Marele Învățător. Locuiește Hristos în casa asta?

Învățătorule, știm că ești om al adevărului și că înveți calea lui Dumnezeu în adevăr.

Matei 22.16

Ce măreție a harului lui Dumnezeu s-a arătat în faptul că Isus Hristos a binevoit să coboare până în cele mai adânci nevoi ale omului, aducând rezolvarea împăcării lui pentru veșnicie! Învățăturile rostite de Mântuitorul au adus vindecare sufletelor zdruncinate de împărăția întunericului. Dumnezeu ne oferă posibilitatea de a medita la învățăturile Domnului scrise în divinul Său Cuvânt, Biblia. Cuvintele rostite de Domnul, tăcerea pe care o păstra, privirea Lui, întregul Său fel de a fi, smerenia Lui, stăpânirea de Sine desăvârșită și demnitatea Domnului au făcut mari lucrări în inimile oamenilor atunci, ca și în zilele noastre. Una cu Tatăl ceresc în toate privințele, Mântuitorul ne-a dăruit învățăturile dumnezeiești, care sunt un balsam vindecător pentru orice inimă.

Ce măreție trebuie să fi strălucit împrejurul Fiului lui Dumnezeu, dacă până și un necredincios ca Pilat a fost constrâns să spună: „Iată Omul!“. Iar cei care au fost trimiși să-L prindă pe Marele Învățător au fost așa de străpunși de măreția cuvintelor Sale, încât au spus: „Niciodată n-a vorbit vreun om ca Omul Acesta“. Napoleon a spus: „De la început până la sfârșit, Isus este maiestuos și simplu… Se poate spune că sublimul este un atribut al divinității; ce nume vom da Aceluia al cărui caracter cuprinde toate elementele sublimului?“. Acum este rândul cititorului să-și spună părerea despre învățăturile Mântuitorului, după ce le-a cercetat cu atenția credinței.

Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință, fiind înrădăcinați și întemeiați în dragoste. Efeseni 3.17

 

Locuiește Hristos în această casă?

Evanghelistul Felix Neff, un neobosit slujitor al Domnului și Mântuitorului său, trecând într-o zi pe lângă o casă care părea să fie a unor oameni bogați, a simțit dorința să le aducă vestea bună despre harul lui Dumnezeu. A sunat și o tânără a deschis ușa.

— Locuiește Hristos în această casă?, a întrebat Neff.

Tânăra fată, mirată, nu a răspuns nimic. Evanghelistul a repetat întrebarea:

— Locuiește Hristos în această casă?

— Nu, domnule, dar intrați, vă rog.

— Nu?, a întrebat Neff. Dacă Hristos nu locuiește aici, această casă nu poate fi fericită. Aici nu aș poposi.

Când la scurt timp după aceea în localitatea respectivă a propovăduit evanghelia, la sfârșitul adunării o tânără a venit spre el. Plină de bucurie a spus:

— Domnule, eu sunt tânăra pe care ați întrebat-o dacă Hristos locuiește în casa mea. Acea întrebare răscolitoare m-a motivat să Îl caut pe Mântuitorul.

Întrebarea evanghelistului, „locuiește Hristos în această casă?“, cere un răspuns din partea fiecăruia. Dacă Hristos nu locuiește încă în inimile noastre prin credință, acum este vremea potrivită să-L primim. Hristos va schimba din temelie viața acelora care-L primesc ca Mântuitor personal.

Sursa: https://gbv-online.org/calendar/285

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.