CURVIA POLITICA

by Alexandru TOMA
(Tomás CERVESY)
Madrid, Spania

Am zis odata unui prieten, cu care vorbeam despre politica – gripa „A” fiind nimica pe lânga acest panaceu numit de mine „politicita”, de care suferim acuma noi, aproape toti cred – ca, nu alegatorul ci clasa politica din România, nu are maturitate politica! În schimb, se vede de la o posta ca, are un foarte pronuntat interes de partid, interes urât, ca si acela de „gasca”, cu care se si aseamana, cerându-mi scuze pentru folosirea cuvântului. Din aceasta cauza este periculos când câstiga majoritatea într-un Parlament, niste oameni mânati de interesul acesta nociv pentru clasa politica si daunator imaginii Tarii noastre în cadrul Comunitatii Europene sau Mondiale. Când cel mai simplu român afirma ca „România este un sat fara câini!”, exact asta vrea sa spuna…

Forma de guvernamânt parlamentara nu este rea, daca ai si legi pentru ea. Ori, în cazul nostru, ne trezim ca îi alegem pentru noi si ei au apoi posibilitatea de a lucra doar pentru ei si pentru cei din „gasca” lor. Nu avem legi nici pentru pedepsirea parlamentarilor dovediti hoti, dara-mite sa mai pretindem pedepsirea stirilor false, de care abunda, …da pe-afara, „oala” celor ce informeaza pe români prin Tara.

Pentru aceasta stare de fapt s-au luptat cu îndârjire, înca din primele noastre zile de libertate: silviu brucan, petre roman si ion iliescu (fara majuscule) si acolitii lor, în acea perioada în care noi habar aveam ce înseamna „o forma de conducere parlamentara”(?) sau „o desfiintare de Constitutie”(?). Dupa vina ce o au pentru haosul ce l-au provocat, brucan si roman sunt cei mai vinovati, interesul lor nefiind cel românesc (fara a arata cu degetul spre rasismul lor aici, primul afirmând fara sfiala chiar, prin Statele Unite ca Poporul Român este un „stupid people!”, ci doar spre bunul simt care le lipseste), însa, din punct de vedere patriotic, vina cea mai mare o poarta iliescu, pentru ca între ei, el a fost cetateanul politic sperat, dar care a uitat ca mai e si român, lucru ce l-a facut sa „construiasca” o „democratie” avantajoasa pentru viitorul politician doar, uitându-l pe cetateanul de rând. „Tradatorul” din acest om l-am putut constata si în felul de a ascunde adevarata istorie a noilor oameni ce au aparut pe scena noastra politica: Regele Mihai I, Ion Ratiu, Corneliu Coposu, Radu Câmpeanu…, românul si astazi – dupa douazeci de ani! – continuând a-si uza la adresa lor, cunostintele istoriei falsificate de comunisti. Tot la „tradare” intra si actul lor de „desfiintare brusca a Constitutiei”, recidivistii având acces imediat la pasapoarte, ca oricare alt cetatean, pentru ei ne-mai-existând „legea reabilitarii”. Multimea de recidivisti care au împânzit dintr-o data lumea sunt rodul celor „trei” gratieri date de iliescu, care veneau dupa celelalte doua date de ceausescu, ultima, cu ocazia onomasticii sale, când a eliberat chiar si pe criminalii ce mai aveau sub cinci ani de ispasit, si care numai pâna la Revolutie au fost „afectatii” de acea Lege de reabilitare.

La noi, la latini, nu exista lege care sa separe interesul de partid de cel de tara la parlamentarii aflati în exercitiu.

Trebuie sa-ti interzica legea sa lucrezi pentru partidul tau, atunci când ai fost ales sa lucrezi pentru TARA, iar daca ai încalcat o astfel de lege, trebuie sa-ti pierzi imediat „imunitatea parlamentara”! …precum Helmuth Kholl, iata, cel mai bun exemplu!

