Ion Cristoiu: “Politicienii se ocupă de bătălia electorală. Presa încearcă să supraviețuiască. Biserica unde este?”

Autor: Maria Stan, Redactor

Jurnalistul Ion Cristoiu spune, într-o ediție specială “Gîndurile lui Cristoiu”, că în aceste momente sensibile pentru omenire este multă nevoie de prezența bisericii.

“Marea problemă nu este că murim de virus, ci de restriște. Biserica trebuie să fie în prima linie”, spune jurnalistul, potrivit Mediafax.ro.

Citește și:‘ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM’ – Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

Redăm ideile principale:

-În asemenea momente de restriște, iar acum este un moment de restriște, a intervenit întotdeauna, de la Isus Hristos, o instituție numită biserica. Biserica nu în sensul să ne lecuiască de virus, nu știu, și în vremea de ciumă erau călugării care riscau.

-Unde sunt preoții, confesorii, mănăstirile? Marea problemă nu este că murim de virus, ci de restriște. Oamenii stau în case, este un dezastru, sunt cupluri care nu au fost obișnuite cu statul împreună, s-au amăgit, se certau, der nu aveau când, poate se vedeau seara și dormeau în dormitoare separate. Acum nu ai cum, cuplurile trebuie să conviețuiască, să aibă grijă de copii.

-Îndemn preoții să nu mai asculte de Sinod, să treacă ei, oamenii au nevoie nu de vindecare de virus, ci sufletească, biserica, creștini, preoți, călugări, toți trebuie să treacă. Nu se poate. Biserica trebuia să fie în prima linie a solidarității. S-ar putea ca noi, oamenii, să ieșim din criza economică, să ne trezim cu o criză psihologică uriașă. Va fi o mare problemă, vine primăvara, te uiți pe fereastră vezi zarzărul înflorit și tu nu ai voie să ieși că nu ai adeverință

– Mă miră că biserica nu intervine. (…) Politicienii se ocupă de bătălia electorală, biserica nu știu ce face, presa încearcă să supraviețuiască, faimoșii lideri de opinie au dispărut. Ar trebui ca liderii de opinie să fie în prima linie. Poate mai sunt intelectuali care le dau speranțe.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/ion-cristoiu-marea-problema-nu-e-ca-murim-de-virus-ci-de-restriste-unde-e-acum-biserica_1446068.html

Advertisement

One thought on “Ion Cristoiu: “Politicienii se ocupă de bătălia electorală. Presa încearcă să supraviețuiască. Biserica unde este?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.