FECIOARA MARIA-Intre adevarul Biblic si legenda

 

fecioara.maria

IGNORANTA CA NORMA SI CANON!

 

Vezi si articolul din cotidianul ZIUA din 15 august.


Boc si Geoana asista la Manastirea Nicula la slujba de Adormirea Maicii Domnului

15 august, 10:35

 

Premierul Emil Boc si presedintele Senatului, Mircea Geoana, au ajuns, sambata dimineata, la Manastirea Nicula din judetul Cluj, unde vor asista la slujba de Adormirea Maicii Domnului tinuta de IPS Bartolomeu, mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, transmite NewsIn.

[pullquote]

(Isus a zis:)Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi.

Evanghelia dupa Ioan, 8:32

[/pullquote]

Premierul impreuna cu mai multi lideri PDL din Cluj au parcurs pe jos cei aproximativ doi kilometri care despart satul de manastire. Odata ajuns la manastire, Boc s-a inchinat la Icoana Facatoare de Minuni si a luat loc alaturi de oficialitati la tribuna amenjata pentru oficiali, transmite corespondentul NewsIn. Printre cei prezenti se numara Mircea Geoana, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, lideri clujeni din partea PDL si PSD.

La Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului sunt asteptati anul acesta in jur de 200.000 de credinciosi la Manastirea Nicula, care poarta hramul Sf. Maria . Slujba de duminica este oficiata de Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, alaturi de IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei, al Europei Centrale si de Nord si de Prea Sfintitul Vasile. Zeci de mii de credinciosi, veniti din mai multe judete ale tarii, au sosit la Nicula inca de vineri.

Icoana Facatoare de Minuni a fost scoasa din biserica in cursul serii de vineri, s-a facut slujba religioasa, dupa care un sobor de preoti a condus credinciosii intr-o procesiune, de trei ori in jurul lacasului sfant. Aceasta a avut loc in jurul orei doua noaptea. Preotii au purtat si icoana, care a fost depusa in biserica la final, pentru a se putea inchina credinciosii la ea.

[pullquote]

Eroarea se petrece numai in natura intelesului.

Nichita Stanescu

[/pullquote]

Icoana facatoare de minuni dateaza din 1681, cand preotul roman Luca din Iclod a pictat-o pe scandura de brad, ea fiind intarita cu doua cingatoare de brad, cu o grosime de doi centimetri. Potrivit legendei, icoana a lacrimat timp de 26 de zile, intre 15 februarie si 12 martie 1694, din momentul in care un ofiter si mai multi soldati din regimentul de cavaleri “Hohenzollern”, au venit la Nicula. Cavalerii erau romano-catolici.


 Nichita Stanescu, poetul celor 11 elegii, in volumul de proza RESPIRARI, spune undeva: “Exagerarea este unul dintre criteriile artei.”

Vedem la tot pasul, ca, omului ii place foarte mult sa exagereze. Ii place arta si sa faca arta. Dumnezeu a creat omul si universul in care traieste. Dumnezeu a creat totul din nimic. Nimic a fost inainte de El. Dar omul vrea sa exagereze nascocind scenarii asupra genezei si referitor la ceea ce s-a intamplat mai apoi. Dar in Biblie, Dumnezeu ne-a lasat tot ce trebuie si e imperios necesar sa cunoastem. El vrea sa cunoastem tot ce se poate cunoaste. Sa cunoastem adevarul. Nu exagerarile gandite de om. Din adevarul biblic putem cunoaste ceea ce e esential pentru om si apoi putem sa completam piesele de puzzle lipsa, sa “vedem” tabloul intreg conceput de Marele Creator.

Nu intamplator criticul Alexandru Condeescu (impreuna cu Nichita Stanescu), cartea de poezii care cuprinde majoritatea volumele de poezii, a numit-o ORDINEA CUVINTELOR, aparuta postum in 1985, iar in prefata gasim scris: “Eliberand energiile ascunse ale logosului creator, Nichita Stanescu face din vorbirea curenta o limba originara cu care redescrie universal, instaurand o noua ordine a cuvintelor:

Visez acel laser lingvistic,

care sa taie realitatea de dinainte,

care sa topeasca sis a strabata

prin aura lucrurilor.

Acel cuvant

care a fost inceputul

lumilor lumii,

plutind prin intuneric si despartind

apele de lumina.”

Cu atat mai mult, Dumnezeu a lasat o Ordine Perfecta a Cuvintului Sfant din Biblie.

Intr-o imprejurare, preotii cei mai de seama si carturarii, cu batranii, iscoditorii vremii, au venit la Domnul Isus si L-au intrebat:

Se cuvine sa platim bir Cezarului sau nu? si El a zis: Aratati-Mi un ban. Al cui chip, si ale cui slove sunt scrise pe el? Ale Cezarului au raspuns ei. Atunci El le-a zis: Dati dar Cezarului ce este al Cezarului, si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.

In Biblie gasim toate raspunsurile majore. Nu in alta parte. Nu in asa zisa “Sfanta Traditie”, deoarece acolo oamenii si-au format traditii si pareri ale lor, neinspirate si netraite in concordanta cu Ordinea Precisa a Cuvantului Sau.

