Mâncarea de tip fast food afectează ficatul la fel ca virusul hepatic, constată un studiu recent

hamburgher

Cotidianul online Gândul prezintă concluziile unui studiu care arată că mâncarea de tip fast food, pe lângă faptul că ajută ca practicanții acestei hrane să ia în plus în greutate, pun de-a dreptul sănătatea în pericol, conform studiului publicat de Daily Mail.

“Mâncarea de tip fast food nu este responsabilă doar de kilogramele în plus. Un studiu recent arată că persoanele care obişnuiesc să mănânce astfel de preparate îşi pun sănătatea în pericol, notează Daily Mail.

Rezultatele cercetării au arătat că mâncarea fast food atacă ficatul la fel de agresiv ca şi virusul hepatic. Cotidianul britanic notează că printre cele mai periculoase asemenea preparate se numără cartofii prăjiţi, deoarece conţin diferite ingredinte care atacă ficatul.

Ştim că sarea este nelipsită de pe cartofii pe care îi cumpărăm de la fast food. De asemenea, nu este niciun secret faptul că aceştia sunt preparaţi în grăsime, dar cartofii prăjiţi de la astfel de restaurante conţin inclusiv zahăr. De ce? Pentru că zahărul ajută la oferirea nuanţei de auriu, specifică preparatelor de tip fast food”, a declarat dr. Drew Ordon, autorul cercetării. […]

Continuarea în GÂNDUL.

Sursa:  Gândul   http://www.gandul.info/magazin/studiu-mancarea-de-tip-fast-food-afecteaza-ficatul-la-fel-ca-virusul-hepatic-10569632

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.