Banii creează dependență

banii un drogSursa: http://www.newsreport.ro

Stiința confirmă: banii sunt un drog!

Un studiu stiintific realizat la Universitatea din Bonn, Germania, dovedeste ca banii actioneaza asupra creierului uman asemeni drogurilor, si ca ajunge sa ne imaginam doar ca primim un salariu mai mare, pentru ca organismul nostru sa fie stimulat.

Cercetatorii au descoperit ca atunci cand ne gandim la bani, este stimulat centrul recompensei din creier, care este implicat in declansarea senzatiei de placere  si ca intensitatea placerii generate de creier este direct proportionala cu marimea salariului, chiar daca este vorba doar despre un salariu imaginat.

 Pana aici, nimic cu adevarat surprinzator, se confirma niste concluzii trase pe cale empirica. Surprinzator cu adevarat este insa faptul ca aceste concluzii raman valabile chiar si atunci cand obiectele pe care dorim sa le cumparam costa mai mult, cum este cazul in periade de inflatie ridicata, cand puterea de cumparare reala scade.

 Citeste articolul integral in Romania Libera

Biblia a prezentat foarte multe afirmatii despre diverse domenii: creatie, om, stiinta etc

Oamenii de cele mai multe ori le-au contestat, dar nu de putine ori si oamenii de stiinta.

Dumnezeu a zis ca El este Creatorul a tot ce vedem, ca le-a facut din ceea ce nu se vede (atomi), ca pamantul este rotund si se sprijina pe nimic, dar intre timp sangele multor martiri a curs (Galileo Galiei) pentru ca l-au crezut pe Dumnezeu si rezultatele stiintei la care au avut acces.

La fel, Dumnezeu ne-a atentionat in cartea 1Timotei cap. 6, versul 10 ca “iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii care au practicat-o au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri“.

Asa si cel care iubeste drogul isi strapunge sanatatea sau insasi aceasta viata, iar despre aceea vesnica promisa pentri cei credinciosi, le este compromisa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s