Dumnezeu a zis ca slava Sa nu o imparte cu nimeni. Gloria sa de Dumnezeu nu o imparte cu nimeni. Nici macar Moise nu s-a putut apropia foarte mult de El, de Dumnezeu, care e si un foc mistuitor. De fapt asa l-a si cunoscut, intalnindu-L in rugul aprins (Exod 3). Dar sa mai si imparta Gloria Sa cu omul muritor!

Apostolul Pavel le explica romanilor din vremea sa, dar si noua, celor de azi, ca nu este nici unul sa faca binele, nici unul care sa-L caute pe Dumnezeu, ca toti au pacatuit si nu putem ajunge prin puterile noastre la Gloria lui Dumnezeu:

Ce urmeaza atunci? Suntem noi mai buni decat ei? Nicidecum. Fiindca am dovedit ca toti, fie Iudei, fie Greci, sunt sub pacat, dupa cum este scris: Nu este nici un om neprihanit, nici unul macar. Nu este nici unul care sa aiba pricepere. Nu este nici unul care sa caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Toti s-au abatut, si au ajuns niste netrebnici. Nu este nici unul care sa faca binele, nici unul macar.-Romani 3

Caci toti au pacatuit, si nu ajung la gloria lui Dumnezeu. – Romani 3.23

Dupa cum se stie, romanii din Romania se declara peste 90% crestini ortodocsi sau catolici. Un procent mai mic sunt neoprotestanti sau cu alte crezuri sau atei de-a dreptul.

Catolici si ortodocsi sarbatoresc astazi, 15 august, praznicul Inaltarii maicii Domnului la Cer (catolici) sau, altii, Adormirea maicii Domnului (ordodocsi).

Daca intri pe Google, Fecioara Maria-wikipedia, gasesti date si informatii neconforme gandierii Creatorului care se caracterizeaza prin Ordinea Perfecta a Cuvintului.

Al treilea sinod ecumenic, tinut la Efes in anul 431, convocat pentru a dezbate asupra invataturii dioprosopiste a patriarhului Nestorie, a confirmat invatatura  (…)  cu privire la Maica Domnului. Conform definitiilor dogmatice adoptate de acest sinod ecumenic, la fel cum pacatul a venit in lume printr-o femeie (Eva), tot printr-o femeie (Maria) a venit in lume si mantuirea. Maria a fost denumita de aceea “noua Eva”.

Venerarea Mariei ca fecioara joaca un rol important deopotriva in bisericile ortodoxe, cea catolica, cea anglicana si cele orientale. Un numar foarte mare de biserici si catedrale ii poarta numele, inclusiv spre exemplu 70% din catedralele franceze.

Deja am aratat ce a spus Pavel: Caci toti au pacatuit si nu ajung la gloria lui Dumnezeu.– Romani 3.23. Toti au avut pacat (calcare de lege, faradelege) inaintea lui Dumnezeu- deci si Maria, mama Domnului. Singurul fara de pacat a fost Omul Isus Christos!  El tocmai de aceea a venit ca sa ridice pacatul lumii (Ioan 1, 29).

Nimeni nu trebuie glorificat si nu are merite pentru a fi glorificat. Nici unul macar.

E adevarat ca, prin credinta, intram in acea stare de har necesara.

Lui Ii datoram faptul ca, prin credinta, am intrat in aceasta stare de har, in care suntem; si ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu. – Romani 5.2

Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea, care este in Cristos Isus. – Romani 3.24

Domnul nostru, care a fost dat din pricina faradelegilor noastre, si a inviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti. – Romani 4.25

Deci, fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Cristos. – Romani 5.1

Deci, cu atat mai mult acum, cand suntem socotiti neprihaniti, prin sangele Lui, vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu. -Romani 5.9

Si asa erati unii din voi! Dar ati fost spalati, ati fost sfintiti, ati fost socotiti neprihaniti, in Numele Domnului Isus Cristos, si prin Duhul Dumnezeului nostru.1 Corinteni 6:11

NU EXISTA nici o invatatura, nici un temei biblic, care sa ateste ca am avea mantuirea prin fecioara Maria, ca aceasta s-a inaltat la Cer cum spune asa zisa Sf.Traditie si alte multe “legende” care nu se regasesc in Sfanta Scriptura.

Domnul Isus a spus: Casa Tatalui Meu se va numi o casa de rugaciune.

Este scris: Casa Mea se va chema o casa de rugaciune. Dar voi ati facut din ea o pestera de talhari.– Matei 21.13

Astazi multe biserici traditionale se numesc cu numele Mariei, situatie cu totul nebiblica: Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Nasterea Maicii Domnului etc

Martin Luther a reformat la timpul sau doctrina bisericii, spunand celebrele cuvinte: SOLA SCRIPTURA. Sola Fide. Sola Gratia: Numai scriptura. Numai credinta. Numai harul.

Dumnezeu sa ne ajute si pe noi sa mergem inapoi la singurul izvor adevarat, cu apa curata si vie: Biblia.

GLORIE DOMNULUI DUMNEZEU PRIN DOMNUL ISUS CHRISTOS!

2 thoughts on “FECIOARA MARIA-Intre adevarul Biblic si legenda

  1. Pingback: Circ si credinta | Revista ARMONIA

  2. Pingback: Obiceiuri pagâne ale crestinilor « ARMONIA MAGAZINE – USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.