Vlad Pârău: După ce USR batjocorește Biserica și credincioșii încă de la înființare, acum Barna vrea parteneriat vaccinist cu BOR

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Mare ședință luni în cadrul Biroului Politic Național USR-PLUS! Una dintre concluziile lui Dan Barna a fost nici mai mult, nici mai puțin decât transformarea Bisericii Ortodoxe în unealtă propagandistică a campaniei de vaccinare, idee pe care o va discuta cu „șeful guvernului”, de ca și cum acesta ar avea vreo putere în ograda cultelor!  

Citiți și: Patriarhul Daniel NU s-a vaccinat

Dr. Fauci, tras în poză cu Soroș și tatăl lui Bill Gates, fostul șef al clinicilor de avorturi din lanțul Planned Parenthood

PARTENERIAT Pedofilia și homosexualitatea, politică de stat în Germania

„Discutăm foarte clar și voi propune premierul ca în ședința de Guvern, la nivelul Guvernului să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă și un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română ca partener pentru vaccinare. Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru și iată că Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil și sunt convins și am încredere și în înțelepciunea Părintelui Patriarh și a celorlalți ierarhi din cadrul BOR. Acest mesaj este timpul să fie dat tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat. Este una dintre măsuri”, a afirmat Dan Barna, luni, la finalul ședinței Biroului Politic Național al USR-PLUS, potrivit News.ro

Ar fi pentru prima oară când un „progresist” citează „modelul” unei țări estice. Dar dacă acesta slujește cauzei, de ce nu? Ce uită să amintească Dan Barna e că poporul grec este în total dezacord față de politicile guvernului și chiar ale Bisericii naționale. Un mitropolit vaccinist, Hrisostom de Patras, a fost huiduit de mii de protestatari, acesta refuzând să iasă la discuții de teama de a fi linșat. Un post de televiziune din Cipru, înregimentat în „Cântarea Pandemiei”, a fost devastat de protestatarii antivacciniști. Dorește Dan Barna să apese pedala până într-acolo încât și sediile USR să aibă o soartă similară?

Dar de când atâta dragoste pentru Biserică, la un an de când puterea „de dreapta” a făcut cele mai mari abuzuri împotriva cultelor, de la comunism încoace? Totul culminând cu închiderea lăcașurilor și interzicerea pelerinajelor. Să ne amintim ce atitudine au avut useriștii în 2018, când s-a desfășurat inițiativa civică de schimbare a Constituției pentru definirea explicită a căsătoriei ca uniunea strict dintre un bărbat și o femeie? Inițiativă susținută, mai timid sau mai vocal, de Biserică în virtutea predaniei creștine, dar și a realității pragmatice că „soții” se căsătoresc întâi la primărie și apoi la altar, iar Biserica nu poate valida o eventuală uniune împotriva firii lăsate de Dumnezeu. Să ne amintim cu ce mânie proletară au înfierat useriștii Biserica înainte și după Referendumul despre Căsătorie, principala lor teză fiind ca Biserica să se ocupe de slujbele ei și să nu intervină în societate? Acum, deodată, Biserica este somată pe toate canalele să contribuie la campania pur politică a vaccinării, pe care nici măcar medicii – care sunt de specialitate, spre deosebire de preoți – nu o susțin în totalitate. Și care a fost definită și ar trebui să rămână un act voluntar, neobligatoriu.

Insistența obraznică de a te inunda cu același unic mesaj pe toate canalele, ba, mai nou, cu amenințări și constrângeri, nu mai ține de informare și consimțământ liber într-o societate democratică.

De ce ar trebui ca Biserica să nu se implice în campania de vaccinare?

1. Pentru că, așa cum ziceau și useriștii atunci când le convenea argumentul, Biserica trebuie să țină de cele duhovnicești mai mult decât de cele ale lumii.

2. Vaccinarea cu aceste seruri Covid experimentale este o chestiune foarte controversată, care nu are susținerea deplină decât a politicienilor și a unor personaje din lumea medicală cu adânci legături bănești sau de altă natură cu industria Big Pharma. Slujind Adevărul, Biserica nu are de ce să se mânjească în apele tulburi ale unei chestiuni încă neelucidate nici de cei din domeniu.

