Pr. Constantin Sturzu despre intenția de implicare a Bisericii în Campania de Vaccinare

Ce recomanzi, Părinte?

Ca preot (duhovnic), ai nu doar dreptul, ci și datoria de a-i îndruma pe cei ce-ți sunt încredințați pe Cale. Dar nu în orice domeniu sau în orice problemă. Vremurile tulburi și imprevizibile pe care le trăim îi determină pe unii credincioși să vină și cu tot felul de întrebări ce vizează, desigur, varii domenii ale vieții noastre de zi cu zi. Cam toate sub genericul: „Ce recomanzi, Părinte?”. Voi schița, mai jos, câteva posibile răspunsuri, formulate și prin prisma experienței mele. 

Decât să recomanzi, ca preot, un om politic sau un partid, mai bine te îngrijești să crești oameni cu viață sfântă, care să aducă roadă bună în viața cetății. Ca orice om, și politicianul poate să greșească și chiar poate lua uneori decizii care contravin poruncilor dumnezeiești. Și atunci te faci și tu părtaș la căderea aceluia, ca unul care ai contribuit la ascensiunea lui.

Nu poți să recomanzi, ca reprezentant al Bisericii, un canal privat de comunicare ‒ chiar și al unora care se (auto)declară misionari ‒, ci trebuie ca tu însuți să te străduiești a propovădui Evanghelia prin toate mijloacele care-ți sunt la îndemână. E mare ispita celor ce capătă o anumită notorietate și cred că au competența (și chiar datoria!) de a judeca cele din Biserică, uneori generând tulburări sau chiar mișcări schismatice. Să nu contribui și tu la o astfel de rătăcire! 

Cleric fiind, nu ai competența de a recomanda vreun medicament sau tratament medical, dar poți să te rogi ca Dumnezeu să lumineze și pe medici, și pe pacienți să facă alegerea cea bună. Ce se va întâmpla dacă un om va avea de suferit (sau chiar își va găsi moartea), fiind influențat de o astfel de „recomandare”? Fie că a primit, fie că a refuzat ceva de ordin medical. Poți spune că nu-l ai pe conștiință?

Continue reading: activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.