GRADINA LUI DANCUS

DIN DRAGOSTE DE TARA 

[pullquote]Motto: „Foaie verde si-o sulfina

Si-o facut Dancus gradina…”


[/pullquote]

 

 

 

 

 

 

Si nu una oarecare mi-am facut, ci una în mijlocul orasului Târgoviste!

– Te dai mare? vor întreba prostii!

– Da! Ma dau mare!

 Nimeni, în niciun oras din România n-a putut face asa ceva; ori, permisiv cum sunt, pot zice ca nu s-a gândit la asa ceva. Au trecut peste 20 de ani de la fatidicul 1989 si poporul nostru zace într-o mizerie mai crunta decât cea lasata „mostenire” de Ceausescu.

 În anul de gratie 2011, an în care tara nu mai este condusa ci deposedata de ultimele valori de care dispune si care se numeste „om român” – am avut curaj sa-mi investesc banii în aceasta „gradina”. În fapt, o afacere cu flori în care se regasesc atât specii aduse din Olanda, Italia sau Turcia, cât si plante produse în România.

 Nu mi-am fixat o cifra de afaceri. Nu mi-am fixat un public-tinta. Nu m-am luat dupa manualele gen „Arta succesului”. Singurul meu scop este sa vad daca, lucrând cu acte-n regula, pot mentine o afacere viabila la noi. O echipa formata din 6 observatori vor analiza zilnic, timp de 3 luni de zile, sansele de reusita ale acestei investitii. La finalul acestor 90 de zile, voi prezenta public un bilant-balanta si numele celor 6 observatori (acestia fac parte, cu totii, din „institutiile statului”).

Scurt:

  • 1.Nu voi da spaga.

  • 2.Daca voi fi amendat fara motiv de catre „institutiile statului”, voi apela la justitie. A doua zi dupa ce voi fi amendat, pe masa „institutiilor” va poposi citatia la judecatorie (îmi rezerv dreptul de a-i cita NOMINAL, conform Constitutiei, pe cei ce efectueaza controale).

  • 3.În cazul în care mafia locala ma va împiedica sa-mi desfasor activitatea (prin violenta, prin diverse persoane cu autoritate, prin distrugerea florilor mele etc.), voi raspunde cu aceeasi moneda.

Reprezint acum omul care a facut o investitie, a creat o afacere, a creat locuri de munca. Daca în 90 de zile valoarea beneficiului meu este depasita de impozitele pe care trebuie sa le platec „statului” – e clar ca ori trebuie sa plecam, ori mai punem de-un scandal.

Cu dragoste de tara,

  Stefan Doru DANCUS,

Târgoviste

iulie 2011

0 thoughts on “GRADINA LUI DANCUS

  1. Ionela Horge

    Felicitari, ma bucur tare sa va regasesc aici.Aveti dreptate in tot ce ati relatat, sunt mirata de curajul tau, am fost convinsa aproape in totalitate ca eu sunt singura inconstienta care se lupta cu sistemul romanesc actual, ineficient, opresiv, care te obliga vrei nu vrei sa fi in afara legii.Cred sincer ca, acesta este singurul mod de a schimba mentalitatea romanilor de azi.Ma ocup de vanzari, te crucesti in ce hal au adus poporul.Sa va imaginati ca, sunt persoane angajate in firmele de telefonie care furnizeaza informatii despre o anumita persoana oricui scoate un ban si doreste sa stie ce basadeste omu’ la telefonul lui.Acesta este santajul numarul unu, la zi, executat de concutenta, ca sa zic asa, nu te poti dezvolta ca afacerist in tara.Organele de control te abordeaza zeflemitor si de cum intra in perimetrul tau incep cu amenintarile, traiesc o inconstienta la maxim, adica dupa ce ca nu-ti ofera statu’ o firma si bani de pornire intr-o afacere si dupa ce ca, producrie romaneasca este la pamant, mai vin si dansi si-si etaleaze inconstienta in fata ta, ca sa te convinga 100% ca nebunia este o normalitate.Dupa ce m-am zbatut ani de zile sa fiu pe linia de plutire, mama de copil, am constatat pe pielea mea ce greu este sa traiesti din banii tai, pe picioarele tale in tara.No sa va vina sa credeti, dar exista un regim de imperechere pe care daca nu-l savarsesti dupa regulile sistemului, nu supravetuiesti nici ca firma, nici ca persoana fizica!Doamne ajuta-ne, zilnic parca ar vrea cineva sa ma convinga ca, nimic nu mai e stant in tara noastra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.