Avocat Gheorghe Piperea: Crimele contra marilor valori ale umanității sunt crime contra umanității, pedepsite de dreptul penal internațional

de Gheorghe Piperea

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Cred că suntem la o mare răscruce a istoriei și că un pas greșit ne poate arunca în adâncul abisului de dinainte și de după lumea în care Omul este creația ultimă a lui Dumnezeu. 

Citiți: Revoluția COVID e pe val. Se ascute lupta de clasă: Masele largi vaccinate vor fi asmuțite asupra chiaburilor și burjuilor nevaccinați

Este momentul ca oricare dintre noi să rememoreze valorile fundamentale și perene ale umanității și să le compare cu așa-zisele valori/standarde ale comunității virtuale/digitale. Este momentul să decidem dacă acestea din urmă pot să le încalce pe primele sau să prevaleze fără a aduce atingere condiției umane.

Trebuie să decidem ce ierarhie ne guvernează arhitectura ca oameni și dacă putem accepta ca gugăl, amazon, apple, feisbuc sau linkedin să ne golească pe dinăuntru pentru a ne umple, ca pe niște oameni de tinichea, cu „valorile” lor.  

Valorile fundamentale ale umanității (de exemplu – cele din Declarația drepturilor omului de la Revoluța franceză, cum ar fi libertatea, proprietatea, familia, credința, dreptul de a lupa contra opresiunii) sunt perene și neschimbătoare. Dimpotrivă, așa – zisele valori progresiste, care încarcerează miliarde de utilizatori ai digitalului, sunt trecătoare, sunt capricii ale unor fuhreri ai internetului si excese de zel ale armatelor de turnători, ciripitori și „verificatori ai faptelor”, pe care nu i-a mandatat nimeni cu atribuția de a judeca deviaționiștii și dizidenții (conspiraționiștii, negaționiștii, teroriști etc.). mai grav de atît, aceste „valori” fac adevărul, faptele, opinia și rațiunea să fie contrare „corectitudinii politice” și încurajează cele mai urâte comportamente umane – delațiunea, invidia, ura, răzbunarea, plăcerea răutăciosă de a face rău altuia (shadenfreude), lăcomia, viclenia – , pe scurt, tot ceea ce este mai rău în om.  

 Dar, cine seamănă vânt, culege furtună. Crimele contra marilor valori ale umanității sunt crime contra umanității, pedepsite de dreptul international penal. Timpul în care pedeapsa va cădea asupra semănătorilor este la distanță de un click – de unde și disperarea cenzurii de pe feisbuc.

Sursa: https://www.activenews.ro/opinii/Avocat-Gheorghe-Piperea-Crimele-contra-marilor-valori-ale-umanitatii-sunt-crime-contra-umanitatii-pedepsite-de-dreptul-penal-international-167803

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.