spun şi s-o atenţionez la ceea ce o expune pe fetiţă, dar aceasta mi-a răspuns cu nepăsare, că oricum sunt expuşi copiii la tot felul de imagini, aşa că ce mai contează… I-am răspuns că măcar noi, ca părinţi, ar trebui să-i ferim şi să ne pese de ei, iar ea a întors atunci pagina unde era, de asemenea, o altă imagine pornografică.” E o realitate crudă şi nu toţi oamenii sunt conştienţi de pericolele care îi pândesc şi apoi, peste ani, nu înţeleg comportamentul ciudat al copiilor lor. Copii care au fost victime ale nepăsării.

Faptul că mass-media consideră că rolul ei nu este acela de a educa , ci doar de a face divertisment nu este o scuză pentru editori de a se coborî mereu şi mereu la nivelul celor mai de jos din rândul publicului. Nu acesta ar trebui să fie rolul principal al mass-mediei, de a “uniformiza” toţi indivizii după pătura socială de cea mai joasă speţă şi de a scoate profit cu orice preţ, chiar cu acela al pierderii demnităţii umane.

Avem dreptul să circulăm pe stradă sau în mijloace de transport fără să fim agresaţi din toate părţile de imagini obscene, care sunt o ofensă la adresa demnităţii persoanei, a pudorii şi a moralităţii. Pornografia dezumanizează. De aceea vă rugăm să opriţi publicarea imaginilor imorale sau pornografice în cotidianul dvs.

Acestea fiind spuse, Coaliţia pentru Moralitate în Media va urmări ca legea să fie respectată, prin monitorizarea atentă a tuturor cotidienelor şi publicaţiilor a căror destinaţie unică nu este reprezentată, în mod specific, de către adulţi (aşa cum este specificat în Legea 196/2003).

În speranţa că punctele enunţate în această Scrisoare Deschisă vor fi luate în considerare, aşteptăm răspunsul dumneavoastră, pentru a nu continua demersul în justiţie. Cu stimă, Coaliţia pentru Moralitate în Media; Alianţa Familiilor din România

VITALIE MARIAN

Am scris saptamina trecuta ca dl Vitalie Marian, membru AFR Chisinau si liderul miscarii pro-familie din Moldova, a fost dat in judecata de organizatia homosexuala moldoveneasca Gender Doc M. A fost invinuit de incitare le discriminare si ura impotriva homosexualilor. Saptamina trecuta un tribunal din Chisinau l-a gasit vinovat de unele din acuzatiile aduse. Joia trecuta am redat explicatia dlui Marian. http://www.moldovacrestina.net/stiri/bloggerul-marian-vitalie-a-fost-invinuit-oficial-de-incitare-la-discriminare-fata-de-persoane-lgbt/

Azi venim cu o rugaminte. Avind in vedere ca in Republica Moldova dlui Marian ii este interzis, pentru moment, sa publice lista parlamentarilor si politicienilor moldoveni care sprijina agenda homosexuala, AFR a publicat lista pe situl ei. O aflati aici: http://cezarsalahor.wordpress.com/2011/03/02/republic-si-eu-lista-neagra-a-homofililor/ Alti colegi din Republica Moldova au facut la fel. Au preluat lista si au publicat-o pe siturilor lor electronice. Le multumim. Solidaritatea e necesara si folositoare. Rugam pe toti bloggerii crestini din Romania si din alte tari unde locuiesc romani, sa publice lista pe siturile lor electronice. Decizia judecatoreasca de la Chisinau nu are aplicatie extraterritoriala, nici in Romania, si mai ales in America ori Canada. Deci romanii din intreaga lume care cred in libertatea cuvintului si de exprimare sunt rugati sa posteze lista pe siturilor lor. Sistemul juridic al Republicii Moldova trebuie sa stie ca romani de buna credinta din toata lumea dezaproba decizia din cazul Gender Doc M v. Vitalie Marian.

CONFERINTA ANUALA AFR

Retineti data – conferinta anuala AFR e programata pe 27 aprilie (Sambata) la Bucuresti, la sediul organizatiei „Alege Viata.” Sunteti cu totii invitati. Intrarea a libera, cu rugamintea, insa, de a face o donatie benevola organizatiei noastre. Deja si-au anuntat participarea personalitati proeminente din viata politica a Romaniei, a miscarii pro-familie si pro-vita, cit si personalitati marcante din Uniunea Europeana si Statele Unite. Detaliile le vom anunta odata cu finalizarea pregatirii conferintei.

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.