Rechiziționarea Arcului de Triumf

by MARIAN GHIȚEANU 

Ne-a rechiziționat și Arcul de Triumf! În fața mărețului monument închinat bravilor ostași ai Armatei Reîntregirii Țării, pe sub coloanele căruia au trecut, cu Regina Maria și Regele Ferdinand, acum au venit mancurții de la SPP cu pupitrul în brațe, verificat, dezinfectat, și i l-au pus ca să latre despre trăiri pe care nu le simte, despre fapte care-l înfurie, despre Oameni pe care nu îi știe. 

Sufletul lui este în istoria celui de-al doilea Reich, al ultimului kaizer, Wilhelm al II-lea, “cel nebun”. El vrea să facă aici, în România liberă încă, un Kaiserreich, precum acela împotriva cotropirii căruia țăranii-soldați-eroi ai  României și-au jertfit viețile! 

În fața unui pupitru la care stătea doar EL, ne-a dat o imagine istorică, suprarealistă, parcă pictată de Giorgio de Chirico. Un pustiu, populat doar de EL. Și de cei câțiva sclavi neabătuți, pe care se bazează în asaltul final împotriva poporului român. 

Ne-a rechiziționat Biserica, ne-a rechiziționat Credința, ne-a rechiziționat sfintele sărbători, ne-a rechiziționat Sufletul românesc, ne-a rechiziționat Libertatea!  

Urmează asaltul final.

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Rechizitionarea-Arcului-de-Triumf-163960 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.