CONDAMNAREA ULTIMULUI BASTION STALINIST DIN EUROPA

Mircea Popescu

 

Înversunatii dusmani ai românilor, comunistii moldovenisti grupati în cea mai retrograda formatiune politica din Europa, Partidul Comunist din Republica Moldova (PCRM) condus de Vladimir Voronin, individul care din fruntea acestei grupari criminale a ordonat provocarile, crimele si înabusirea miscarilor din Chisinau în Aprilie 2009, au început sa atace vehement nou înfiintatul Consiliu al Unirii:

„Guvernul Republicii Moldova protejeaza si tuteleaza deschis acele formatiuni politice care cer unirea Moldovei cu România. De o bunavointa deosebita din partea regimului de guvernare se bucura Consiliul Unirii Republicii Moldova cu România reconstituit zilele trecute. Acest consiliu este compus de niste umbre caricaturale ale trecutului, responsabile de declansarea macelului de pe Nistru, de conflictele interetnice de la începutul anilor 90 si de promovarea politicii de lichidare a independentei statului moldovenesc.“

Frica si disperarea PCRM, care prin Declaratia oficiala a Comitetului sau Central din 2 februarie 2012, legitimizeaza practic Consiliul Unirii ca fiind principala forta a societatii românesti în actiunile de promovare ale idealului national al reîntregirii. Din acest moment, este evident ca fortele antiromânesti declara razboi direct si deschis împotriva romanilor si nazuintei lor de a-si construi un viitor comun într-o singura tara unita si puternica.

Mai grav, atitudinea antiromâneasca si anti România a PCRM este internationalizata în aceeasi declaratie a CC al PCRM, prin condamnarea oficiala a legaturilor firesti cu guvernul României pe care le considera acte de tradare:

„Însasi guvernul moldovenesc, deschis, fara a se ascunde, la 3 martie 2012 va comite înca un act sigur de tradare – va participa la o sedinta comuna cu guvernul României – eveniment care ar reprezenta o înjosire fara precedent pentru oricare stat independent, eveniment care simbolizeaza deschis nu doar revenirea la politica anilor 90 dar si la practica trist a lui martie 1918.“

Prin aceasta declaratie anacronica, PCRM se identifica astazi ca URMAS DIRECT al STALINISMULUI care în 1940, în mod neprovocat dar premeditat, dupa cum o dovedeste pactul criminal sovietico-hitlerist din 23 August 1939, Ribbentop-Molotov, a cerut si a impus prin forta armelor, în total dispret pentru România, cotropirea si ocuparea Basarabiei, Bucovinei de Nord si a Tinutului Hertei.

Este cazul ca Presedintele, Parlamentul si Guvernul României, sa se autosesizeze despre aceasta pozitie antiromâneasca si antieuropeana si sa întreprinda toate masurile care se impun.

Obligatia morala a partidelor românesti este de a condamna la rândul lor aceasta ultima ramasita stalinista din spatiul european care prin prezenta sa instiga la ura etnica si ameninta populatia româneasca din Basarabia, mentine populatia dezbinata si plaseaza teritoriul de peste Prut la ultimul nivel de dezvoltare din Europa creând o stare de insecuritate regionala.

Clasa politica de la Chisinau are datoria sa boicoteze si sa condamne oficial PCRM care prin politica sa antieuropeana de tip stalinist constituie un potential pericol major pentru revenirea la un regim dictatorial având ca urmare izolarea internationala a Basarabiei si transformarea sa în „Cuba Europei” asa cum a declarat însusi Vladimir Voronin.

De asemeni, Guvernul de la Chisinau trebuie sa aiba curajul de a întreprinde o ancheta serioasa pentru a stabili si a trage la raspundere atât persoanele, pâna la cel mai înalt nivel al statului, care au ordonat actiunile în forta împotriva demonstrantilor din Aprilie 2009 cât si formatiunile si partidele politice care au sustinut necesitatea acelor masuri represive.

 

Mircea POPESCU

http://mipopescu.wordpress.com

Consilier Onorific al Presedintelui Comisiei de Politica Externa a Senatului României
Membru al Consiliului Unirii

3 Martie 2012


===============

Aderari la CONSILIUL UNIRII:

 

http://www.consiliul-unirii.ro/adeziune/

Consiliul Unirii are nevoie de suportul românilor, dar si de actiuni ferme, în conditiile în care au început atacurile disperate din toate partile împotriva miscarii, semn ca panica ajunge sa cuprinda fortele antiromânesti. Tocmai de aceea ca niste fiare încoltite, aceste forte retrograde sunt periculoase!


Putem sta acum cu capul în nisip, dar ce vom face când îl vom scoate, cum ne vom mai uita în ochii oamenilor? Indiferent ca suntem politicieni sau doar simpli membri ai societatii civile avem obligatia, cel putin morala sa facem ceva pentru împlinirea acestui deziderat national.


Sper, ca organizatiile romanesti sa-si deschida fonduri speciale, acolo unde este posibil, pentru a ajuta activitatea Consiliului Unirii, atât în Basarabia cât si pentru actiuni pe lânga organizatiile internationale.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.