Papa Francisc susține parteneriatul civil pentru persoanele de același sex

Sunt copiii Domnului și au dreptul la familie“, sunt cuvintele Papei Francisc, susținător al parteneriatului civil între persoanele de același sex, conform Daily Mail.

Este un pas în față dar împotriva lui Dumnezeu și a Bibliei, pentru Biserica Catolică, poziția oficială a Vaticanului. Asta în timp ce poziția precedesorilor acestui papă era una NEGATIVĂ vizavi de comunitatea LGBTQ, ca să comparăm și să vedem mai bine despre ce e vorba, acest papă e în opoziție cu ultimii doi papi, unii de excepție, Papa Ioan Paul al II-lea (1920-2005, papă în perioada 1978-2005) și Benedict al XVI-lea (n.1927, papă 2005-2013 când s-a retras probabil tocmai datorită unor astfel de presiuni).

“Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi.”
“Persoanele gay au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, susține Papa Francisc într-un nou documentar, despre relația Bisericii Catolice cu comunitatea LGBT.

Citiți și:

Papa Francisc va fi „omul anului” pentru comunitatea LGBT: „Homosexualii au dreptul la o familie. Sunt în favoarea uniunilor civile”

Papa Francisc sună adunarea pentru proclamarea Chrislamului, religia Noii Ordini Mondiale

Câteva observații: 1) Din punct de vedere al societății, este normal ca orice om să aibă libertatea deplină de a alege dacă aderă sau nu la o formă sau alta ideologică, de credință sau de religie. Și într-adevăr i se asigură prin lege dreptul de a se bucura de toate drepturile și libertățile de orice natură ar fi acestea, conform legilor aflate în vigoare. 2) Prevederile religioase nu sunt norme cu putere de lege pentru întreaga populație, ci ele au un statut intern al unui cult religios, catolic, în cazul de față. 3). Papa Francis face loby pentru persoanele gay, dar sunt binecunoscute scandalurile din deceniile precedente cu mulți clerici catolici care au avut mari probleme tocmai pe această linie interzisă de Dumnezeu și de prevederile Scripturii. Și, deci, era mai degrabă de așteptat ca Papa Francis să nu abandoneze linia clasică a predecesorilor săi încălcând cu bună știință canoanele biblice. Prin sintagma neadevărată că și peroanele gay “Sunt copiii Domnului și au dreptul la familie” și 
“sunt copiii lui Dumnezeu”, pare că e o situație îndreptățită din punctul de vedere al credinței catolice, al canoanelor Scripturii. Dar nu e așa, din cel puțin două motive. Biblic, căsătoria, familia este formată dintr-un bărbat și o femeie. Biblia nu admite, ci se împotrivește actelor sexuale dintre doi bărbați. Parteneriate pot exista, dar nu parteneriate sexuale sau căsătorii între persoane de același sex, strict din punct de vedere al Scripturii și tot ce derivă din ea. Altfel, există toleranță, îngăduință respectul cuvenit și orice ar pretinde cineva cu privire la această situație – numai din punct de vedere a lui Dumnezeu și al Cuvântului Său sunt interzise astfel de relații sexuale, cu atât mai mult a fi consfințite prin parteneriate civile la care Biserica să consimtă (deorece nu are cum), doar să aibă toleranța cuvenită față de aproapele său în orice circumstanță s-a afla acesta. 4) Papa Francis, mai ales în situația în care e, trebuia să definească totodată clar căsătoria și familia, cu atât mai mult, dintre un bărbat și o femeie – așa n-ar fi sărit un gard imposibil de sărit, peste canoanele biblice.

_______________

Luca 10: 25-28

25. Un invatator al Legii s-a sculat sa ispiteasca pe Isus si I-a zis: “Invatatorule, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?

26. Isus i-a zis: “Ce este scris in Lege? Cum citesti in ea?

27. El a raspuns: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau; si pe aproapele tau ca pe tine insuti.”

28. “Bine ai raspuns”, i-a zis Isus, “fa asa, si vei avea viata vesnica.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.