Părintele Radu Preda, reacție după cazul IPS Pimen: La peste trei decenii de la căderea simbolică a comunismului în România, ura antibisericească a atins cote patologice, dar și penale.

by Ștefania Brândușă

Omul nostru are vina, în fapt, că nu a murit, că supraviețuiește

Părintele Radu Preda comentează, într-o postare pe Facebook, modul în care a fost tratat de unele publicații subiectul IPS Pimen, concluzionând că, la 30 de ani de la căderea regimului comunist, ura împotriva bisericii a atins „cote patologice”. „Situația medicală a IPS Pimen, transferat la București la recomandarea/ordinul medicului militar care coordona carantinarea Sucevei, scoate la iveală rezervoarele de nebănuit ale disprețului, cinismului și inumanității”, consideră părintele Radu Preda.

„Trebuie să recunosc: la peste trei decenii de la căderea simbolică a comunismului în România, ura antibisericească a atins cote patologice, dar și penale (instigarea este infracțiune). Situația medicală a IPS Pimen, transferat la București la recomandarea/ordinul medicului militar care coordona carantinarea Sucevei, scoate la iveală rezervoarele de nebănuit ale disprețului, cinismului și inumanității. Omul nostru are vina, în fapt, că nu a murit, că supraviețuiește. Da, este o vină, pentru că în locul lui ar fi trebuit să trăiască altul. Nu contează cine. El fură acest drept anonimului în numele (sic!) căruia îl înjură unii, inclusiv platforma infectă de așa zise știri “calde”, Hotnews. Este un șarlatan al existenței. Așadar, să nu o mai lungim: cu cât trăiește mai mult de acum înainte, cu atât este mai vinovat. Motiv să îi urăm ierarhului, simplu și enervant,

SĂNĂTATE!”, a scris părintele Radu Preda.

În urmă cu două săptămâni, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost transferat cu elicopterul la Spitalul de boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.Surse medicale au afirmat la acel moment că s-a luat această decizie deoarece ÎPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua cu ușurință spre o formă severă, având în vedere vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului.

Sursa: https://www.activenews.ro

***

Bill Gates i-a trasat linia directoare lui Emmanuel Macron. Noua Ordine Mondială, reuniune prin videoconferință  

Iohannis, știi în ce te bagi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.