Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat în mesajul de Crăciun că această sărbătoare este „în primul rând, despre Iisus Hristos”

Boris Johnson, a promis că țara sa își va asuma misiunea de a apăra creștinii din întreaga lume

de Andrei Nicolae

Premierul Marii Britanii, conservatorul Boris Johnson, a vorbit în mesajul său de Crăciun despre faptul că această zi este „în primul rând, o sărbătoare a nașterii lui Iisus Hristos și este o zi de inestimabilă importanță pentru milioane de creștini din întreaga lume”, relevă siteul oficial al Guvernului Britanic.

Liderul britanic a ținut să mulțumească lucrătorilor din serviciile publice, care sunt la datorie cu ocazia Sărbătorilor.

„Este acea perioadă specială a anului, când, orice s-a întâmplat înainte, putem profita de ocazia de a sărbători tot ce este bun în lume și de a petrece cu prietenii și familia.

Ziua de Crăciun este în primul rând, o sărbătorire a Nașterii lui Iisus Hristos. O zi de inestimabilă importanță pentru miliarde de creștini din toată lumea.

Desigur, deși mulți dintre noi se bucură de o pauză în această perioadă a anului, să nu-i uităm pe cei care și-au „amânat” sărbătorile, cu generozitate.

În numele țării, vreau să spun un uriaș „Mulțumesc” tuturor celor din sistemul național de sănătate, dintre care mulți vor lucra în aceste zile de sărbătoare pentru a avea grijă de noi. Un „Mulțumesc” și polițiștilor și tuturor slujitorilor publici care vor lucra neobosit în acest Crăciun”, a spus Boris Johnson.

De asemenea, premierul britanic a spus că unul dintre obiectivele sale este acela de a apăra creștinii persecutați din lume și a anunțat că țara sa e alături de ei.

„Azi, dintre toate zilele, vreau să ne amintim de acei creștini din lume care înfruntă persecuțiile. Pentru ei, ziua de Crăciun va fi sărbătorită în privat, în secret sau poate chiar într-o celulă de închisoare.

Ca Prim-Ministru, asta e ceva ce vreau să schimb. Suntem alături de creștinii de peste tot, în solidaritate și vă vom apăra dreptul de a vă practica credința. Deci, ca țară, să reflectăm asupra anului trecut și să ne bucurăm de binele ce va să vină”, a mai declarat el.

Premierul a încheiat într-o notă amuzantă, rugându-i pe britanici să nu se certe cu socrii, „prea mult”.

Sursa: https://www.activenews.ro

One thought on “Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat în mesajul de Crăciun că această sărbătoare este „în primul rând, despre Iisus Hristos”

  1. Amaranthine Sophia

    În primul rand e o sărbătoare precreștina, care a fost înlocuită prin viclenie și forță. Crăciunul nu e deloc despre Isus, se poate face o alta sărbătoare Ziua lui Isus. Crăciunul e despre soare, strămoși și zei păgâni. Cuvântul păgân nu are sens peiorativ aici. Europa se vindeca de creștinism dar rămân urme, rămâne amputata, după boala de 2000 de ani, de spiritualitatea ei originala. Problema e sa nu se îmbolnăvească de alt virus din rădăcina avraamica. Paradigma dumnezeului creator precum olarul creează ceramică, e unul care aduce numai durere, ignoranță, frica și suferință. Pe cei ca Boris îi bag în mama lor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.