O alta problema ar mai fi „hotia legala”! Cum se poate fura legal? Simplu! Ajungi sef de guvern de stânga, spre exemplu (zic de ei deorece, deocamdata, doar ei o practica), si angajezi o multime de oameni din partidul tau pe diferie functii, cu salarii frumusele, dar pe care nu le vad decât partial în buzunarul lor, restul fiind destinat fondului „negru” necesar campaniilor electorale si altor interese de partid. Sa ne mai miram, dupa cincisprezece ani de guvernare, de unde a avut PSD-PC-ul bani sa plateasca cu 10,-€/ora, armata de propagandisti din strainatate, masini, …combustibili, si haine (caci erau toti ca la parada îmbracati, la trei ace si la fel), etc…? În fata Bisericii din Madrid, acestia râdeau de propagandistii PD-L, pentru ca veneau cu metroul, carând materialele electorale în sacose, facând acest lucru fara bani, mobilizându-se doar pentru a NU câstiga comunistii la guvernare iar! Ca si la noi în Tara, cum a procedat nastase acoperit cincisprezece ani de majoritatea parlamentara a PSD-ului, am citit aici în ziare ca domnul Zapatero, are pe lânga el „numai” 460 (patrusutesaizeci, da!) de consilieri. Doar Gaddafi mai are o asa mare cifra de „lucratori” pe lânga el, ba chiar un pic mai mare, dar nu de consilieri, ci de femei!… Am mai spus-o si o voi mai spune, caci m-am convins de aceasta înca odata: …cu plecarea lui petre roman din PD, a plecat si hotia de-acolo!

Faptul ca a câstigat Traian Basescu ma face sa cred ca numarul celor ce nu mai stau indiferenti la alegeri, adica dintre aceia care-si doresc a umbla cu fruntea sus în aceasta lume, A CRESCUT!

Ca om, este poate, incomod acest domn Basescu, caci a spus destule grosolanii, dar de moment, este singurul CORECT între cei care ni s-au prezentat spre „cântarire” în aceste alegeri. ?i faptul ca acest criteriu l-a dus la victorie, ma face sa cred ca românii stiu sa aleaga bine, dintre cei ce-i avem pe lista la data respectiva, votând exact ceeace trebuie.

Sa ne aducem aminte de anul când au ramas în cursa ion iliescu si vadim tudor, când, cu tot regretul, românii l-au re-ales pe iliescu, caci altul nu aveau la acea data mai bun…
Noi, cei din strainatate, recunoastem cota de corectitudine a lui Basescu, dupa analizele comentatorilor politici europeni si internationali, nu dupa groapa de ziare în care se scalda înca presa româneasca.

La aceste alegeri, românul a pedepsit prin vot, nu doar necinstea si minciuna politica, ci si curvia politica a grupului din PNL care l-a sustinut pe Crin Antonescu în a se face frate cu dracu pentru a trece puntea!… Pentru români aceasta curvie a fost ceva nou, dar iata ca au înteles-o imediat si au si pus-o la respect! Daca Hrebenciuc nu l-ar fi avut pe „H” în fata, le-ar fi pus câte un sul de hârtie higienica pe masa, celor ce s-au grabit a anunta victoria lui Geoana…, dar asa si-a pastrat-o pentru dumnealui.

Ne este dor de Tara noastra! Când întâlnim câte un vânzator ambulant de ziare românesti pe aici, cumparam câte un brat, …din când-în-când, pentru a vedea daca cumva, s-au lasat si ziaristii nostri de ziaristica proasta, instigatoare, mincinoasa, gretoasa. Mai nou, cu aceasta ocazie, am putut descoperi, între cele românesti ce circula prin Spania, ziarele „partinitoare” si vom face asa fel sa le coste „partinirea” aceasta nejustificata, excluzându-le din timpul nostru de lectura. Din aceasta cauza nici nu ne abonam! Avem pe internet revistele noastre, dar si straine pentru comparare, în care cei ce scriu nu se compromit, pentru ca le place sa fie doar oameni, nu si mincinosi.

„Am tot respectul pentru alegatorul român care a gândit bine pentru tara sa!” Vobele acestea mi-au fost ca mierea (ele facându-ma sa scriu acest articol), pentru ca mi le-a spus un prieten spaniol, care, casatorindu-se cu o românca, a fost nevoit, …cu ani în urma, sa uzeze de „spaga” multa-multa, de la vama cu ungurii si pâna la primari si doctori locului de bastina a co-nationalei noastre, …pentru a realiza lucruri marunte si normale.

Asadar:
Doamne, îti multumesc ca ai binecuvântat înca odata România!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.