Terminarea traducerii Bibliei în limba cecenă – provoacă la ură pe extremiștii religioși islamici

Cecenia desprinsa din RUSIARepublica Cecenă numără în prezent 1.4 milioane de oameni. Din anul 2007, de când a venit la putere președintele Ramzan Kadyrov, islamul sunnit a devenit principala religie. Aceasta include practicarea legii Sharia, purtarea hainelor tradiționale musulmane de către femei, poligamia și uciderile pentru onoare.

De vreme ce lucrurile s-au schimbat, iar creștinismul este acum religia poporului rus, cecenii care L-au acceptat pe Isus în inimile lor sunt considerați trădători. Aceștia suferă persecuții grozave pentru credința lor, chiar și din partea propriilor familii. Mulți aleg să fie creștini în secret pentru că se tem pentru viețile lor.

În ciuda acestor fapte, în luna octombrie a anului 2012 a avut loc un eveniment remarcabil și semnificativ: prima traducere completă a Bibliei în limba cecenă, rezultat al unei munci de traducere într-un timp de 15 ani).

Din păcate, aceste progrese au devenit motiv de provocare pentru islamiștii extremiști. Cereți ca Dumnezeu să Își descopere Suveranitatea peste poporul cecen prin Biblia nou tradusă, iar acest lucru să-i întărească pe creștinii de-acolo. Fie ca pacea Lui să domnească și să aducă acolo mângâiere în aceste vremuri de conflict. Rugați-vă, de asemenea ca Dumnezeu să ridice o nouă generație de copii și tineri care să dorească să lucreze împreună pentru o nouă fundație pentru ca toți să trăiască în pace și în armonie.

One thought on “Terminarea traducerii Bibliei în limba cecenă – provoacă la ură pe extremiștii religioși islamici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.