Seminar despre mulțumire (2)

Cine aduce mulțumiri ca jertfă acela Mă proslăvește.

Psalmul 50:23

 1. Mulțumirile nu sălășluiesc în aur, însă aurul în mulțumiri, da. (Lope de Vega)
 2. Când omului nu-i mai este frig, foame și frică, devine mulțumit. (Tadeusz Kotarbinski)
 3. Orice mulţumire se realizează prin satisfacerea unei trebuinţe. (Tadeusz Kotarbinski)
 4. Cateodata le multumim unora dintre oameni că-și trăiesc zilele laolaltă cu noi. (Feodor Mihailovici Dostoievski)
 5. Isprava cea mai formidabilă a unui om este de a şti să se mulţumească în viaţă cu rolul de personaj secundar. (Dostoievski)
 6. Fericiţi cei care nu citesc ziare, analfabeţii, neimplicaţii, căci au bun-simţ. Pentru a ne simţi deplin mulţumiţi, trebuie să trăim mai simplu. Lectura ziarelor a făcut să crească numărul proştilor. (Lev Tolstoi)
 7. Întreabă-te mereu, dacă ai mulțumit pentru toate lucrurile primite. Și nu uita să și mulțumești.(George Danciu)
 8. Nu scăpa nici o oportunitate de-a mulțumi cuiva; nu știi când și dacă vei mai avea ocazia. (George Danciu)
 9. Îți mulțumesc Domane Dumnezeule pentru  îndelunga Ta răbdare față de mine și neputințele mele. (George Danciu)
 10. Mulțumirea, nu doar că este ceva absolut necesar, dar îți va aduce în cele din urmă bucuria și, poate, chiar fericirea. (George Danciu)
 11. Dumnezeu,  deși  poate ai crede că se mulțumește cu mai puțină atenție din partea noastră, El ne vrea în întregime, căci este un Dumnezeu gelos. (George Danciu)
 12. Creștinul autentic nu se mulțumesc cu ceva de suprafață și superficial, ci cugetă adânc la legea lui Dumnezeu. (George Danciu)
 13. Foarte rar suntem multumiti de noi insine, cu atât mai mângaietor momentul când izbutim a satisface pe altii. (Johann Wolfgang von Goethe)
 14. Omul de rând e mulţumit dacă vede că se petrece ceva pe scenă, omul cultivat vrea să fie emoţionat, iar cel cu adevărat instruit e satisfăcut numai dacă are la ce reflecta. (Goethe)
 15. Vai celor… care se slujesc de puterea ce o au asupra unui suflet pentru a-i răpi bucuriile simple răsărite din el însuşi! Toate darurile, toate plăcerile lumii nu înlocuiesc nici o clipă mulţumirea izvorâtă din noi înşine, pe care supărarea pizmaşă a unui tiran ne-a otrăvit-o. (Goethe )
 16. La ce bun că acum pot să spun, ca orice şcolar, că pământul e rotund?! Omul are nevoie numai de câteva palme de pământ ca să fie mulţumit, şi încă de mai puţine ca să se odihnească sub ele. (Goethe)
 17. Când facem un bine cuiva dintr-o pornire într-adevăr adâncă şi curată, nu numai că nu aşteptăm recunoştinţă, dar ne vine parcă să mulţumim noi aceluia, că ne-a primit cu bucurie darul şi binele. (Lucian Blaga)
 18. Sa ne multumim cu ce avem, fără face comparatii, niciodată nu va fi fericit acela pe care-l va chinui fericirea mai mare a altuia. (Seneca)
 19. Să-i mulțumesti făcliei pentru lumina sa, dar nici pe cel din umbră ce-o ține nu-l uita. (Rabindranath Tagore)
 20. Vă mulțumesc pentru premiu, dacă ar fi fost mai consistent, l-aș fi donat unei organizații de caritate. (Valeriu Butulescu)
 21. Nu vă mulțumiți să plutiți, încercați să înotați, darul de a pluti îl au numai lucrurile ușoare. (Valeriu Butulescu)
 22. Mulțumirea este o perlă de mare valoare și cel care o procură plătind pe ea zece mii de dorințe face o investiție bună și înțeleaptă. (John Balguy)
 23. Am gusturi simple, mă mulțumesc cu ce-i mai bun. (Oscar Wilde)
 24. Niciodată să nu vorbești despre tine cu ceilalti; provoacă-i să vorbească despre tine,  în schimb în această metodă rezidă intreaga artă de a-i mulțumi pe ceilalți. Toți o cunosc și toți o uită. (Edmond de Goncourt)
 25. Fii mulțumit de tot ceea ce primești si nu tânji la alte lucruri. (Andre Gide)

One thought on “Seminar despre mulțumire (2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.