3. Argumentul cu „binele populației” este de o naivitate înduioșătoare, dacă nu ar fi de o ticăloșie ipocrită. Comunismul s-a instaurat cu tancul propovăduind „binele” pentru cei mulți prin desființarea celor incomozi. Regimul post-pandemie va face la fel, chiar dacă gurile de tun vor fi, de această dată, înlocuite cu acele seringilor. De când e sinonim binele cu un ser experimental, ale cărui reacții adverse nu se cunosc sau nu se recunosc? Când altă dată în istorie a fost atât e preocupat guvernul de sănătatea noastră? Cine a avut o minimă problemă medicală își poate aminti celebra frază „nu avem fonduri de la CNAS, reveniți luna viitoare” sau cum nu se obțineau decontări pentru medicația bolnavilor de cancer. Acum, deodată, ne dăm interesul pentru sănătate? S-a văzut că după incendiul din clubul Colectiv și până azi nu a fost ridicat nici măcar unul dintre spitalele regionale promise. Au trecut 7 ani de „interes pentru sănătate”. Chiar și în 2020, dacă sufereai de altă problemă decât molima la modă, puteai să mori cu zile. Iar acum trebuie să credem, la modul religios, că „ăștia” ne vor sănătoși pe toți?

4. Biserica s-a pronunțat categoric împotriva păcatului pruncuciderii. Or, serurile experimentale Covid au la bază linii celulare provenind de la fetuși avortați. E un lucru recunoscut fățiș, scrie în prospect. Cum ar putea recomanda Biserica folosirea unui „bine” care s-a întemeiat pe suferință și crimă?

5. Intervenția Bisericii în favoarea campaniei de vaccinare la presiunea statului ar transforma în cârpă de șters pe jos principiul autonomiei cultelor. Dacă B.O.R. va ceda acestei presiuni nesimțite de a intra în „cântarea pandemiei”, le va da șacalilor politici semnalul că „se poate” și pe viitor. Și presiunile se vor ține lanț: ideologie de gen, educație (homo)sexuală în școli, dar și la after-school-urile din curtea bisericilor, căsătorii unisex, adopția copiilor de către homosexuali ș.a.m.d. E pregătită Biserica să alunece pe toboganul progresismului? Al cărui punct terminus e, peste câteva decenii, părăsirea ei de către credincioși și transformarea de către autorități a „lăcașurilor” golite și degradate în localuri, hoteluri, școli și spitale.

6. Biserica nu este doar a clerului, Biserica este a credincioșilor care o formează și este în primul rând a Marelui Arhiereu Iisus Hristos, adevăratul cap al Bisericii. Cum ar putea ierarhii să-și nesocotească atât timp turma, cât și Stăpânul, de dragul unui Cîțu-Mîțu și al unui haBarna?

7. O vorbă din popor spune că dacă te dai cu porcii, te mănâncă porcii: cum să dai mâna cu niște nătărăi care, cu doar câteva luni în urmă, te scuipau la modul cum au făcut-o Bulai, Caramitru și compania? 

 Numai câteva exemple sunt arhisuficiente pentru a contura un răspuns: 

11 iunie 2021:  Pentru „binele mai mare”, USR PLUS vrea educație sexuală din clasa a V-a

10 mai 2021: Emanuel Ungureanu de la USR vrea să-l vadă pe PF Daniel vaccinat la TV și cere implicarea BOR în campania de vaccinare: “Din păcate, nu l-am văzut încă pe Patriarhul Daniel vaccinându-se! Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului?” 

24 februarie 2021: Majoritatea deputaților USR-PLUS, inclusiv Dan Barna, Cătălin Drulă și Radu Molnar, au votat împotriva sprijinului financiar acordat schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos. Proiectul a trecut cu votul altor partide

28 ianuarie 2021: Useristul Bulai s-a ales cu o amendă de la CNCD după mizeria cu „Fecioara Maria, mamă surogat”: Textul aduce atingere demnității umane a creștinilor 

23 octombrie 2020: Nicușor Dan și-a dat arama pe față: „Ar fi fost mai bine ca pelerinajul de Sf. Dumitru să nu fie organizat. E un lucru bun că s-a anulat procesiunea” 

27 septembrie 2020: Pro Vita ne aduce aminte: USR a cerut introducerea „educației sexuale” în Școli. Ce va face Iohannis după victoria de la CCR?

14 aprilie 2020: Andrei Caramitru (USR), explozie de ură contra Ortodoxiei, după aflarea acordului cu MAI: „BOR este doar o organizație criminală, retrogradă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal” 

19 martie 2019: Iohannis spune că susținătorii „infatuați” ai Referendumului pentru Familie „au promovat ura” și că „românii i-au tratat cu flit”

17 aprilie 2018: LISTA celor 14 parlamentari PNL și a celor 13 de la USR care au blocat a treia oară Referendumul pentru Familie. Președintele CPF: Aici sunt adversarii profesioniști ai referendumului și ai suveranității poporului român

…și „exemplele” pot continua! Vă aștept cu ele și în secțiunea de comentarii – pe cei care mai aveți memorie!

Advertisement

One thought on “Vlad Pârău: După ce USR batjocorește Biserica și credincioșii încă de la înființare, acum Barna vrea parteneriat vaccinist cu BOR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.