Protestele continuă și duminică, atât cel de la Ambasada Finlandei – pentru copiii Smicală

cât și cel din Piața Victoriei – împotriva privatizării sistemului de Sănătate din România

de Vlad Pârău

După ce s-au întâlnit sâmbătă la ora 13:00 la deja obișnuitul protest de la Ambasada Finlandei din București, un grup de români anunță reluarea aceluiași protest duminică de la ora 13:00 la reprezentanța finlandeză, dar și desfășurarea unei manifestări împotriva privatizării sistemului național de sănătate, miting ce va avea loc în Piața Victoriei, duminică de la ora 16:00.

„Vă aștept mâine la ora 13:00 la Ambasada Finlandei din București pentru a cere împreună autorităților finlandeze eliberarea Mariei și a lui Mihai din centrele unde sunt închiși. De acolo, vom merge din nou la MAE pentru a-i întreba ce noi demersuri au mai întreprins în interesul minorilor români Maria și Mihai în vederea întoarcerii acestora la mama lor, Camelia Smicală.

Invitați-vă prietenii și veniți și voi! Nu stați indiferenți! Mâine poate fi vorba despre voi și nu știu dacă veți merita ajutorul nostru! Doar împreună putem ajuta cei doi îngerași să se întoarcă acasă”, scrie voluntara Angela Negrotă pe contul său de social media.

„La ora 16:00 ne reîntâlnim în Piața Victoriei pentru a cere guvernanților să acționeze în folosul cetățenilor sau de nu, să se ducă, să ne lase cu ale noastre.

#Jos_labele_de_pe_sănătatea_românilor

Veniți și voi dacă vreți un trai decent, dacă aveți demnitate, dacă vă pasă de semenii voștri”, este îndemnul lansat pe Facebook pentru participarea la protestul de duminică din Piața Victoriei.

Având în vedere că pichetarea Ambasadei Finlandei a devenit o rutină săptămânală după (re)confiscarea copiilor Cameliei Smicală pe 15 ianuarie 2020, majoritatea protestatarilor care vor merge duminică la protestul de la ora 13:00 probabil că se vor îndrepta la ora 16:00 către cel din Piața Victoriei.

Proteste în sprijinul reîntregirii familiei Smicală au loc la fiecare sfârșit de săptămână în mai multe orașe din țară, precum Piatra Neamț, Sibiu, Galați, Brăila, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad ș.a. Deoarece și românii din Diaspora s-au solidarizat cu aceste manifestări, în week-end-ul 14-15 martie va avea loc un protest mondial, intitulat „Libertate pentru Maria și Mihai”.

Sursa https://www.activenews.ro/stiri/Protestele-continua-si-duminica-atat-cel-de-la-Ambasada-Finlandei-pentru-copiii-Smicala-cat-si-cel-din-Piata-Victoriei-impotriva-privatizarii-sistemului-de-Sanatate-din-Romania-160217

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.