Kelemen Hunor -UDMR deranjat de Crucea de piatră de la Valea Uzului

În schimb, UDMR promovează ilegal bustul criminalului de război Wass Albert la Odorheiu Secuiesc, respectiv cultul personalității scriitorului fascist, antisemit și antiromân Nyírő József

de Ștefania Brândușă

Kelemen Hunor, președintele UDMR, acuză Ministerul Culturii că a aprobat „un simbol legionar” drept concept de artă pentru crucea de piatră ridicată în cinstea soldaților români care se odihnesc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului.

„Săptămâna trecută domnul ministru Breaz a dat un aviz pentru valoarea artistică a crucii. Eu i-am spus doamnei Dăncilă că vom sesiza Institutul Ellie Wiesel, pentru că aceea este o cruce legionară”, a explicat Kelemen Hunor.

Declarațiile au fost au fost făcute la capătul întâlnirii dintre premierul Viorica Dăncilă și Kelemen Hunor. În acest context, liderul UDMR a precizat că i-a cerut șefei Guvernului să vorbească cu ministrul Culturii, astfel încât acesta să retragă avizul.

Totodată, demnitarul a mai adăugat că a discutat cu primul-ministru despre situația Codului administrativ – act normativ adoptat recent de Guvernul PSD-ALDE, prin Ordonanță de Urgență. Kelemen Hunor a explicat că ar prefera versiunea votată de Parlament pentru utilizarea limbilor minoritare, motiv pentru care a rugat-o pe Viorica Dăncilă să analizeze situația în această săptămână.

În timp ce liderul UDMR reclamă sorgintea legionară a Crucii de la a Valea Uzului, jurnalistul Dan Tănasă scria recent că bustul criminalului de război Wass Albert a fost amplasat în centrul municipiului Odorheiu Secuiesc FĂRĂ avize legale.  De altfel, UDMR, prin vocile diverșilor lideri, au promovat în ultimii ani, nestingheriți, cultul personalității criminalului de război Wass Albert, responsabil de moartea unor români și evrei, și al scriitorului fascist, antisemit și antiromân Nyírő József.

Sursa  www.activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.