ANTOLOGIA UNIVERSALA A POEZIEI ROMÂNESTI CONTEMPORANE „MERIDIANE LIRICE” – ARMONII CULTURALE 2012

Gheorghe A. STROIA

.

La aniversarea unui an de existenta on-line a revistei universale de creatie si atitudine „Armonii Culturale”, invitam creatorii români de poezie, sa participe la realizarea un nou proiect, ce are scopul de a promova poetii de limba româna de pe toate meridianele globului. Pe lânga promovarea poeziei de calitate, ce respecta valorile perene ale spiritualitatii românesti, se urmaresc si: stimularea interesului pentru poezie a tinerei generatii, implicit posibilitatea de afirmare a tinerilor poeti, crearea unui schimb de experienta motivant si constructiv, a unui dialog pozitiv si sinergic.

 Revista Armonii Culturale lanseaza azi, 1 martie 2012 o noua provocare:

ANTOLOGIA UNIVERSALA A POEZIEI ROMÂNESTI CONTEMPORANE „MERIDIANE LIRICE” – ARMONII CULTURALE 2012.

METODOLOGIA DE ELABORARE A ANTOLOGIEI CUPRINDE URMATOARELE ETAPE:

  • Primirea materialelor

  • Textele cuprinzând doar poezie nu vor depasi 6 pagini în format A4;

  • Redactarea textelor va fi facuta în Word, Times New Roman 12 pct, spatiere la 1 rând, cu diacritice;

  • Textele vor fi expediate în perioada 1 martie – 1 iulie 2012. Orice material trimis dupa expirarea acestei perioade nu va fi luat în considerare;

Materialele vor fi trimise pe adresa de e-mail a redactiei revistei Armonii Culturale redactie@armoniiculturale.ro (cu mentiunea „MERIDIANE LIRICE”) si vor fi însotite de un CV literar – în rezumat – de maximum 1/2 pagina A4 si de o fotografie a autorului (de preferinta recenta), cu rezolutie de minim 200 dpi. CV-ul va contine datele autorului (data si localitatea nasterii, telefon, e-mail) cât si adresa postala de corespondenta (a localitatii de domiciliu).

 Materialele vor fi însotite – de asemenea (dar nu în mod obligatoriu) – si de 2-3 referinte critice (maximum ½ pagina A4 ).

 Textele expediate în alt format sau cu alte caracteristici decât cele specificate, nu vor fi luate în considerare.

 Selectarea textelor se va finaliza cu publicarea pe site-ul revistei www.armoniiculturale.ro a listei autorilor antologati, pâna cel mai târziu 15 august 2012.

Editarea, înregistrarea CIP si tiparirea antologiei va fi facuta pâna cel mai târziu 1 octombrie 2012.

 Expedierea prin posta a Antologiei universale a poeziei românesti contemporane „Meridiane Lirice” Armonii Culturale 2012.

 Realizarea Antologiei nu presupune din partea autorilor nici un fel de obligatii materiale, înscrierea spre antologare fiind libera si deschisa, în egala masura, oricarui poet valoros de limba româna, din tara sau din diaspora si indiferent de vârsta. Fiecare autor va putea achizitiona Antologia în numarul dorit de exemplare, numai la solicitarea expresa a acestuia.

 Pretul/exemplar al Antologiei va fi stabilit la finalizarea editarii si formatarii întregii lucrari, în functie de numarul autorilor antologati. Expedierea se va face prin Posta Româna, cu plata ramburs (taxele postale incluse), la receptionarea coletului cu numarul de exemplare comandat.

 Antologia va avea urmatoarele caracteristici: format A4, foto-color, text alb-negru, hârtie 80 g, coperta brosata, laminata – carton lucios 300 g. Lucrarea va fi ilustrata de artistul bucurestean MIHAI CATRUNA si va cuprinde un numar de maximum 20 lucrari de arta grafica.

 Lansarea oficiala a Antologiei universale a poeziei românesti contemporane „Meridiane Lirice” Armonii Culturale 2012, va fi facuta la o data si într-o locatie ce vor fi comunicate cu cel putin 30 de zile înaintea evenimentului. Se vor putea organiza si alte lansari ale Antologiei, în cadrul altor manifestari culturale (expozitii, târguri de carte, vernisaje, s.a.).

 Asteptam textele dumneavoastra, pe adresa redactiei (redactie@armoniiculturale.ro) în perioada 1 martie – 1 iulie 2012. Orice nelamurire legata de prezenta metodologie, poate fi clarificata prin expedierea unui mesaj pe adresa de e-mail specificata sau telefonic la nr. 0741-078.627, 0733-636.116.

 ARMONII CULTURALE – ÎNCA UN VIS ÎMPLINIT!

Gheorghe A. STROIA,

Redactia Armonii Culturale

A

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.